Vad är Reiki?

Löser upp motstånd då du kan hitta livsglädje och få lite flax

Reiki är för healingen det som internet har varit för kommunikationen. Men vad är då Reiki? Jo. Reiki är en avslappningsteknik som skapar en genväg till det djupavslappnade tillståndet. Tekniken är relativt ny, den togs fram 1922 i Japan av Mikao Usui och, sedan den började spridas för världen under 1980- och 1990 talet har den fullständigt revolutionerat helandevärlden.

Avslappnad och glad
Visste du att: Många massörer har Reiki.

Sättet att leda livsenergi gör Reikin unik

Det som gör Reiki unikt är sättet utövaren leder Reikienergi. Innan Reiki var det vanligt att en healer blev trött av att ge healing. Detta berodde på att healern gav av sin egen energi, istället för av den outsinliga källan. Det fanns även en sägen att den som använda healingen för egen vinning skulle tappa gåvan. Reiki fungerar precis tvärt om! Genom att initiera en Reikikanal i utövaren (genom vilken ren universiell livsenergi flödar 24 timmar om dygnet) så ger healern alltid ifrån en outsinlig källa. Dessutom är det omöjligt att ge Reiki till någon annan utan att få energi själv.

Hur känns Reiki?

Det är knappt så att de som testat Reiki vill berätta detta, men känslan av att få Reiki är fullständigt ljuvlig, djupavslappnande och upplyftande. Man blir nästan lite lullig. Som gå på rosa moln. Eller som att ta ett glas vin.

Den tidigare studiekamraten när jag mötte honom på stan:

“Hur gör du egentligen för att alltid vara så glad? Det är ju så man undrar… Går hon på droger?”

Nja, jag går på Reiki… (Men visst väcker orden tankar, hur ofta ser du någon som verkligen går på droger som är lycklig?)

Löser upp motståndet

Reikienergin fungerar som en katalysator. Den gör att det som ska ske, sker snabbare, i lätthet, helt utan ansträngning. Den löser upp motstånd och tung energi (besvikelser och släktkarman) för att ge plats för livsglädje och kreativitet.

Ger läkning på orsaksnivå

Reikienergin ger läkning på orsaksnivå så att du kan bli av med tung energi en gång för alla. Den vill läka andliga sår, tina upp en frusen energikropp och att bråkande par ska bli av med det jobbiga, försonas och känna samhörighet och kärlek till varandra.

Reikienergins egna intelligens vet alltid var det egentliga problemet ligger – och skapar ett djupgående och bestående helande. Detta innebär också att den kommer att driva upp okunskaper och smärtor till ytan – så att vi kan bli läkt en gång för alla.

LÅT DET PASSERA

När kroppen släpper taget om tunga saker. Gör så här:
1. Fokusera på känslor som får dig att må bra
2. Låt de jobbig känslorna försvinna, som moln försvinner ifrån en klarblå himmel.

Det berusande tillståndet brukar bestå 2-3 dagar.
Utrensningen brukar vara i 2-3 dagar.
Det ökade välbefinnandet brukar hålla i sig i 2-3 veckor (du kan förstås förstärka helandet och lyfta dig själv vill ännu nästa nivå)

Ljuvlig genväg till det djupavslappnade tillståndet

“Oj vad avslappnad jag blev” är den vanligaste kommentaren efter en Reikibehandling. Energin i Reiki skapar nämligen en genväg till det djupavslappnade tillståndet.

Ja, detta är samma djupavslappnade tillstånd som Uneståhl pratar om i sin mentala träning, det tillstånd där vi kan kommunicera direkt med vårt undermedvetna – under alla lager av motstånd.

Få Reikibehandling
Reiki sker genom handpåläggning eller på distans.

Herregud så skönt det var! Tror inte jag varit så avslappnad i hela mitt liv. Tack för att jag fick prova på.
KUND SOM FÅTT ETT PRESENTKORT

Vill du testa Reiki på distans? >

Fritt flöde

Kroppens egna självläkande krafter vill ha fritt flöde genom hela kroppen. På samma sätt som kroppen vill ha blodförsörjning i varje kroppsdel vill energikroppen ha energiförsörjning i hela kroppen. Reiki ger mer mängd livsenergi som kroppens egna självläkande krafter kan använda för att läka den egna kroppen. Reikienergin återställer det fria flödet.

