Del 2: Så försvann mina tvivel

Varför Reiki del 2:

Så försvann mina tvivel

Först och främst vill jag tacka alla mina kunder. Det är er fascination av Reikienergin som drivit mitt arbete framåt. Själv var jag en skeptiker. Kanske den största skeptikern av dem alla.

Jag minns fortfarande första kvällen efter min första Reikikurs, när jag låg i främmande säng i en främmande ort och försökte känna om något hade förändrats. Kursen hade utlovat helande händer och vi hade fått i uppgift att ge oss själv en Reikibehandling under kvällen. Jag hade händerna på magen och försökte känna om något verkligen kunde ha hänt. Jag tyckte mig känna ett sug, som likt ett vakuum fixerade mina händer mot nattskjortan. Men jag kanske bara inbillade mig? Hur brukade det egentligen kännas? Jag brukade inte ligga med händerna på min egen kropp och känna hur det kändes. Det där suget, det var kanske så det brukade vara? Inte kunde Reikiläraren ha byggt in energikanaler för att kanalisera livsenergi i min kropp – det kunde ju inte vara möjligt. Inte kunde man verkligen bygga in något i kroppen genom att flytta någons händer i olika positioner och blåsa på personen i fråga? Om något ska byggas in måste man väl göra något mer påtagligt?”Kände du något speciellt” frågade min Reiklärare mig efter det att hon blåst mig rätt i ansikten.  Det hade känts som om jag var ett tomrum och hon blåste rakt igenom mig. Men hur brukade det kännas att bli blåst på? Jag hade inget att jämföra med. ”Nja, jag vet inte? Inget speciellt?”

Mina kunder kände däremot energin från första stund. Lyrisk berättade de om den ena sensationen efter den andra. Det pirrade. Stack. Blev varmt. Blev kallt.  Strömmade. Det gjorde ont. Smärtan lättade. Sedan ställde alla, oberoende av varandra, samma fråga: ”Vad känner du?” Så jag försökte känna efter.

Behandlingstiderna fylldes fort, och kunderna återvände. Mitt eget tvivel började släppa taget. Hade det inte fungerat, då hade jag inte haft några kunder. Något påtagligt hade verkligen hänt något under Reikikursen. Det kom livsenergi ur mina händer. Mina kunder visade mig vägen. Sedan dess har jag använt över ett decennium på att fördjupa mig i helandet.

Läs mer: 

Förstärker livsandan

Reikins enkelhet har bidragit till dess spridning

Vad kan Reiki göra för dig?

Har du något som skaver på insidan?