Luften i den gamla trästugan började bli kvav. Den var knappast dimensionerad för de fyrtiotal personer som trängt sig in i den. Vi satt på träbänkar, vissa täckta av renskinn, och lyssnade på schamanen Jörgen I Eriksson som pratade om Samisk Schamanism. Än var jag var lyckligt ovetandes om de insikter som var på väg.

”När en person blev sjuk gick schamanen in i trance” berättade Jörgen. ”Där mötte han sjukdomsdemonen och utmanande honom till kamp. Om schamanen vann, då skulle den sjuka bli fri ifrån sin sjukdom och få ett nytt öde. Om schamanen förlorade kom han aldrig tillbaka ur trancen”

Jag skrattade. Om mina kunders öde skulle hänga på mina kampsportsfärdigheter skulle deras tillfrisknande se pyrt ut.

Reiki-initieringen gör samma sak?!

Då fick jag en inre syn.

Jag såg utvecklingstrappan som jag ritar och berättar om på varje Reikiutbildning.

Jag såg vågen som illustrerar den nedre vibrationen, vilken representerar vibrationen innan Reiki. Sedan såg jag vågen högre upp vilken illustrerar den nya, högre, vibrationen vilken uppstår efter Reiki. Bilden illustrerar hur påtaglig vibrationen förändras och hur mycket nytt som kommer in.

Herregud!

De som lär sig Reiki byter ju öde! Och jag behövde inte ens slåss för deras öde med några sjukdomsdemoner. Det räckte gott med fullt fokus och några blåsningar…

Ödestråden är den väg du är på väg nu, utifrån din nuvarande vibration.

Linjen på en gps

En ödestråd är den väg vi är på väg på just nu. Begreppet är lättast att förstå om man tänker på en gps. Du ställer in din slutdestination och så leder gps:en dig mot det målet.

Ödestråden är den färdlinje som du kan se på gps:en.

Ödestråden uppstår genom din vibration. Det är vad du har inom dig – gener, cellminnen, ditt undermedvetna, dina tankar och dina färdigheter – som avgör vad som attraheras in i ditt liv, och därigenom formar det.

När vi är med om en själskrossande händelse förändras vår vibration så att vi byter ödestråd.

Byta öde

Det finns två påtagliga sätt att byta ödestråd. Det ena sättet är att få sitt hjärta krossat. Det andra sättet är att bli förälskad. I båda fallen förändras vår vibration drastiskt, vilket gör att vi kommer in i en helt annan färdlinje.

Men behöver vi verkligen byta öde när vi får vårt hjärta krossat?

Hur vi hanterar det vi möter påverkar hur vårt öde formas.

Hantera ödesskiftande händelser

Visste du att framgångsrika entreprenörer lär sig att hantera misslyckanden, även själakrossande sådana, för att kunna fortsätta följ sitt hjärta och sin ödestråd, utan att slås ur kurs. Framgångsrika entreprenörer deformeras inte av sina sår, utan växer av dem. Detta är förstås supersvårt. Många lyckas halvvägs, vilket gör att de håller näsan över vattenytan, men de blir energimässigt hård och kan uppfattas som kall.

Läs mer om ödesskiftande händelser >

Att ge Reiki när något själakrossande nytt har hänt är bland det mest läkande som man kan ge sig själv. Än har man i forskningssammanhang inte ens fått upp ögonen för hur läkande det är att ge Reiki i samband med chock (givetvis efter det att personen är omhändertagen och bortom all fysisk fara).

När jag själv gick min första Reikikurs fick jag höra hur ambulanspersonal använder Reiki för att tina upp chock så att energin i kroppen kan börja flöda igen. Jag har inte hört något liknande någonstans sedan dess så det kan inte vara särskilt utbrett. Men vem vet vad som kommer att hända efter det att Reikin blivit allt mer etablerad på sjukhus och man upptäcker fler av dess fördelar?

När vi läker på orsaksnivå kommer vi en dag känslomässigt tillbaka till det läge där vi tidigare fick vårt hjärta krossat. Nu vet vi, nu kan vi göra bättre. Och så kan vi fortsätta längs den ödestråd vi skulle ha varit på…

Backa bandet – Reiki gör att vi kan läka originalsår

Men om du nu varit med om en själakrossande upplevelse, som inte fått läka ut på en gång, och fått ditt öde förändrat… Går det att komma tillbaka?

Absolut!

För de som använder Reikin flitigt och bejakar sin personliga utveckling är det alltid en tidsfråga innan de kommer åt sina originalsår och läker på orsaksnivå.

Det var en vän som gjorde mig uppmärksam på tidsloopen.

Vännen hade gått in depression vid tjugotvå års ålder. Därefter följde några tunga år, och efter fyrtio bestämde hon sig för att gå i terapi och verkligen arbeta med sig själv på alla plan. Hon var en aktiv utövare av meditation och mental träning á la Uneståhl.

En dag vaknade hon upp och kändes sig exakt som hon kände sig när hon var tjugotvå – alltså innan hon gått in i depressionen. Aldrig tidigare hade hon känt sig så mycket som sig själv. Det är så här som helande fungerar!

Förälskelsen för in nya energier, vilken förändrar vår vibration så att vi skiftar öde.

Förälskelse slungar in ny energi, förändrar vår vibration och ger oss ett nytt öde

Det andra sättet att byta öde är att bli förälskad.

När vi blir förälskad får vi energitrådar till en annan person (eller till det vi blir förälskade i, projekt kan också vara en förälskelse). Energitråden slungar in ny energi i vårt system vilket förändrar vår vibration genom nya känslor, tankar, människor och företeelser.

Personer som älskar utveckling förälskar sig i olika saker, och får därför en kontinuerlig tillförsel av ny energi. Andra människor kan nästan behöva ”bli förälskade mot sin vilja” för att komma vidare.

Vad vi sedan gör av vår förälskelse, det är en helt annan fråga. Filmen Broarna i Madison County diskuterar detta. Förälskelse kommer in i vårt liv av en viktig anledning och den ska påverka oss! Förälskelse är hjärtats sång. Men på vilket sätt vi ska ta förälskelsen tillvara, det behöver den som blir förälskad avgöra.

Läs mer om energitrådar >

Reiki-initieringen höjer din vibration (från den lägre vågen till den högre) vilket förändrar allt du attraherar. Detta ger dig ett nytt öde.

Reiki-initieringen höjer din vibration

Och så kan man, tydligen, förändra sitt öde genom att lära sig Reiki. Det är själva Reiki-initieringen som påtagligt och varaktigt höjer vår vibration. På bara 21 dagar faller den lägre vibrationen bort så att den högre vibrationen kan infinna sig. Till skillnad med förälskelse, som drar in något nytt, arbetar Reikienergin endast med den energi vi redan har inom oss. Ödesskiftet kommer när vi släpper taget om tung energi, så att vi kan bli mer och mer som oss själva.

Så fungerar Reikienergin >

Är du beredd att ge dig i kamp för ditt eget livsöde? Vill du slåss för din egen ödestråd? En intressant fråga, eller hur?

Läs mer om Reiki-initieringen >