Känner du dig stressad, pressad eller rädd? I dessa märkliga tider befinner sig de flesta av oss utanför sin komfortzon på ett eller annat sätt. Mitt tips är att du ska ge Reiki, eller sitta still, till stressen lagt sig. Här är anledningen.

Fenomenet visade sig när jag flyttade tillbaka till Luleå för andra gången. Jag hade ganska mycket på agendan, vissa saker var krävande. Jag tyckte det gick bra. Det tyckte inte min Angelic-lärare:

”Nu har ditt energisystem slagit igen – igen! Det är som någon dragit ur sladden. Känner du ingenting?”

Nej, jag kände ingenting.

Varje gång min Reikilärare tinade upp mitt energisystem och fick mig att slappna av kände jag mig mer som mig själv. Jag blev gladare, lättare och kände att jag strålade. Men jag märkte aldrig när jag tappade energin. Trots att det hände hela tiden. Ofta flera gånger per dag.

Gå framåt – fastän du är rädd

Det finns två olika strategier när det gäller rädsla. Den första är att undvika det som gör en rädd. Den andra är att gå framåt – trots sin rädsla. Sedan barnsben har jag anammat den sista varianten. Jag har stålsatt mig, och gått framåt.

Men det finns en sak som jag inte har gjort. Detta har förstås tagit mig väldigt lång tid att förstå mig på. Eftersom jag inte varit medveten om vad jag inte gör har jag inte kunnat se vad jag inte får. Jag är oändligt tacksam över livet som skickat mig läromästare som visat mig hur detta fungerar och vad som är nyckeln till framgång i osäkra tider. Jag är ännu mer tacksam över att få berätta detta för dig, för hittills har jag aldrig hört någon annan som pratat om det här!

Testa en gång – eller flera?

När du gjort något för första gången, brukar du tänka: ”Åh vad duktig jag var! Jag har bevisat att jag kan.” Det har jag gjort. Med en viss modifikation. Jag har tänkt: ”Nu har jag gjort det, så nu räcker det. Jag behöver inte göra det fler gånger.”

Det var min träning av Taekwondo och boken Grit –the power of passion and perseverance av Angela Lee Duckworth som gjorde mig uppmärksam på vikten av repetition. Det är ingen som blir storartad genom att göra det en första gång. Hur många gånger tror du att en 100-meterssprinter har sprungit samma 100 meterssträcka för att bli riktigt skicklig på det? Ja inte är det en gång. Det handlar inte ens om en gång per dag i en vecka, eller de beryktade x-antal dagar för att skapa en bestående vana. Det handlar om väldigt många upprepningar under väldigt lång tid. Det nya beteendet behöver bli en ryggmärgsreflex. Vi behöver själva känna att det sitter i ryggmärgen.

Kvinna under vatten möter en haj
När vi kämpar har vi en tendens att hålla andan. Utmaningen ligger i att möta utmaningen – och fortfarande andas.

Energimässigt hålla andan

När jag har gjort något för första gången har jag ofta pressat mig själv. Laddad av adrenalin och kaffe har jag tänkt ”varför utsätter jag mig för sånt här?”  Jag har inte alls varit medveten om att jag energimässigt ”hållit andan”, varit superspänd i hela kroppen och faktiskt slagit av strömmen till energisystemet. Nyckeln till framgång är att öva gång på gång till du klarar av att göra samma sak utan att hålla andan, och istället vara fullständigt avslappnad och i det kreativa flödet.

The vortex
Din energi attraherar lika. Avslappning gör att du kan attrahera det du längtar efter.

Attraktionskraft i din aura är nyckeln till framgång

Har du hört talas om attraktionslagen? Att lika attraherar lika. För att skapa något ska vi känna känslan (inte tänka tanken, vi vill känna känslan) av det vi vill ha. Jag rekommenderar alla att lära sig om attraktionslagen. Ester och Jerry Hicks har skrivit många böcker i ämnet och finns på Youtube. Den omtalade filmen The Secret ger en översikt om vad det handlar om.

