Del 1: Har du något som skaver?

Varför Reiki Del 1:

Har du något som skaver på insidan?

Vill du bli av med det som skaver? Ja, du läste rätt. Det är en fråga, eftersom det är möjligt. Att vi får inre sår är del av livet. Att vi reagerar är biologiskt. Men därutöver finns det möjlighet att göra val. Vill vi stanna kvar i sorgen, ilskan, besvikelsen eller avundsjukan så kan vi göra det. Men vi kan också välja att höja vår vibration för att kliva in i glädje och lycka istället. Däremot sker det inte av sig själv. Vi behöver skapa det.

Själv kom jag i kontakt med begreppen höga och låga vibrationer i december 2004. Jag höll på att skriva min avslutande masteruppsats på ekonomprogrammet när jag började läsa bok som handlade om energier i rum. Den hette Skapa harmoni i ditt liv med Feng Shui, och den var skriven av Karen Kingston. Boken förvånade mig. Den pratade om energier i rum som det var ett faktum, och inte bara ett talesätt. Det ansåg det var självklart att rester av bråk låg kvar i rummet, även långt efter att grälet hade upphört. Skiljsmässohus, hus där det ena efter det andra lyckliga paret flyttade in, började gräla och slutligen separerade var ett faktum, och inte bara en myt. Boken den beskrev också något som väckte mitt hopp. En djup längtan började pulsera i mitt bröst. Tänk om det var så. Tänk om det var möjligt.

Karen Kingston berättade att det gick att förändra vibrationer i ett hus. Det gick att ta bort rester av gräl, besvikelse, sorg och ilska. Hon berättade att det fanns något som hette höga vibrationer och något som hette låga vibrationer. Höga vibrationer fördriver låga vibrationer, såsom ett tänt ljus fördriver mörkret. Det var alltså möjligt att ta bort alla jobbiga minnen, medan alla bra och högfrekventa minnen stannar kvar.

Bara några veckor senare kom jag i kontakt med Reiki. Jag läste boken Kraft genom Reiki av Paula Horan och häpnande. Likheterna mellan att höja vibrationerna i en person och att höja vibrationerna i ett hus blev uppenbara. Beskrev de inte samma sak? Tänk om det var möjligt? Då hade det varit för bra för att vara sant.

Efter min civilekonomexamen sökte jag inte jobb, däremot började jag skissa på en affärsplan. Jag var tvungen att undersöka om påståendena om höga och låga vibrationer stämde, och vad det i så fall innebar.

 

Läs mer: 

Kunderna tog bort mitt tvivel

Förstärker livsandan

Reikins enkelhet har bidragit till dess spridning

Vad kan Reiki göra för dig?