När du gått distansreiki – Reiki steg 2? Då har du fått lära dig distansreiki. När du börjat skicka Reiki på distans upptäcker du att det finns några olika tillvägagångssätt att skicka Reiki. Jag kallar de dem för reikiskick och medvetet reikiskick. Den första tar ca 10 sekunder (åtminstone för själva uppkopplingen, energin fortsätter att flöda till skicket är klart). Den andra tar ca 15-20 minuter.

Reikiskicket – ”lägger disken i blöt”

När du skickar Reiki till någon eller något översköljer du detta något med högfrekvent livsenergi. Denna energi löser upp tung energi, såsom ljus mörker. Eller som jag kallar det: ”Vi lägger disken i blöt.”

Det vi har inom oss som behöver läka, handlar ofta om mängd: högar av smärta och sjöar av sorg. Ofta är de svåråtkomliga, som torkade matrester på en tallrik.

När vi riktar Reikienergi till något, även om vi inte medvetet fokuserar på det under tiden som vi skickar, så kommer den högvibrerande Reikienergin att lösa upp det som behöver läka. Högen minskar i storlek, sjön börjar tömmas och de odiskade tallrikarna läggs i blöt.

Syftet med Reikiskicket är att rikta Reiki till det som vi vill läka. Varje gång vi riktar Reiki till något löser energin upp sådant som begränsar oss, och vi återställer kontakten med det högre jaget.

Reikiskicket förbereder och tömmer mängd

När det är MYCKET inom oss som behöver helas, då kommer var och ett av Reikiskicken göra skillnad, men vi kanske inte märker av det särskilt mycket. Det är därför vi gärna ska skicka Reiki på det som är svårt och oläkt SÅ OFTA VI BARA KAN! En stor sorg kan behöva 100 reikiskick innan ”sjön är tömd” Släktkarma kan behöva ännu fler.

Bild av hand i regn

Välja in helande gång på gång

Reikienergin prioriteringsläker, så den tar alltid hand om det som är viktigast först. Det gör att du kommer att de resultat du ser tidigt i ditt Reikianvändande är helt andra andra resultat än vad du kommer att kunna se när du fortsätter att använda Reikin, år efter år.

Själv har jag upptäckt hur personer i min närhet ”mirakulöst läkt”. Och det enda som krävts har varit ett dagligt reikiskick i tio års tid! Alltså bara ca 3650 stycken Reikiskick.

Stort helande fungerar som alla förändringar. De uppstår över tid och är resultatet av många, regelbundna, medvetna Reikiskick. Att det tar tid är att läkas är en bra sak, och hänger ihop med vår egen vilja. Vill vi ha en förändring behöver vi bjuda in den igen, och igen, och igen. Är du verkligen säker? Ja, jag vill ha det. Så därför ber jag om det. I dag också.

Vi behöver välja oss själva, gång på gång på gång...

Helande sker alltid i perfekt timing

Att läkande tar tid gör att vi har gott om tid på oss att samla på oss mod, förbereda oss mentalt och skaffa oss innan det blir några mirakulösa förändringar. Det sker inget livsomvälvande helande första gången vi tar emot Reiki. Inte den tionde gången heller.

Om det mot förmodan skulle ske omvälvande förändringar tidigt i helandeprocessen, låg förändringen precis runt hörnet och skulle ha skett nästan oavsett om Reikin var inblandad eller inte. I de fallen gör Reikin det lättare att ta emot förändringen.

Förändring kommer i perfekt timing

Skicka Reiki på det du vill förändra så ofta som möjligt! Gärna dagligen! 

Det är när högen nästan försvunnit, sjön nästan är tömd och alla tallrikar, bestick, glas och kastruller är uppsköljda som det riktigt roliga börjar! Det är då det händer! Det är först då vi ser resultatet av vårt helande på orsaksnivå, vilket förändrat vårt livsöde.

