Reikikurs

När du längtar är det dags!

På denna sida kan du läsa mer om kursinnehållet i Reikiutbildningen.

Kursdatum hittar du här >

Vill du ta ditt helande till nästa nivå?

På Inner Peace by Känsla håller vi Reikutbildningar för alla tre Reikisteg, från nybörjare till Reikimaster. Vi har även kurser i AngelicReiki 1&2 och 3&4. Alla Reikikurser (inte Anglic) finns tillgängliga online.

Foto: Anna-Sofia G Vesterlund

Vilken fin och innehållsrik kurs det är!💛 
Camilla, Reiki steg 1 Online

Vill du hitta tillbaka till dig själv?
Till din egen glädje och din egen inre kraft?
Är du redo att göra kanske stora, men framförallt varaktiga förändringar där du
kliver in i glädje och passion, och
släpper taget om rädslor, smärtor och blockeringar?
Vill du ha helande på orsaksnivå?
Då är Reiki en kurs för dig!

Reiki steg 1

Bli oändligt generös med Reiki steg 1. När du lär dig Reiki får du en energikanal initierad, i vilken ren livsenergi flödar tjugofyra timmar om dygnet – genom alla dina sju chakran. Du får helande händer och kan behandla dig själv, dina nära och kära, till och med dina husdjur. Ju mer du använder Reikienergin desto mer får du utav den.

Reiki steg 1 online innehåller:

Lektion 1: Reiki – universiell livsenergi i outsinliga mängder – allt du behöver för att kunna komma igång

Lektion 2: Chakrasystemet innehåller vår potential

Lektion 3: Att läkas – Varför det bästa helande är de problem som aldrig uppstått – och varför kroniska problem tar tid att hela

Lektion 4: Det som gör dig frisk gör att du håller dig frisk – När du knäckt koden är det superenkelt – du bara fortsätter med det du redan gör!

Lektion 5: De fem Reikiprinciperna och upplysningen av Mikao Usai Vem är Mikao Usai och varför är tacksamhet en nyckel?

Tenta (bara för att säkerställa att du fattat grejen, alla svar finns i kurslektionerna) och diplom!

Kursinnehållet är detsamma, oavsett om du går online eller i grupp. I grupp kan dock lektionerna “byta plats” utifrån det naturliga flödet i samtalet.

Reiki steg 2

Är du redo för att öka din intuition och lyssna mer till din inre röst? Med Reiki steg 2 breddar vi energikanalen, som flödar genom ditt chakrasystem, hela fyra gånger! Detta göra att du blir tryggare, tydligare och allt mer pricksäker något som gör att din tillit till universum och de osynliga krafterna ökar.

Med Reiki steg 2 får du lära dig distansreiki. Du kan skicka Reiki till allt, och alla, över tid och rum. Du kan skicka Reiki till dig själv nu, men du kan också skicka Reiki till dig själv när du var liten och behövde energin som mest. Du kan skicka Reiki till din bästa vän eller till jobbmötet nästa vecka. Du kan till och med rikta Reikin för att lösa upp de rädslor, tunga känslor och minnen av motgång som, hittills, håller dig tillbaka.

Reiki steg 2 innehåller:

Lektion 1. Så fungerar Reikienergin – Löser upp det som inte är kärlek

Lektion2. Skicka Reiki till personer, situationer och bakåt i tiden – Så gör du!

Lektion 3. Utveckla din intuition med Reiki – Lär känna din egen känslobägare

Lektion 4. Vitalisera hela energisystemet – Hitta dina förlorade själsbitar och boosta dig med chakrarening

Lektion 5. Andra människors energier och energier i rumAnvänd Reiki för att återställa utifrån det hösta bästa

Grunden är Usui Shiki Rhoho. Du får lära dig tre symboler.

Tenta (bara för att säkerställa att du fattat grejen, alla svar finns i kurslektionerna) och diplom!

Reikimaster

En Reikimaster för Reikitraditionen vidare till andra. Detta gör Reikimastern genom att kanalisera mästarenergin och genom att göra initieringar. Reikimästaren blir också en mästare av sig själv och formar aktivt sitt eget livsöde.

I denna Inner Peace årslånga Reikimasterutbildning får du lära dig:

Att kanalisera Reikimasterenergin

Att göra Reikiinieringen

Att skapa förutsättningar som leder dig till ditt högre jag

Nytt för 2019/2020 är att det tillkommit en hel kurshelg för att bedriva professionell Reikimottagning och att vi fokuserar mer på det andliga ledarskapet (hålla energin leda dig själv och leda andra).

Men som vanligt handlar den större delen av utbildningen om ditt eget läkande och din egen personliga utveckling. Du är trots allt huvudperson i ditt liv och det är genom dig som du både skapar och leder. Ju mer du kan ta vara på de färdigheter du fått till dig, desto mer kan du dela med dig av din unika gåva. Ingen annan kan se, göra, eller skapa exakt samma sak som du. När du skapar utifrån dig själv ger du något unikt till världen. Om du inte skapar det går det förlorat för alltid.