Används på sjukhus runt om i världen

Reikis närvaro på sjukhus har påtagligt ökat bara de senaste fem-tio åren. Den används för att ge lugn och smärtlindring på gravida i USA. I england används Reiki som ett komplement till traditionell cancerbehandling, för att minska bieffekter och stärka kroppens egna självläkande krafter. Reikin har också blivit uppskattad att använda före- och efter planerad operation för att minska mängden komplikationer. Bilden kommer ifrån sjukhus i Mexico där personalen ger distansreiki.

Själv ser jag framemot när vi använder Reiki på sjukhus för att lösa upp trauma och chock. Och till den tidpunkt där vi använder kunskaper om livsenergi för att hjälpa energikänsliga personer som idag fått diagnosen psykisk ohälsa. Frågar du mig tycker jag att Reiki ska vara en valbar del i grundutbildningen för alla personer som på något sätt arbetar vårdande med människor.

Det vi ser Reikin göra idag är bara en bråkdel av all dess kapacitet.

Vårdpersonal som ger Reiki
Reiki minskar mängden komplikationer efter operation.

Förändrar förutsättningarna

Helande på orsaksnivå är anledningen till att jag började med Reiki. Jag hade själv sett anhöriga, som lidit av psykisk ohälsa, få den bästa hjälp som vården kunnat erbjuda och ändå lösningen bara varit kortvarig. Eftersom grundproblemet fortfarande fanns kvar var det alltid en tidsfråga till historien skulle upprepa sig.

Efter det att min anhöriga fick en Reiki-initiering blev det mentala tillståndet stabilt. Så pass att grannarna kom fram till mig och berättade vad de observerat: “Hon ser ut att må så mycket bättre nu.” När till och med min anhörigas tandläkare (?!) hade kommenterat hennes allt bättre mående visste jag att förändringen var på riktigt. Det handlade inte bara om önsketänkande.

Helandet spred sig

Att de som lärde sig Reiki kände positiv förändring var anledningen till att jag ville fortsätta att utbilda Reikiutövare. Men efter ett par år upptäckte jag något som jag aldrig kunnat förutse. Det var fler en jag som hade fått samma resultat.

Reikieleverna började se effekten av sitt eget helande – hos sina egna familjemedlemmar! Reikienergin hade löst upp släktkarma. Helandet spred sig som ringar på vattnet. Då förstod jag den sanna innebörden i att vi inte kan hela någon annan, vi kan bara hela oss själv. Men när vi helar oss själv helar vi samtidigt de personer som finns i vår omgivning.

Reikin har verkligen förändrat mitt liv. ❤️ Kärleksfullt en annan förståelse, jag ser livet på ett helt annat sätt och har en tacksamhet till allt det vackra och det lilla som kan hjälpa, orden, beröringen eller bara ett litet leende. KÄRLEK 😍
KICKI BACKEBJÖRK

Själva ordet Reiki betyder Rei = universell och Ki = livsenergi.

När du får Reiki kommer du i kontakt med den universella livskraft som pulserar genom allt levande och ger liv.

Skillnad mellan att få Reiki och lära sig Reiki

Det är stor skillnad mellan att få en Reikibehandling och att lära sig Reiki. Reikibehandlingen är tillfällig (om du inte surfar på flödet och medvetet förstärker det positiva flödet). Effekten av att lära sig Reiki är bestående och ger dig egna helande händer.

På Inner Peace by Känsla kan du lära dig Reiki

Reiki lärs traditionellt ut i tre steg. Reiki steg 1 (Helande händer), Reiki steg 2 (DistansReiki) och Reikimaster (Du blir mästare i ditt eget liv). Vi håller utbildningar för alla nivåer. På Inner Peace kan du även lära dig AngelicReiki® 1-2 och 3-4. Läs mer här

När du längtar är det dags

Längtan är din signal för att det är dags för Reiki. Välkommen!

BOKA HÄR >

Inne på elfte året med behandlingar av Anna-Sofia och skulle aldrig avstå. Personlig utveckling på högsta nivå!
PIA J

Anna-Sofia ger mig alltid proffsiga behandlingar som får mig att utvecklas som människa år efter år. Det hon ger mig är ett viktigt inslag i mitt liv.
ANNELI S

Nyfiken på Reiki och andlig utveckling?! Prenumerera på söndagsbloggen! Då får du ett utskick vare söndag + veta när det blir kurser och distansreiki-boostar. Länk hittar du längre ned på sidan.


Bild på livets våg