När vi får Reiki kommer Reikienergin att gå till det område som just nu har högst prioritet. Ibland är detta en smärta. Ibland är detta ett minne. Och ibland är detta lagrad smärta, sorg eller ilska. När något bubblar upp till ytan (för att släppa taget en gång för alla) så kan det kännas som om healingen får oss att må dåligt. Om det är ilska som bubblar upp kan det kännas som healingen gör dig arg! Så här kan du göra om detta händer.

Ilska är fantastisk! Har du upptäckt hur du i ett tillstånd av ilska kan göra saker som du inte vågar göra i andra fall? Så har det varit för mig. I lägen som jag varit fly förbannad (vilket är ganska sällan) så har riktigt bra saker kommit till mig. Senaste gången var i januari 2009. Detta minns jag så väl eftersom jag blev så förbannad att jag bestämde mig för att nätdejta. Fram till denna punkt tyckte jag att ”en sån som jag” borde kunna hitta och känna igen en partner på egen hand. Men ingenting hände. Jag lärde mig viktiga saker om mig själv, men jag träffade inte rätt partner.

Mitt sätt funkade verkligen inte

Jag var fullständigt omedveten om de mentala lås som hundrade mig ifrån att ta nödvändiga kliv för att träffa den min blivande man. Jag hade ingen aning om att det fanns en perfekt partner för mig. Men han bodde 13 mil bort och vi hade inga anknytningspunkter överhuvudtaget. Och även om livet hade ansträngt sig det allra yttersta, och mot förmodan lyckts arrangera ett möte, hade vi i det forumet knappt sagt ett eller ett par ord till varandra. Vi hade aldrig lärt känna varandra på djupet, och då hade jag aldrig förstått hur fantastisk han var.

Livet hade dock hört min längtan om partner och familj och de osynliga krafterna var så kärleksfulla att de bestämde sig för att tvinga mig att komma vidare.

Så det hände saker. Saker som gjorde mig riktigt förbannad. Detta fick mig att bestämma mig. Beslutet var enkelt.

Jag tänkte inte stanna kvar i mitt nuvarande läge en enda sekund längre än nödvändigt.

En örn som flyter mot solnedgången.
Ilskan lyfter oss över våra mentala hinder.

Inget kvar att förlora

Botten är ett bra läge. När vi inte längre har något att förlora har vi enbart saker att vinna. Eftersom jag inte längre hade någon stolthet kvar hade jag inte heller kvar några bortförklaringar. Bevisligen hade inte mitt sätt fungerat. Så skit i att det var pinsamt! – Nu skulle jag göra det! Jag skulle börja nätdejta! I mitt fly-förbannade tillstånd fanns det inga mentala hinder kvar.

Om jag nu skulle utsätta mig för eländet i att nätdejta skulle jag fanimig göra det på riktigt! Jag tänkte inte fega ur någonstans. Jag tänkte publicera bild och vara supergenuin, och strunta i att stolpskott som jag inte var intresserad av nu skulle se att jag var singel. Något som innebar att jag också behövde säga nej tack till dejter med personer som jag inte var intresserad av. Men vad tusan? Hur svårt kan det vara? Jag bestämde mig för att ge det ett tre månader ärligt försök.

Sagt och gjort. Jag gjorde allt jag kunde.

Det tog nio dagar. 9?! Sedan hade jag träffat den person som nu är min man.

När vi pratade via skrift lärde vi känna varandra på djupet. Vi upptäckte att vi delade gemensamma värderingar och jag tror vi båda kände att personen i andra änden verkade lite för bra för att vara sann. När vi träffades första gången kändes det som vi redan kände varandra.

Men jag vet att jag har ilskan att tacka för allt. Jag hade inte tagit det där dejting-steget om jag inte blivit riktigt förbannad!

En kvinna med ett svärd.
Använd din ilska klokt.

Ett tveeggat svärd – använd det klokt

Ilska är inte enbart en bra kraft. Den fungerar som ett tveeggat svärd. Det är viktigt att vi lär oss att använda den klokt.

Ilskan ger oss riktning framåt, men den gör oss faktiskt oförmögen att lyssna. Om nu någon gång har försökt argumentera med en riktigt arg person har du säkert upptäckt hur svårt det är att nå fram. Så när du är arg berättar folk inte saker för dig. Även om du hade behövt hör det.

Om vi inte hittar riktningen framåt, och ändå blir förbannad, då kommer den intensiva kraften in i oss, men vi har inget att kanalisera kraften till. Vissa tar ut jobbfrustrationen på sina familjemedlemmar. Andra riktar ilskan inåt mot sig själv. Båda sätten kan vara ordentligt destruktiva. Rikta din ilska mot sådant som kan hantera den, och där den inte skadar något.

Ofta försöker vi oskadliggöra ilskan genom att lagra den och gömma den i vårt inre. Men det krävs enorma mängder inre energi att hålla ilskan i schack. Dessutom kommer den lagrade ilskan att hindra oss ifrån allt det där andra som vi vill göra: känna kärlek, lyssna på vår intuition och följa vårt hjärta.

Kroppen vill inte vara arg

När vi slappnar av vill kroppen göra sig av med lagrad ilska. Kroppen vill vara i ett kärleksfullt avslappnat läge med fritt flöde, och där passar inte ilskan in. Ilska i kroppen är ungefär som en tänd raket inne i hemmets trygga vrå. Den är potentiellt farlig.

De självläkande krafterna vill göra sig av med ilskan, och därför kan vi uppleva att vi blir förbannade när vi vilar. Eller när vi får healing och slappar av.

Om du har lagrad ilska gör du dig själv en enorm tjänst om du hittar ett tryggt sätt att göra sig av med ilskan. Använd sådant som funkar för dig:

Tips för att bli av med ilska:

  • Slå på något (som inte går sönder eller slår tillbaka)
  • Skrik
  • Gråt
  • Stampa
  • Skriv arga brev (som du slänger eller eldar upp, inte publicerar på fb)

Har du några egna förslag?

En kvinna som hoppar.
När du gjort dig av med lagrad ilska blir du transformerad.

Ett helt annat läge

När du blivit av med lagrad ilska kan du känna dig mör och svag. Detta eftersom din energikropp har behövt använda enorma mängder för att hålla ordning på ilskan. Kroppen brukar behöva urladda och sedan ladda om.

Har du haft stort mängd ilska, ihopsamlad under många år, så kan du (när du gjort dig av med all lagrad ilska) till och med behöva lära känna dig själv på nytt igen. För nog känns det märkligt att kunna prata med folk utan att bli irriterad eller förbannad? Dessutom slutar folk att mucka gräl med en? Superkonstigt!

Belöningen

När du gjort dig av med ilskan kommer du att känna mer kärlek, närvaro och glädje. Du kommer att känna dig tryggare (för det är du, det är ju inget inom sig som kan explodera längre). Det är förstås ”lite” jobb för att bli av med ilskan – men tro mig. DET ÄR VÄRT DET!

Och sedan. När du är fri ifrån lagrad ilska. Då kan du lära dig att använda ilskan klokt igen.

Säkerställ att du får nästa inlägg! Prenumerera på söndagsbloggen. Länk längst ned på sidan.

Skriven-av-AnnaSofia-2019