Avslappning ger oss tillgång till intuition, kreativitet och skapandekraft

När vi är avslappnade har vi tillgång till vår intuition, kreativitet och skapandeglädje. När vi ”håller andan” släcker vi ned alla dessa flöden. I mitt liv innan Reiki upplevde jag att jag förstörde allt jag kom i kontakt med. Ju mer jag ville något, desto sämre gick det. De gånger det gick som bäst var när jag var avslappnad och inte brydde mig så mycket om utfallet. Detta berodde på att jag ”höll andan” varje gång jag ville något väldigt mycket.  Ju mer jag ville något, desto mer höll jag andan. När jag höll andan stoppade jag flödet.

Rikta energi till det du vill ha

Det vi riktar energi till växer. Ju mer avslappnade vi är när vi gör något, desto mer energi kanaliserar vi och desto mer växer det vi skapar. Hur fungerar det för dig? Blir din teckning bättre när du är avslappnad och leker med färgerna, eller när du pressar dig till att rita?

Ena lyckades, den andra misslyckades – avslappning är skillnaden

Vid ungefär samma tidpunkt startade två olika personer verksamhet. Båda inom sitt kompetensområde, fast förstås med två helt skilda utmaningar. Inledningsvis kändes den spända nervositeten hos dem båda.

Den ena fick ganska snabbt snurr i sin verksamhet. Hen andades ut och slappnade av, vilket fick den kreativa andan att vakna. Det ena projektet ledde till det andra.

Den andra fick en kallsup. Det var ett svårare uppdrag än väntat. Kunde hen verkligen ro i land det hela? Rädslan gjorde att energin frös. Den negativa spiralen började. Tillfälliga vitaliseringar i form av inspiration avtog. Det gick än sämre. Rädslan blev allt större. Attraktionskraften upphörde…. Du fattar säkert poängen.

Kvinna i hammock som slappnar av
Ju mer du slappnar av, desto snabbare kommer du fram

Slappna av för att komma ur rädslans grepp

Ju mer obekväm vi är, desto viktigare är det att vi slappnar av. När vi slappnar av återskapar energisystemet sin kontakt med det högre jaget. Om den andra företagaren hade slappnat av och fått tillbaka sin energi hade hen kunnat vända den negativa spiralen och kalla tillbaka sin kreativa anda. I praktiken hjälper det förstås inte med att slappna av endast en gång. Vi behöver slappna av igen, och igen och igen…

Slappna av igen, och igen, och igen…

Eftersom jag inte, ännu, lärt mig att slappna av efter det att jag gjort något första gången så kommer inte detta till mig med lätthet. Jag har dessutom ett väldigt bestämt energisystem. Jag behöver sitta i Reikienergi för att tina upp mitt rädda och ansträngda energisystem. Jag passar förstås på att skicka Reiki till alla tillfällen som jag vill kunna klara av med en avslappnad, kreativ anda så att nästa försök ska gå lättare, och det tredje försöket ännu lättare. Men för mig är det nödvändigt att medvetet slappna av för att skapa framgång. Avslappningen kommer inte av sig själv. Åtminstone inte än.

På osäker mark – slappna av ännu mer

I dessa osäkra tider befinner nästan alla sig utanför sin komfortzon vilket gör att de flesta har ett energisystem som reflexmässigt slår av. Även om vi inte tänker på det håller vårt energisystem andan. Detta gör att du troligen behöver ännu mer Reiki och avslappning än vanligt.

Hur känner du när du läser denna text? Har du någon liknande erfarenhet?

Hur gör du för att tina upp ditt energisystem när det håller andan?

Vill du vara först med att få reda på när nästa Reikiboost går av stapeln? Anmäl dig till söndagsbloggen i länken nedan!

ps. Om du vill kan du lyssna på den 9 min långa föreläsningen Tron gör det möjligt på Youtube.

Skriven-av-AnnaSofia-2019