Under en årslång kurs, fem kurshelger (online består den av fem * fem kurslektioner) och fördjupningsuppgifter däremellan, kommer du att då få lära dig mer om livsödet och leta efter dina egna själsbitar. Du kommer att rena dig och din familj från ”förbannelser” och släktkarma. Du kommer att få initierat fjorton helandesymboler, vilka förstärker dina helande förmågor och gör det lättare för dig att attrahera läkande och andligt uppbyggande energier. Du kommer att få lära dig mer om attraktionslagen och de inre sabotörer som motverkar detta naturliga flöde. Och du kommer att få lära dig hur du håller energi i grupp, hur du tar personligt ansvar för din egen livssituation och dina egna arbetsuppgifter på energiplan. Och så får du göra en djupdykning i behandlingarna och lära dig med om skillnaden mellan en professionell behandlare och en glad amatör.  

Summa summarum.

Denna årslånga utbildning kommer att ge dig fyra ordentliga energilyft och ge dig andlig kunskap som tillåter dig att förändras på flera plan, så att du lättare kan leva i ditt eget högre jag.

Välkommen!

Läs Anledningen till varför Inner Peace by Känslas Reikimaster är så olik andra Reikimasterutbildningar >

KURSDATUM >

FAQ – REIKIKURS >

PRIS >

Jag upplever ett inre lugn som inte går att förklara trots att det är ett högt tempo på jobbet och i livet.
Karolina Eriksson, har gått Reiki steg 1 och steg 2 Online

Jag undrar varför jag inte börjat med detta innan?
Susanne Grönberg, Reiki steg 1 Online

Anmälan Reikikurs Online

Vill du gå i grupp i Luleå? Anmäl dig i Bokadirekt.
Detta namn kommer att stå på ditt diplom
Kursmaterialet kommer till denna adress
Du får ett sms före och efter initieringen
Du kan gå Reiki steg 1, Reiki steg 2 och Reikimaster Online. Varje kurs består av fem lektioner. (Förutom Reikimastern som består av fem kurser á fem lektioner) Du får hur mycket hjälp och support som du önskar. Kursen är textbaserad och du får den som pdf direkt till din mailbox varje måndag i fem veckor. Ett inspirerande sätt att börja den nya veckan. BONUS: Till varje kurs följer ett antal ljudinspelningar (på behandlingar) som du kan ladda till din telefon. Varje kurs kostar 3295 kr. Betala med swish eller till BG innan kursstart. Du kan få kursen på avbetalning. Då tillkommer 45 kr/faktura.

Boka kurs i Grupp

Reikikurser på Inner Peace by Känsla lägger stort fokus på
dig och dina individuella behov.
Vi arbetar i små grupper (6-9 personer, ibland färre)
där du ska bli både sedd och hörd.
När du går Reikikurs online ingår personlig rådgivning
och coachning i under hela kursen.

Grunden i all Reiki är egenbehandling.
Ju mer du använder dig av Reikienergin desto mer
energivältränad blir du, och
desto större mängd energi kan du kanalisera.
Det är så finurligt att du inte kan ge Reiki till andra
utan att få ta del av Reikienergin själv.
Att ge Reiki är alltid en win-win.

Jag går Känslas Onlinekurs i Reiki. Jag kände nu under sensommaren att det är dags för mig att ta tag i en del jag länge funderat över och känt att jag har förmåga men inte förstått eller kunnat.
Känslas Onlinekurs var det givna valet. Den känns anpassad för mig och den besvarar många frågor som dyker upp längs vägen.
Jag längtar hela tiden efter mer och mer kunskap och blir ivrig att få nästa del i kursen. Jag lär känna mig själv mycket mer genom kursen. Men allt är nytt för mig.
Upplägget är bra. Det kommer på rätt ställe och i rätt ordning tycker jag. Det känns naturligt. Man hungrar alltid efter nästa bit.
Sofia Berglund, Söråker

Reikiutbildning online

Tycker du om att läsa, reflektera och ta till dig information på ditt eget sätt? Vill du ha en ordentlig energihöjning? Då är Inner Peace by Känslas Onlineutbildningar något för dig!

Fem veckors utbildning

Varje onlineutbildning är fem kursveckor lång. På måndagar får du veckans kurslektion, en pdf på ungefär 10 a4-sidor, vilken du tar del av vid ett tillfälle som passar dig. Varje måndag får du också veckans uppgift, vilken består av en praktisk del (Reikidelen) och en reflektionsdel. Måndag vecka sex lämnar du in din tenta på kursinnehållet. Efter godkänd inlämning får du ditt diplom. Kurslektionerna kan du givetvis skriva ut, och återvända till så ofta du vill!

Reikiutbildningarna på Inner Peace by Känsla är uppbyggda för att ge dig förståelse för Reikienergi, helande och andlig utveckling. Du kan givetvis ge behandling till andra redan från det första kurssteget, men utbildningen bygger på egenbehandling. Detta gäller steg 1, steg 2 och Reikimaster. Eftersom vi bara kan hjälpa andra till den nivå vi kommit till själv, är det egna helandet av största betydelse.

Det kommer en utbildning som riktar sig till att driva Reikimottagning, någon gång under 2020/2021, som ett valbart tillägg på Reikimastern.