Fram till dess är det ofta en fråga om mängd. Så skicka Reiki OFTA! När du får in tekniken tar ett skick ca 10 sekunder att sätta igång. Det gör det superenkelt att lägga in 5-10, ja till och med 100 reikiskick om dagen!

Skicka mycket Reiki till du löst orsaken till problemet

Så här gör du Reikiskick

  1. Be om Reiki till det du vill skicka Reiki på
  2. Ta kontakt med distansreikisymbolen och övriga Reikisymboler. Du kan rita symbolen, förnimma den eller känna dess energi, använd den teknik som passar dig bäst. Nu är du uppkopplad och Reikienergin flödar
  3. Gör vad du vill medan Reikienergin flödar till det du riktat den till, ca 15-20 minuter. Diska, umgås med vänner, surfa på nätet, jobba. Reikienergin flödar fast du är upptagen med annat, för att du bett om den
  4. Stäng ned genom att tacka. Känn hur energin upphör och visualisera gärna hur Reikikanalen stängs.

Det medvetna Reikiskicket

Det medvetna Reikiskicket sker är när vi sätter oss ned och medvetet riktar Reikienergin i ett meditativt tillstånd. I ett medvetet, djupavslappnat tillstånd är det mycket lättare att få svar, storstäda och hitta nya lösningar.

Gör det medvetna Reikiskicket:

1. När du mediterar  

Reikienergin gör det lättare för dig att nå det djupavslappnade meditativa tillståndet. Dessutom blir Reikienergin mer kraftfull. Ett medvetet reikiskick motsvarar ofta fyra-fem reikiskick som du skickat ”bara i farten”.

Reiki blir kraftfullare om du skickar i ett meditativt tillstånd.

2. När du börjar närma dig roten till problemet

När du sitter i ett meditativt tillstånd är du mer tillgänglig för inre bilder och svar på orsaken till smärtor, besvikelser och trauman. När du är djupt meditativ och i kontakt med ditt högre jag är det lättare för dig att möta smärtminnet med kärlek och även ge rikta kärleksfull reikienergi till alla som är inblandade. Möter du smärtminnet en vanlig dag när du är på jobbet, hade du istället ”plötsligt triggat på något” och kanske inte kunnat hantera situationen på ett lika andligt stärkande sätt.

Smärtminnen vill bli sedda och läka, så de vill ploppa upp. Ge dem möjlighet att ploppa upp i kontrollerade former, när du är som klokast och mest kärleksfull. Du skapar denna möjlighet i det meditativa och det medvetna Reikiskicket.

Ju närmare kärnan du är, desto mer medvetenhet behöver du kliva in i.

Så här gör du ett medvetet Reikiskick

1. Sätt dig bekvämt till rätta
2. Be om Reiki till det du vill skicka Reiki på. Du kan föreställa dig att personen/företeelsen vilar mellan dina Reikihänder
3. Ta kontakt med distansreikisymbolen och övriga Reikisymboler. Du kan rita symbolen, förnimma den eller känna dess energi, använd den teknik som passar dig bäst. Nu är du uppkopplad och Reikienergin flödar
4. Låt energin flöda och hitta sin egen väg till det mest perfekta helandet. Du kan känna hur det pirrar mellan dina händer
5. Flytta dina händer/rikta energin åt det du blir vägledd till att göra
6. Håll energin i ca 15-20 minuter
4. Stäng ned genom att tacka. Känn hur energin upphör och visualisera gärna hur Reikikalanen stängs

Använd BÅDA SÄTTEN

Som du ser kompletterar de olika sätten att skicka Reiki varandra. Det medvetna reikiskicket i ett djupavslappnat tillstånd är kraftfullare och ger möjlighet för djupt helande. Men det snabba Reikiskicket hjälper dig att rensa bort mängder.

Brukar du använda båda teknikerna? Tipsa gärna en Reikivän! Ni kanske kan öva tillsammans?

Missa aldrig ett inlägg! Prenumerera på söndagsbloggen! Anmäl dig lite längre ned på sidan!

Skriven av AnnaSofia