Vi sluter vårt hjärtchakra när vi blir sårade och besvikna. Rädda för smärta och för att undvika att uppleva denna fruktansvärda upplevelse igen, bygger vi murar runt vårt hjärtchakra. Men dessa murar är kostsamma. Med ett stängt hjärtchakra känner vi oss ensamma och utestängda från vår omgivning. Vi hör inte ens rådgivningen ifrån våra egna guider. Dessutom bäddar murar och skepsis för misslyckande. Vi har allt att vinna på att öppna vårt hjärtchakra!

När vi bestämmer oss för att öppna vårt hjärtchakra, leva livet fullt ut i fritt flöde och läka ut de smärtor som livet orsakat oss, så finns det några fallgropar som många tyvärr går in i. Vi adresserar dem, så att du kan se vad du kan göra istället. Så att du kan våga, fast våga smart. Smart, såsom medvetet och full av insikt.

Våga läka – ett krossat hjärta ökar risken för att misslyckas

För att lyckas med något behöver vi vara helhjärtade. Vi behöver helhjärtat tro att vi kan, helt fri ifrån tvivel, ifrågasättande och skepsis. När vi känner något helhjärtat finns det bara en väg, och det är framåt. Vi vet att vi kommer att lyckas, även om vi inte ännu vet hur vi kommer att lyckas. Vad andra säger rör oss inte i ryggen. Känner du igen dig? Inte?

Om du inte känner igen den helhjärtades klarhet är du inte ensam. Klarheten är undantaget som bekräftar regeln. För de allra flesta upplever aldrig den klarhet som uppstår när man är fri ifrån tvivel. I Sverige blir till och med varje skolelev lärd att ifrågasätta. Man pratar om en ”en sund skepsis”, vilken inte handlar om konstarten att lyckas, utan är till för att undvika att vi blir lurade eller besvikna. Är det för bra för att vara sant, då måste det vara så. Eller?

Energikroppen vill inte ha några blockeringar, den vill ha fritt flöde

Hjärtchakrat är styrt efter kroppens egna självläkande förmågor. Kroppen strävar alltid efter fritt flöde. Den vill ha en och samma puls i hela energikroppen liksom full syresättning i hela kroppen. Om det finns blockeringar som hämmar flödet, då blir det problem. Murar uppstår i ett enda syfte: att vara en blockering. Och sådana tycker inte kroppen om!

Vad energikroppen gör är att lyfta blockeringarna till ytan. Genom att bli medvetna om vad som är problemet kan vi nämligen hitta en annan lösning, så att blockeringarna inte behöver finnas kvar längre. Tillvägagångssättet fungerar likadant, oavsett om det handlar om fysiska krämpor eller mentala blockeringar. De självläkande krafterna lyfter problemet till ytan, så vi kan belysa det, och hitta en ny lösning. För att läka fysiska krämpor handlar det om förändringar i motion, kost eller återhämtning. Mentala blockeringar behöver ofta ett nytt mindset.

1. Det handlar om lärdomar, inte bara om mod

När vi blir besvikna, speciellt när vi blir besvikna på andra människor, pratar vi ofta om att vi behöver våga öppna upp igen.

Kruxet är bara att vårt undermedvetna navigerar enligt begreppen ”välkänd” och ”okänd”.

Det som är välkänt upplevs som tryggt, enbart eftersom vi känner igen det. Och det okända känns alltid som otryggt, eftersom det är främmande.

När vi provar igen, gör vi vanligtvis det med sådant som vi känner igen. Och det är just det som är problemet! Instinktivt dras vi till samma förutsättningar som förra gången, vilket troligen ger samma utfall, bara för att det känns välbekant! Vi tror att det är tryggt?! Det är därför som döttrar till alkoholister söker sig till en man som är alkoholist. Det är välkänt.

Lösning: För att kunna öppna upp vårt hjärtchakra på ett tryggt sätt behöver vi förstå vad vi varit med om. Vi behöver intellektuell förståelse för att först observera mönstret och sedan behöver vi mod för att medvetet bryta det.

Alla steg ut i det okända kommer alltid att kännas hisnande, bara för att det nya är nytt. Men det är oändligt mycket större sannolikhet att ens mod skapar framgång om man använder sina lärdomar och vågar klokt. Istället för att våga ännu en gång med samma förutsättningar som skapade problemet till första början.