Kursstart

Workshops och kursdatum.

KURSDATUM >

PRIS >

TIPS! När du går Reikikurs, ta gärna med din egen book-of-magic. Din egen skrivbok, som du endast använder för andliga utbildningar. Då är det lätt att gå tillbaka, hitta information och följa ditt eget helande.

Din kursledare

Din kursledare är Anna-Sofia Giese Vesterlund. Hon har arbetat professionellt med Reiki sedan 2005 och hållit Reikikurser (steg 1&2) sedan 2008 och masterkurser sedan 2009.

Anna-Sofia strävar alltid efter att Reikikursen ska ge dig det största möjliga helandet, som du är redo att ta emot, just nu.

Anna-Sofia sätter personlig prägel på sina utbildningar. Hon älskar enkla förklaringsmodeller och höga energier. Denna kombination gör att du utvecklas mycket, och snabbt, under Reikikurserna.

Kurserna passar den som är redo för stort fysiskt och mentalt helande.

Och hur vet du om du är redo? Jo, då längtar du efter den.

Angelic Reiki ängel

AngelicReiki

AngelicReiki en av Sveriges vanligaste Reikiformer och den är framtagen av Kevin och Christine Core. Alla AngelicReiki-kurser har samma innehåll. AngelicReiki-kurser går endast i fysisk form, och finns ej tillgängliga online.

Att vara i AngelicReiki är ljuvligt, avslappnande och känns ungefär som att sväva på moln. Helandet sker när vi är i energin och tar emot. Kursen är extremt meditativ i sin natur.

AngelicReiki 1&2 är  en fristående Reikikurs som inte kräver några förkunskaper. Det betyder att du inte behöver ha gått Reiki sedan tidigare för att kunna tillgodogöra dig AngelicReikins kursinnehåll. Men då det andliga språket kan upplevas avancerat och många andliga begrepp presenteras i ett raskt tempo, blir AngelicReikin en teknik för de som redan är andligt intresserade. AngelicReiki 3&4 är en fortsättningskurs inom AngelicReiki och förutsätter att du gått 1&2:an.

I AngelicReiki får vi förmånen att fördjupa oss i de begrepp som Reikin presenterar. Framförallt stärker AngelicReiki vår tillit till universum, änglarna och de osynliga krafter som finns runt oss och vill vårt eget bästa. Med änglarnas hjälp är det lättare att släppa taget om karma och de band som binder oss vid vår egen självbild och tro på vad som är möjligt eller inte.

Angelic Reiki 1&2

Kursinnehåll:

 • Två reningar och initieringar till Angelic Reiki 1&2
 • Ärkeänglarnas initiering och välsignelse
 • Förståelse för Angelic Reikis natur
 • Principerna hur man renar och tillägnar ett utrymme för helande
 • Sex helandemetoder, inklusive självhelande och distanshelande
 • Fyra behandlingsbyten där du får öva helande på andra kursdeltagare
 • Hur du renar och tonar in kristaller (du får aktivera din egen Angelic-kristall)
 • Lagarna om helande enligt den gudomliga hierarkin från Djwhal Khul

Du får också:

 • En AngelicReiki kristall och ett ljus
 • Den officiella kursmanualen för Angelic Reiki 1&2
 • Inner Peace by Känslas egen kursmanual (förstås)
 • Alla behandlingar och initieringar från kursen inspelade, så du kan lyssna på dem hur ofta du vill
 • Det internationella diplomet

Angelic Reiki 3&4

Kursinnehåll:

 • Två reningar och initieringar till Angelic Reiki 3&4
 • Ärkeänglarnas mästarinitiering
 • Meditation för Grundande och den Kännande kroppen
 • Karmisk rening och frigörande av väsen
 • Kosmiska strålens meditation
 • Tre behandlingsbyten; Repetition från 1&2, Ögonhelande  och
 • Helande med gudomlig närvaro genom själsgruppen
 • Förståelse för själsfamiljen
 • Historia, information och diskussion om användandet av ögonhelande

Du får också:

 • En nytt Angelicljus
 • Den officiella kursmanualen för Angelic Reiki 3&4
 • Alla behandlingar och initieringar från kursen inspelade, så du kan lyssna på dem hur ofta du vill
 • Det internationella diplomet

OBS! Kom ihåg din AngelicKristall!

AngelicReiki består av fyra nivåer. Efter 3&4:an kommer Professionell utövare (PP) och därefter Master. Båda dessa utbildningar riktar sig till den som vill utbilda inom Angelic Reiki-systemet. De innehåller ingen ytterligare energihöjning och de lär inte heller ut fler behandlingstekniker, däremot förstärker de kunskapen om AngelicReikin. Är du intresserad av dessa utbildningar rekommenderar vi Liliann Gustavsson på Lidköping Reikicentrum. Det är hon som tog AngelicReikin till Sverige och har varit nyckelperson för dess spridning.

Läs mer på den officiella AngelicReikihemsidan (obs, på engelska)

Har du långt till Luleå kan du hitta en lärare närmare dig via den svenska AngelicReikisidan

Välkommen in i Reikienergin!

Livets vågor