Reikikurs

När du är redo, då längtar du!

Så du funderar på Reikikurs? Det gör du helt rätt i! Reiki är ett fantastiskt verktyg, och när man väl lärt sig förstår man inte hur man någonsin klarat sig utan! Det inre lugn som följer är guld värt! Och de där få tillfällena, när någon gjort sig illa, då är Reikin en gudagåva.

Med egna helande Reikihänder kan man behandla sig själv och andra. På Inner Peace by Känsla håller vi Reikutbildningar för alla tre Reikisteg, från nybörjare till Reikimaster. Vi har även kurser i AngelicReiki 1-2 och 3-4.

Lär dig Reiki

TIPS! När du går Reikikurs, ta gärna med din egen book-of-magic. Din egen skrivbok, som du endast använder för andliga utbildningar. Då är det lätt att gå tillbaka, hitta information och följa ditt eget helande.

Reiki steg 1

Vill du hitta tillbaka till dig själv? Till din egen glädje och din egen inre kraft? Är du redo att göra kanske stora, men framförallt varaktiga förändringar där du kliver in i glädje och passion, och släpper taget om rädslor, smärtor och blockeringar? Vill du ha helande på orsaksnivå? Då är Reiki steg 1 kursen för dig!

Med Reiki steg 1 blåser vi in en energikanal genom vilken ren livsenergi flödar tjugofyra timmar om dygnet, genom alla dina sju chakran. Du kan bli oändligt generös, för ju mer du använder Reikienergin desto mer får du utav den. Du kan behandla dig själv, dina nära och kära, till och med dina husdjur.

Otroligt vitaliserande! Och så får du egna helande händer!

Vi börjar kursen med en distansinitiering. Vi bestämmer en tid som passar just dig. Du ligger bekvämt till rätta i din egen soffa/säng/hängmatta, så blåser vi in i en energikanal genom vilken ren livsenergi flödar tjugofyra timmar om dygnet, genom alla dina sju chakran. Otroligt vitaliserande! Och sedan har du egna helande händer!

Sedan börjar fem ljuvliga veckor med inspirerande läsning, helande och inre frid. Varje måndag får du en ny kurslektion, vilken anländer i din e-post som en pfd. Lektionen innehåller sådant som du längtat efter att veta, och praktiska övningar som du ska utföra till nästa lektionstillfälle. Kurslektionerna kan du givetvis skriva ut, och återvända till så ofta du vill!

Reiki steg 1 online innehåller:

Lektion 1: Reikiinieringen och Reikibehandlingen – allt du behöver för att kunna komma igång

Lektion 2: Reikins ursprung och Reikiprinciperna – Vem är Mikao Usai och varför är tacksamhet en nyckel?

Lektion 3: Chakrasystemet – Så här enkelt och lättförståeligt har det aldrig varit förut!

Lektion 4: Läkning och de sex olika sjukdomstillstånden – Varför det bästa helande är de problem som aldrig uppstått – och varför kroniska problem tar tid att hela

Lektion 5: Det som gör dig frisk gör att du håller dig frisk – När du knäckt koden är det superenkelt – du bara fortsätter med det du redan gör!

Tenta (bara för att säkerställa att du fattat grejen, alla svar finns i kurslektionerna) och diplom!

Läs mer i utskriftsvänlig pdf. Kursinnehållet är detsamma, oavsett om du går online eller i grupp. I grupp kan dock lektionerna “byta plats” utifrån det naturliga flödet i samtalet.

KURSDATUM >

FAQ – REIKIKURS >

PRIS >

Intresseanmälan Reikikurs

Passa på att önska efter dina behov och din längtan. Din önskan gör det lättare att hitta den mest perfekta timingen!

Reikikurser på Inner Peace by Känsla lägger stort fokus på dig och dina individuella behov. Vi arbetar i små grupper (6-9 personer, ibland färre) där du ska bli både sedd och hörd. När du går Reikikurs online ingår personlig rådgivning och coachning i under hela kursen.

Grunden i all Reiki är egenbehandling. Ju mer du använder dig av Reikienergin desto mer energivältränad blir du, och desto större mängd energi kan du kanalisera. Det är så finurligt att du inte kan ge Reiki till andra utan att få ta del av Reikienergin själv. Att ge Reiki är alltid en win-win.

Dina Reikihänder länkar dig till en outsinlig källa av livsenergi

Reiki är en metod att hjälpa kroppen att nå det djupavslappnade tillståndet. Den extra mängden livsenergi ger en genväg till det djupavslappnade tillståndet och aktiverar kroppens egna självläkande krafter. Det finns givetvis andra metoder för att komma till samma djupavslappnade tillstånd, exempelvis meditation och yoga, men dessa arbetar framförallt med den mängd livsenergi i kroppen som du redan har. Reiki ger dig mer mängd energi. Varje gång du ger dig själv behandling hämtar du kraft från en outsinlig källa av ren livsenergi. Den enda begränsningen ligger i den mängd som du som mottagare är kapabel att ta emot.

