Vad är Reiki?

Styrka genom djupavslappning

På Känsla arbetar vi i Reiki, en avslappningsteknik som erbjuder en genväg till det djupavslappnande tillståndet. De varma händerna spelar en värdefull funktion. De hjälper nämligen mottagaren att landa i sig själv, så att hen får tillgång till sin egen kunskap. Den som är avslappnad och närvarande är mer kreativ, har lättare att prioritera, blir mer observant och är ofta skickligare på att kommunicera med sin omgivning.

Reiki används traditionellt som en teknik för helande. I England, USA, Norge, Spanien, Australien och Uruguay används den bland annat på sjukhus vid oro och sömnsvårigheter, samt för att stärka återhämtningen efter allvarlig sjukdom. Men då tekniken fortfarande är ganska ny finns det mycket dold potential och det finns många som valt att vidareutveckla Reikitekniker och dess användningsområden. På Känsla är använder vi framförallt Reikin som ett verktyg för personlig utveckling. Reikin är verktyg som gör det lättare för människor att utveckla sin egen potential, för att kunna skapa det vi innerst inne drömmer om. Vi arbetar också med mental träning och utbildning som lär människor att förstå sig på sig själv och medvetet kunna använda sig av sina egna känslor.


Hur fungerar Reiki?

Ordet Reiki är japanska och uppdelat betyder ordet Rei=universell och Ki = Livsenergi. Tekniken har sina rötter från Japan och togs fram av Mikao Usai 1922. Reikin har många användningsområden. Bland annat:

Vad Reiki är bra för


Högfrekvent energi löser upp låga vibrationer

Hur kommer det sig att Reikin både är avslappnande och vitaliserande samtidigt? Jo, det beror av att Reiki består av universell livsenergi vilken är mycket högfrekvent. Högfrekvent energi löser upp lågfrekvent energi, såsom ett tänt ljus fördriver mörker. Den högfrekventa Reikienergin löser upp lågfrekvent energi som ilska, sorg och skam så att vi lättare kan uppleva lycka, glädje och frid. Känslan känns igen som lättnaden efter att orosklumpen i magen löses upp, eller att känsloladdningen av det plågsamma minnet försvunnit.Aktivera de egna självläkande krafterna

Reiki består av universell livsenergi. Den vanligaste metoden att ge Reiki är genom handpåläggning, när givaren lägger sina varma händer på klienten. Det går också att arbeta med Reiki på distans. Den tillförda mängden livsenergi gör att mottagaren slappnar av och landar i sig själv. Vad gör då kroppen när den extra mängden livsenergi kommer in i kroppen? Jo, kroppen aktiverar sina egna självläkande krafter för att läka sådant som hindrar kroppen ifrån att vara i sin fulla kraft.

Alla kroppar har en prioriteringslista med sådant den gärna hade gjort, bara den hade tillräckligt med energi för ändamålet. När det efterlängtade tillskottet äntligen anländer börjar kroppen beta av sin prioriteringslista. Kroppen vill alltid åtgärda det viktigaste först.


Visst är det spännande? Vill du lära dig mer?

Reiki är en teknik för avslappning och helande som alla kan lära sig. På Känsla finns det i dagsläget två sätt att lära sig mer. Du kan gå en individuellt utformad Reikutbildning online. Du kan gå en fysisk kurs i Luleå. Du kan alltid börja med att lära dig mer genom en kostnadsfri onlineutbildning genom vår kunskapsbank. Vi tycker att kunskap som lär dig att förstå din egen känslighet och hantera livets energier ska vara tillgänglig för alla.


Vill du testa Reiki?

Boka behandling i Luleå eller via distans. Söker du en Reikiterapeut på din ort? Här hittar du utövare som är med i Förenade Reikiförbundet i Sverige.


Reiki är friskvård

Reikibehandlingar och utbildningar i Reiki ligger under stresshantering hos skatteverket och är avdragsgill för arbetsgivaren. Du kan därför använda dina friskvårdspengar för att få Reikibehandlingar.

Gå en utbildning online