Så här använder du Rekin: Rikta Reiki till ditt hjärtchakra och din förmåga att se världen precis som den är, utan vanföreställningar och illusioner (använd gärna Karunasymbolen Iava) Komplettera genom att ta hjälp av en skicklig terapeut eller läs böcker i området.

Livet kommer att visa dig vägen, bara du lyssnar på vägledningen som du får till dig.

Vår instinkt leder oss till det som är välkänt.

2. Du har misslyckats först när du har gett upp

”Jag har inte misslyckats, jag har uppfunnit 999 sätt att inte uppfinna en glödlampa!” Känner du igen citatet från Thomas Edison?

Ärligt talat, livet är svårt. Innan vi kan något, så är det vansinnigt svårt att få till det. Ta ”att tillaga plättar” som exempel. Om du inte har en susning om varken recept eller tillagningssätt, då är det svårt att få ihop plättar. Ska det vara mjölk eller vatten? I vilka proportioner? Vad händer om jag inte smörjer stekpannan? Hur vänder man plättan? Det blir lätt ”pannkaka” av alltihop.

När du börjar se hur många olika moment som ligger i denna ”enkla” maträtt så ökar förhoppningsvishet medvetenheten om komplexiteten i allt vi möter i vår omgivning. Om du inte kan något så är det inte så konstigt! Du har inte fått lära dig! Och du har inte tränat till den välfungerande kunskapen blivit en ryggmärgsreflex!

Lösning: Fortsätt att testa till du lyckas! Fortsätt leta kunskap. Fortsätt att öva. Om du så måste förändra variablerna till absurdum innan du knäcker koden.

Du har bara misslyckats när du gett upp, för då låser du dig själv i den känsla du har just nu. Så länge du fortsätter att lära dig och testa är det bara en tidsfråga innan du lär dig.

Så här använder du Reikin: Skicka Reiki på att centrera dig och hålla lugnet (trots besvikelser och frustration) (Karunasymbolen Mara). Skicka Reiki på dina tidigare misslyckanden, för att lösa upp laddningen i dem. Skicka även Reiki på din kontakt med ditt eget högre jag (Karunasymbolen Gnosha) så att du hittar styrka att fortsätta sträva framåt.

Vi kan göra pannkakor först när vi lärt oss att göra pannkakor

3. Ifrågasättande hjälper oss att rensa bort tvivel

”Nej, jag kan inte göra det. Min man/mina barn/mina vänner/mina kollegor tycker det är en dålig idé” Känner du igen dig? Så fort vi testar något nytt så möts vi av motstånd. Alltid är det någon som ska håna, trycka till, eller visa på orimligheter.

Motstånd är naturligt. Alla krafter möts alltid av en motgående friktionskraft. Men motståndet fyller också en viktig funktion.

Innan vi kan något så är vi inte helhjärtade, utan full av okunskap och tvivel. Genom att bli ifrågasatt får vi tillfälle att själv gå in i det den utomstående ser. Stämmer detta? Finns det något vi behöver lära oss eller vara medveten om?

Ifrågasättande är ”bara” ett sätt att vaska bort det egna tvivlet. Ja, vi har alla ett sådant. Hade vi varit fria ifrån tvivel hade vi haft det vi ville ha. Så motståndet är egentligen inte ett hinder. Det är ett sätt att visa oss var problemet egentligen sitter – hos oss själva. För vi tror inte helhjärtat. Än…

Lösning: Behåll din energi! Använd frustrationen som andra väcker inom dig, för att hitta och lösa upp frustrationen hos dig själv. De människor du möter hjälper dig att identifiera ditt eget inre tvivel.

Så här använder du Reikin: Viktigast i detta läge är att du använder Riekin till dig själv. Skicka gärna till familjemedlemmar, och er gemensamma familjeenergi OCKSÅ!

Men gå inte i den vanligaste fällan och tro att problemet sitter hos den andra personen! Den andra personen är din vägvisare. Motståndet sitter egentligen hos dig. Det är du, och endast du, som kan påverka ditt eget liv. 

Syna ditt eget tvivel och bli helhjärtad!

Hade du nytta av detta inlägg? Gilla det! Och kom ihåg att bokmärka det, så du hittar igen det när du behöver en påminnelse!

Missa aldrig ett inlägg! Prenumerera på söndagsbloggen. Reikitips och andlig inspiration, direkt i din mailbox. Helt kostnadsfritt förstås. Länk lite längre ned på sidan!

Skriven av AnnaSofia