Den extra mängden livsenergi som Reiki tillför är fantastisk. Den inte bara aktiverar kroppens egna självläkande krafter. Den ger kroppen mer kraft att läka. Varje egenbehandling är ungefär som att få en veckas extralön. Om du ger dig behandling varje dag kan du succesivt fylla tomrummet från utmattning och överarbete, och skapa ett energimässigt överflöd. Dessutom gör Reiki dig oändligt generös. Ju mer du använder energin, desto mer energivältränad blir du, och desto mer energi får du tillgång till. Du kan behandla dina barn, dina föräldrar, ja till och med dina husdjur – redan med Reiki steg 1.

En fantastisk andra hjälpen!

Nu hoppas jag att detta aldrig behöver hända, men om olyckan händer – och du har egna Reikihänder – kan du använda Reiki för att lösa upp chock och förhindra skador. Använd ditt omdöme, och ta hjälp av konventionell vård i första hand. Om du exempelvis stukar foten gäller linda och högläge först, och Reiki sedan. Åtgärda alltid det akuta tillståndet först! Gå sedan in med Reiki så fort som möjligt!

Reiki påskyndar läkningen, och det är mycket lättare att hämma följdverkan, än att backa bandet när skadan väl manifesterat sig. I USA har exempelvis Reikiutövande sjukvårdspersonal börjat använda Reiki före och efter planerad operation, för att minska antalet komplikationer.

Du skulle bara höra vittnesmål på brännskador som gått tillbaka, sår som läkt, svullnader som aldrig kommit och magont om försvunnit. Och myggbett som slutat klia!

Jag märker själv att jag fått ett ökat inflöde av kunder som varit med om stora trauman, för vilka de fått samtalsstöd, men klienterna har sökt sig vidare då de känner att traumat fortfarande ligger kvar i kroppen. De är speedade och har svårt att slappna av, och de känner sig inte som sig själv längre. I sådana extrema lägen blir man hänförd över hur mycket Reikin kan hjälpa till med.

Den nya tidens helande

Många frågar sig vad som egentligen är nytt med Reiki? Har man inte kunnat hela sedan tidernas begynnelse?

Ja, detta är sant. Helandet har alltid funnits med oss, och helande energier kommer alltid att finnas tillgänglig för den som är mottaglig. Men den nya tiden har förändrat förutsättningarna. Idag när stress och utbrändhet blivit en folksjukdom är det lättare att förstå vikten av avslappning och närvaro. Samtidigt har dessa tekniker tagits fram långt före Kristus! Människor har alltid haft detta behov av inre frid och läkning. Däremot har förutsättningarna blivit allt mer krävande! Och då är det uppskattat att hjälpen också blivit allt mer effektiv. Den nya tidens helande har ökat energimängden ungefär i samma utsträckning som industrialismen och internet förändrat samhället.

Helandetekniken Reiki började spridas över världen på 1980-talet. Denna har kommit att förändra hela helandevärlden! Det som är unikt är själva initieringen vilken ”bygger in” en energikanal vars enda uppgift är att leda ren livsenergi genom kroppens energisystem, varje dag. Tjugofyra timmar om dygnet.

Att lära sig Reiki vitaliserar hela energisystemet. Effekten blir varaktig, eftersom dessa energikanaler ligger kvar – oavsett om vi använder oss av våra helande händer eller inte. Detta gör att Reikiinitieringen inte passar alla. Den vill stanna kvar i sitt nuvarande energitillstånd och undvika läkande eller förändring ska hålla sig ifrån Reiki.

Reikin passar perfekt för den som är redo för stort helande och vill ha en raketskjuts framåt i sin egen personliga utveckling. När man längtar är det dags!  

Reiki Steg 2

Är du redo för att öka din intuition och lyssna mer till din inre röst? Med Reiki steg 2 breddar vi energikanalen, som flödar genom ditt chakrasystem, hela fyra gånger! Detta göra att du blir tryggare, tydligare och allt mer pricksäker något som gör att din tillit till universum och de osynliga krafterna ökar.

Med Reiki steg 2 får du lära dig distanreiki. Du kan nämligen skicka Reiki till allt, och alla, över tid och rum. Du kan skicka Reiki till dig själv nu, men du kan också skicka Reiki till dig själv när du var liten och behövde energin som mest. Du kan skicka Reiki till din bästa vän eller till jobbmötet nästa vecka. Du kan till och med rikta Reikin för att lösa upp de rädslor, tunga känslor och minnen av motgång som, hittills, håller dig tillbaka.

Reiki steg 2 innehåller:

 • Du får lära dig vad distansReiki är och hur Reikienergin fungerar.
 • Tips på vad du kan skicka Reiki till.
 • Tre distansReikisymboler och praktisk övning i att använda dem.
 • Din intuition ökar av Reiki. Du får lära dig varför. Du blir också presenterad för begreppet känslobägare. 
 • Flera olika sätt att skicka Reiki.
 • Chakrarening på distans.
 • Rena rummet.
 • Vad är en andlig skada? Hur påverkar den dig? Hur kan du läka den?  


