Brukar du få ont i magen av att tänka på julen och vad den innebär? Stress? Spänt umgänge med släkt? Oregelbundna rutiner? I så fall är det dags att börja skicka Reiki till det julfirandet redan nu.

”Jag ser framemot att fira jul med min familj. Det är första gången på flera år sedan jag kände så.” Orden kommer ifrån en Reikimaster. Frågar du mig så är det detta något som sker naturligt när vi läker.  

Jag hade hållit Reikikurser ett par år när jag upptäckte ett mönster hos kursdeltagarna. De började märka effekter av helandet, inte bara hos sig själv utan hos sina familjemedlemmar! Varför det blir så? Jo, helande påverkar vår släktkarma, ett energimässigt band som går genom våra släktband sju generationer bakåt och sju generationer framåt.  

Det finns ett indiantalesätt:

Alla människor kommer hit till jorden för att de har något de vill uträtta. Men vi väljer detta något ur ett tillstånd av fullständig glädje och inspiration. Den långsamma och ofta tunga jordiska vibrationen blir för många en chock, och de ger upp sina drömmar.

De föräldrar som inte lyckas med sin livsuppgift ger den till sina barn, för barnen att lösa.

För mig har mina absoluta favoritscener i mitt eget helande varit när jag hämtat hem alla tillgångar ifrån mina släktgener. Det är häftigt att få upptäcka hur vilka unika förutsättningar man egentligen har.

Ansamlad oro
Om du går runt och oroar dig – utan att lösa upp energin – kommer oron inom dig att växa i mängd. Börja skicka Reiki så tidigt som möjligt. Vänta inte till dagen strax innan det du oroar dig för är på väg att ske.

Lös upp oron i god tid – låt den inte ackumuleras

När du har något som ligger framför dig, vilket också väcker mycket inom dig föreslår jag att du börjar skicka Reiki så tidigt som möjligt. Förebygg. Mota Olle i grind. Se till att problemet aldrig uppstår. Att först stressa upp sig i tre veckor, och bara skicka Reiki strax innan mötet, ger inte alls samma fantastiska resultat som du kan få om du om skickar Reiki så pass ofta och regelbundet att stressen överhuvudtaget inte uppstår.

Varje gång du skickar Reiki löser du upp tung energi ifrån mötet. När du skickar Reiki på ett möte får du alltså dubbel effekt. Du minskar din inre mängd med oro, och du minskar mängden tung energi under mötet.

Rensar mötet ifrån tung energi

Den högfrekventa Reikienergin dämpar inte bara din oro – den löser också upp tung energi som ligger över mötet. Varje skick löser upp sådant som inte längre behöver vara där, och gör det lättare (för alla inblandade) att kliva in i mötet avslappnad, öppen och mottaglig för att faktiskt mötas på riktigt.

Vad är villkorslöshet?

Det är ett mänskligt behov att bli sedd precis som man är, utifrån ett tillstånd av villkorslös kärlek. Men vad innebär egentligen villkorslöshet? Sanningen är att vi aldrig kan vara helt villkorslösa, inte ens om vi energimässigt är fullständigt ren och fri ifrån rädslor, sorger, smärtor och tillkortakommanden. Vi kommer alltid att se världen utifrån vår egen världsåskådning. Så som vi uppfattar världen kommer vi att se den. En stressad person kommer att uppfatta stress i sina medmänniskor. En entreprenör kommer att se möjligheter till förbättring. En mamma kommer alltid att se det som behöver tas hand om. Det är bara så det är.

Villkorslöshet är när vi accepterar att det är som det är, utan att varken försköna eller förfula. Villkorslöshet är att se utan värderingar.

Ibland behövs stillhet – ibland behövs det röras om i grytan

När medlemmarna i en familj är helade brukar de skicka ut kärlek. Då ser man framemot att träffa dem. Men under vägen till helande är det inte alltid lika mysigt. Avslappning är en förutsättning för att man ska kunna läka, men lösningen är inte nödvändigtvis stillhet. Ibland behöver man röra om i grytan. Vissa saker behöver bubbla upp så man förstår vad man att göra med.

Lägg energin på att själv bli den förändring som du vill se i världen

Eftersom du aldrig kan förstå varför en annan människa gör som de gör – lägg din energi på att själv bli den förändring som du vill se i världen. Hantera situationen på det sätt du önskar att alla andra skulle hantera det på. Istället för att bli besviken på att andra inte beter sig som du hade hoppats på.

Skicka Reiki till

  • Mötet/firandet
  • Dig själv under mötet/firandet (exempelvis var tioende minut under hela firandet)
  • Till specifika relationer (exempelvis du och din son eller du och din mamma)
  • Din släktkarma
  • Din partners släktkarma

När ska du skicka?

  • Dagligen, gärna i ditt morgonskick där du skickar Reiki till din dag
  • Varje gång dina tankar drar igång – i första sekund som du börjar oroa dig

Har du något favoritskick som du vill dela med dig utav?

Skriven-av-AnnaSofia-2019