Hoppet är bland det mest kraftfulla som vi har. Det ger oss riktning och styrka. Hoppet gör att vi orkar befinna oss i jobbiga situationer under en längre tid – det blir ju bättre sedan. Hoppet är det sista som lämnar människan, och detta av en viktig anledning. Men det finns tillfällen där du har fördel att släppa taget om ditt hopp.

Energimässigt hittar du hoppet högst uppe på hjässan, i kronchakrat. Kronchakrat förbinder oss med vår högre jag. När vi har fullständig balans har vi samma energipuls i kronchakrat (vår kontakt med vårt högre jag och vår riktning i livet) som i rotchakrat (vår bas, familj, arbete, ekonomi, hem). I fullständig balans vill vi vara där vi är.

Om kronchakrat är blockerat känner vi oss vilse i livet, utan riktning och mål. Det är här som hoppet kommer in. Hoppet flödar genom kronchakrat och leder oss framåt. En person som är deprimerad har ofta ett blockerat kronchakra. Av samma anledning kan vi bli deprimerade när vi får vårt hopp krossat. Då tappar vi kontakten med vårt kronchakra. Hoppet ger oss energitrådar till det vi längtar efter.

Hoppet kan begränsa oss

Det finns tillfällen där du har nytta av att släppa hoppet. Anledningen är att vi begränsar oss genom att själva ”veta” vad vi behöver och exakt hur det ska komma till oss. Ofta har universums osynliga krafter en plan som ofantligt mycket mer storartad och fantastisk än vad vi någonsin kan föreställa oss. Vi ser oss själv och vår situation ifrån vårt jordiska perspektiv. Andevärlden har betydligt större överblick ifrån sitt örnperspektiv.

Ibland behöver vi tappa hoppet för att vidga vårt perspektiv och bjuda in möjligheter som vi tidigare var blind för.

Surrender

Att släppa taget om vår djupaste längtan kan vara otroligt kraftfullt. Själv blev jag presenterad för Oprahs Surrender av Bröllops-Nina. Detta klipp på nio minuter har förändrat mitt liv. Här ser du hur surrender och attraktionslagen arbetar tillsammans.

När livet klipper energitrådarna

I Oprahs fall valde hon att släppa taget om sin djupaste längtan, vilket kräver enorm styrka. Men det finns också tillfällen när livet oss att släppa taget, vare sig vi vill det eller inte. Vårt hopp krossas. Det är uppenbart att det vi drömt om inte kommer att ske, åtminstone inte så vi hade föreställt oss. Plötsligt vet vi inte var vi ska ta vägen.

Vi kan behöva släppa taget om vår längtan för att ge livet en möjlighet att ge oss bönesvar.

Själens mörka natt

Att leva i tomrummet kan vara obehagligt. Vi vet inte var vi är och vi vet inte heller var vi är på väg. Vi känner varken fast mark under fötterna eller har någon riktning att följa. Uttrycket själens mörka natt förklarar hur det känns att befinna sig i detta läge.

Vad vi kan göra, och det vi ska göra, är att fortsätta framåt. Om själens mörka natt är ett rum så behöver du ta dig ifrån den ena änden till den andra. Sätt den ena foten framför den andra. Gör saker som är välgörande och bra för dig. Lita på att du kommer fram, för eller senare. Själens mörka natt är samma tillstånd som larvens förpuppningstillstånd. När du kommer ut igen – på andra sidan – har du blivit en fjäril.

Det är nu det verkligen händer

Tomrummet är sällan något som pratas om. Det vi pratar om är önskningarna och det som driver oss framåt. Men det är i tomrummet som förändringen verkligen sker. Det är i tomrummet som transformationen äger rum. Det är ett bra tillstånd, även om det kan kännas lite obehagligt. Det är som en ofrivillig semester. Har du varit på semester och kommit tillbaka utvilad med nya idéer? Det är detta som sker i tomrummet. Så varför inte unna dig en inspirerande bok, god mat och en uppfriskande promenad medan du “väntar”?

Tre tips som gör att du kan hålla lugnet i tomrummet

  • Fokusera på det som du mår bra av. Acceptera att tillvaron känns som den känns. Lägg din energi på det du vet att du mår bra av: Träning. Bra mat. Meningsfulla aktiviteter. Istället för att känna in tomrummet under dina fötter – påminn dig om allt du gjort som är bra för dig.
  • Håll ribban hög. När saker inte blir som vi hade tänkt oss har vi en tendens att nöja oss med saker som vi aldrig hade nöjt oss med tidigare. Om jobbet inte dyker upp och den ekonomiska pressen ökar kan vi nöja oss med ett jobb, vilket som. Bara det ger mat på bordet. Vi ska förstås ta emot de bönesvar som kommer till oss, och ibland kan ett tillfälligt jobb ge oss viktiga kunskaper. Men se till att du inte slösar bort din energi till sådant som du ändå inte vill ha.
  • Bjud in magiska lösningar. Var öppen i tanke och sinne för magiska lösningar som är mycket bättre än vad du någonsin kunnat drömma om.

Har du upplevt själens mörka natt någon gång?

Hur gjorde du för att tillståndet skulle vara så trevligt som möjligt?

Prenumerera på söndagsbloggen, länk längre ned på sidan.

Skriven-av-AnnaSofia-2019