Läs mer i utskriftsvänlig pdf. Kursinnehållet är detsamma, oavsett om du går online eller i grupp.

KURSDATUM >

PRIS >

Din kursledare

Din kursledare är Anna-Sofia Giese Vesterlund. Hon har arbetat professionellt med Reiki sedan 2005 och hållit Reikikurser (steg 1&2) sedan 2008 och masterkurser sedan 2009.

Anna-Sofia strävar alltid efter att Reikikursen ska ge dig det största möjliga helandet, som du är redo att ta emot, just nu.

Anna-Sofia sätter personlig prägel på sina utbildningar. Hon älskar enkla förklaringsmodeller och höga energier. Denna kombination gör att du utvecklas mycket, och snabbt, under Reikikurserna.

Kurserna passar den som är redo för stort fysiskt och mentalt helande.

Och hur vet du om du är redo? Jo, då längtar du efter den.

Jag går Känslas Onlinekurs i Reiki. Jag kände nu under sensommaren att det är dags för mig att ta tag i en del jag länge funderat över och känt att jag har förmåga men inte förstått eller kunnat.

Känslas Onlinekurs var det givna valet. Den känns anpassad för mig och den besvarar många frågor som dyker upp längs vägen.

Jag längtar hela tiden efter mer och mer kunskap och blir ivrig att få nästa del i kursen. Jag lär känna mig själv mycket mer genom kursen. Men allt är nytt för mig.

Upplägget är bra. Det kommer på rätt ställe och i rätt ordning tycker jag. Det känns naturligt. Man hungrar alltid efter nästa bit.

Sofia Berglund, Söråker

Intresseanmälan Reikikurs

Passa på att önska efter dina behov och din längtan. Din önskan gör det lättare att hitta den mest perfekta timingen!

AngelicReiki

Angelic Reiki ängel

AngelicReiki en av Sveriges vanligaste Reikiformer och den är framtagen av Kevin och Christine core. Alla AngelicReiki-kurser har samma innehåll.

AngelicReiki är  en fristående Reikikurs som inte kräver några förkunskaper. Det betyder att du inte behöver ha gått Reiki sedan tidigare för att kunna tillgodogöra dig AngelicReikins kursinnehåll. Men då det andliga språket kan upplevas avancerat och många andliga begrepp presenteras i ett raskt tempo, blir AngelicReikin för många en fortsättning på Reikimastern eller en teknik för de som redan är andligt intresserade.

I AngelicReiki får vi förmånen att fördjupa oss i de begrepp som Reikin presenterar. Framförallt stärker AngelicReiki vår tillit till universum, änglarna och de osynliga krafter som finns runt oss och vill vårt eget bästa. Med änglarnas hjälpt är det lättare att släppa taget om karma och de band som binder oss vid vår egen självbild och tro på vad som är möjligt eller inte.

Kursinnehåll

 • Två reningar och initieringar till Angelic Reiki 1&2
 • Ärkeänglarnas initiering och välsignelse
 • Förståelse för Angelic Reikis natur
 • Principerna hur man renar och tillägnar ett utrymme för helande
 • Sex helandemetoder, inklusive självhelande och distanshelande
 • Fyra behandlingsbyten där du får öva helande på andra kursdeltagare
 • Hur du renar och tonar in kristaller (du får aktivera din egen Angelic-kristall)
 • Lagarna om helande enligt den gudomliga hierarkin från Djwhal Khul

Du får också:

 • En AngelicReiki kristall och ett ljus
 • Den officiella kursmanualen för Angelic Reiki
 • Inner Peace by Känslas egen kursmanual (förstås 😉
 • Alla behandlingar och initieringar från kursen inspelade, så du kan lyssna på dem hur ofta du vill
 • Det internationella diplomet

Läs mer på den officiella AngelicReikihemsidan (obs, på engelska)

och den svenska AngelicReikisidan

AngelicReiki kan skickas på distans, men kurser hålles endast på plats.


Reikimaster

Reiki steg 3 innebär att du blir Reikimästare, fri att styra ditt eget liv.

Inner Peace Reikimasterutbildning går under ett år och innehåller f.o.m 2019/2020 fem kurshelger (tidigare var det fyra). Varje kurshelg innebär en energihöjning i form av en initiering. Under den första kurshelgen får du Reikimasterinitieringen. Under den andra får du lära sig initiera. Under tre och fyra får du lära dig en fantastisk energifrekvens som heter IcaraReiki.

Din personliga utveckling blomstrar. Du kommer att få lära dig att hålla Reikienergin i grupper och andligt entreprenörskap. Dessa tekniker är guld värda, oavsett om du arbetar professionellt med Reiki eller har en annan sysselsättning som du väver in Reikin i. Mer information kommer.

Livets vågor