Alla människor har energibindningar till föremål, platser, människor och företeelser. Vissa av detta är uppbyggande och slungar in energier som vi tycker om och som är viktiga för vår själ. Men det finns också bindningar som är destruktiva och förser oss med energier som gör det svårt för oss att förverkliga oss själva. Själv började jag fördjupa mig i energibindningar när jag började med AngelicReiki. Tekniken innehåller nämligen flera moment där man kapar energibindningar.

Så här fungerar destruktiva energibindningar:

Överdrivet många energibindningar urholkar vår energi

Det är vanligt att vi har avsevärt många fler energibindningar än vad vi kan föreställa oss. Det handlar om löften vi inte vill, eller är kapabla att, hålla. Det är engagemang som enbart tar av vår energi. När vi har många energibindningar är det ungefär som om vi förbundit oss att uträtta en mängd, ibland hundratals, olika arbetsuppgifter. Arbetsbördan är orimlig. Själv känner man igen detta då man töms på energi, men tycker att man inte får något gjort. Det är för att den energi du har fördelas genom alla energibindningar. Har du får många bindningar till för många olika saker kommer du att känna dig dränerad. Och inte som dig själv…

många energibindningar tar vår energi

Det är alltid tryggt att klippa energiband. Kruxet är bara att vi kommer att återskapa de energiband där vi ännu inte lärt oss vad vi skulle få lära oss. Det är som en skolgång. Om vi hoppat av skolan kommer vi alltid att vara medvetna om att vi har hoppat av skolan och inte har fullständiga betyg. Om vi bestämmer oss för att vidareutveckla oss saknar vi grundläggande behörighet. I de fallen behöver vi hitta andra sätt att tillgodogöra oss de kunskaper som vi missat.

Borta för evigt

Om det inte flödar någon energi i bindningen, då är det lätt att kapa den och efteråt är den fullständigt borta. Detta sker när något fyllt sitt syfte, men energibindningen finns kvar som gammal vana. Ni som hört mig säga “Nu har du lärt dig det du behöver lära.” har varit med om denna typ av energiklipp. Fenomenet uppstår när man “gått klart skolan” men inte riktigt förstått detta på alla plan.

När något är borta, så är det BORTA!

Lärdomar är det enda sätt som håller energibindningar borta över tid. När vi lärt oss det vi behöver lära, då är det lätt att släppa taget. Om vi känner att vi behöver fly finns det fortfarande saker kvar att lära.

Tillfällig frånvaro

Om det fortfarande flödar energi i bindningen kan vi klippa energitråden, men vi kommer att återskapa den lika snabbt som vi klippte den. Men det kan finnas en poäng med att klippa den i alla fall. Den lilla stund som den betungande bindningen är borta ger oss en glimt av hur livet kan vara. Detta ger oss en målbild som vi kan jobba mot. Målbilden i sig ökar sannolikheten att lyckas med flera hundra procent. Det är mycket vanligt att arbeta på detta sätt i helande.

Men hur klipper man då?

Semester från sina energibindnignar

SÅ HÄR KLIPPER DU ENERGIBAND

I AngelicReiki lär vi oss att ta hjälp av Ärkeängel Michael som kapar energibindningar med sitt flammande svärd. Denna hjälp kan du få, även om du inte gått AngelicReiki. Du behöver bara be honom om hjälp, så kommer han till undsättning. Om du vill ta hjälp av fler tekniker så är Denise Linns bok Strängar av energi fantastiskt. Kom bara ihåg att det är din avsikt som får teknikerna att fungera. Om du känner att du har en bättre relation med en imaginär sax än med Ärkeängel Michael rekommenderar jag att du använder saxen istället. En sax av platina är extra bra.

Klipp energiband

Klipp gärna energiband. Ofta. Det gör inget om du råkar klippa något som var viktigt. De viktiga energibandan kommer du alltid att återskapa. Och de dåliga vill du ändå inte ha kvar!

Skriven av AnnaSofia