Helena vantrivdes på sitt jobb. På många sätt var arbetet ett omöjligt uppdrag. Utmaningarna var så stora att hennes insats inte räckte till. Hon hade inget stöd. Att till och med facket tyckte att situationen var ohållbar gjorde inte hennes vardag något lättare.

En dag blev hon plötsligt uppsagd.

Alla tänkbara känslor forsade genom Helena. Visst kände hon lättnad över att slippa gå till jobbet. Men hon var ändå besviken över att hon hade hamnat i den situationen till första början. Fram till denna punkt hade hon en CV som visade på en framgångsrik karriär med kontinuerlig ökad befogenhet och ökad kompetens. Nu hade självförtroendet fått sig en ordentlig knäck.

Att en dörr slår igen mitt i ansiktet på en är sällan trevligt. Men det kan också vara ett bönesvar. Ibland behöver vi hjälp att snabbt komma ur ett låst läge. Speciellt när vi är för envisa för att släppa taget på egen hand.  

Stängd grind
När en dörr slår igen i ansiktet på oss finns det ofta en anledning. Låt dörren inte hindra dig. Hitta en bättre väg framåt.

Gör så här:

Prioritera återhämtning

Att tvingas befinna sig i en krävande arbetssituation har vissa likheter med att befinna sig mitt i en krigszon. Ett traumatiskt avslut gör inte saken bättre. Bli inte förvånad om du behöver flera månaders återhämtning.

Läk dina inre sår

Vad var det egentligen som gick fel? Vad var det som hände? Vad gjorde den andra parten? Vad gjorde du? Var låg felet? Belys allt som ligger dolt i mörker med ditt Reikljus.

Siluette av kvinna som mediterar
Rikta ditt Reikiljus till all erfarenhet som du fått. Vaska fram guldkornen. Vad har du lärt dig?

Rikta din Reikienergi till:

  • Dig själv varenda dag på jobbet
  • Alla relationer
  • Alla arbetsmoment
  • Allt du intuitivt känner var ett problem

Uppdatera din Vision Board

Ett vanligt misstag efter att en dörr har stängts är att hämma visionerna och sänka ribban – eftersom det gick så dåligt förra gången. Gå inte in i den fällan! Du vill istället hitta tillbaka till dina visioner och ta vara på lärdomen.

Så – nu när du är dessa erfarenheter rikare – vad vill du ha i framtiden? Bjud in det som du längtar efter. Kalla tillbaka dina stora visioner. Det är dags att höja ribban…

Hur var det nu man gjorde en Vision Board? Läs mer här >

Min situation är omvänd! Jag har haft en dörr som öppnat sig >

Skriven-av-AnnaSofia-2019