Vår inre röst vägleder oss genom livet. Den kommunicerar med små, knappt märkbara signaler. En längtan. Ett sug i magen. En iver. Ibland, när den inre rösten är väldigt stark, kan vi till och med känna det som vi inte har något annat val. Men vanligtvis viskar den inre rösten. Och eftersom den inre rösten talar med så låg röst kan det vara svårt att höra den, speciellt om vardagsbruset är högt och vi har mycket inom oss. När den inre rösten är grumlig – då finns det bara en lösning.  

När dånet av vardagen är så högt att du inte längre kan höra din inre röst finns det bara en sak att göra. Och tyvärr är det en ganska tråkig sak. Jag kan erkänna att detta är en sån där ska som jag inte tycker om att göra. Jag tycker till och med att det är så obehagligt att jag byggt upp en hel vardag som bygger på att jag slipper göra det! Jag har tagit det så långt att jag utvecklat mitt fokus och min förmåga att säga nej av just denna anledning. Jag tycker inte om att gör det här!

Sitt still till stressen gått över

När den inre rösten är grumlig behöver vi sitta ned till stressen gått över.

Detta handlar inte om att meditera. Jag ÄLSKAR att meditera. Jag kan med lätthet meditera i flera timmar. Att sitta med Reikihänderna, få kontakt med den ljuvliga källan och njuta av den fullständiga friden – paradiset. I det djupavslappnade tillståndet är vi i fullständig kontakt med vår egen inre röst. Nej, det handlar inte om att meditera. Meditationen är belöningen.

Det jag pratar om är inte det meditativa tillståndet utan vägen till det meditativa tillståndet.  

Buddahstaty som blickar över havet

När vi slappnar av bubblar det vi springer ifrån upp till ytan

När vi börjar slappna av när vi har mycket inom oss bubblar det vi har inom oss upp till ytan. Det är därför som de bra idéerna kommer precis innan vi ska somna, eller när vi lämnar rummet för att gå på toaletten. Ju mer vi har inom oss, desto längre tid tar det att slappna av, och desto fler saker är det som bubblar. Och detta är inte roligt!

Det som bubblar upp är alla saker vi är på väg att missa. Det är det vi är rädd för. I en drömlik blandning av vad vi ska äta till middag, jobbärenden, och mentala gräl med människor i vår omgivning.

Man som håller balansen på en båt

Mental fartblindhet

Har du hört talas om begreppet fartblindhet? Det används i trafiken och beskriver det faktum att vi människor är ganska snabb att vänja oss med ett tillstånd. Har vi kört 110 km/h på landsvägen ett par timmar så har hela vår kropp ställt in sig på utifrån denna hastighet. När vi svänger av är det lätt hänt att vi håller en för hög hastighet. Det känns som vi nästan står still, men om vi tittar på farthållaren så ligger vi på 70 knyck. Mentalt fungerar det på exakt samma sätt!

När vi är i djupavslappning, då står vår inre farthållare på 0.

När vi lever ett avslappnat liv, då är farten 10-20 km/h.

När vi börjar ligga på mer än 50 km/h, då börjar det gå lite för fort. I detta läge börjar det vara svårt att höra sin inre röst. Men det är fortfarande ganska lätt att varva ned igen. Det tar bara en dag eller två, i fullständig avslappning, sedan är vi på banan igen.

När vi börjar ligga på 70 km/h händer något. När adrenalinet börjar pulsera i kroppen så börjar vi instinktivt gasa, istället för att bromsa. Istället för att minska farten, och återhämta oss, när vi börjar bli trött, så ökar vi farten i hopp om att kunna jobba bort hela att-göra-listan. I detta läge så hör vi inte den inre rösten överhuvudtaget. Och det behövs en vecka eller två för att verkligen slappna av.

Och allt över detta? Ja, det blir ju inte bättre om jag säger så… Däremot kan jag säga att de flesta människor lever sitt liv i över hundra knyck!

Bild över stilla vatten och solnedgång.

Det är vanligare att stressa ihjäl sig än att höra sin inre röst

I dagens samhälle är det betydligt lättare att stressa ihjäl sig, hellre än höra sin egen inre röst, och det gör tyvärr att vi som vill lyssna på vår egen inre vägledning behöver ”gå utanför ramarna”. Om du frågar mig tycker jag förstås att ett samhälle där det finns utrymme för återhämtning och att lyssna på sin egen röst, borde vara norm heller än undantag. Jag tycker också det är intressant att sekter hjärntvättar människor med trötthet (både fysisk och mental trötthet) för att trötta människor inte ifrågasätter!

Det är svårt att varva ned och hitta sin inre röst när det är huvudet snurrar och man är överfull av intryck. Det är därför vi tar hjälp av gruppmeditationer (eller grupp-reikiskick- som vi jobbar med på Inner Peace by Känsla. Det är därför vi behöver Reiki (som ger en genväg till det djupavslappnade tillståndet). Och det är därför det är så skönt att komma på behandling och ha någon som bokstavligt drar ned en i det avslappnade tillståndet.

Att ändra preferenser tar låååååååååång tid!

Det är ännu svårare att hitta en livsstil som stödjer ett närvarande och djupavslappnat tillstånd. För mig tog det FLERA ÅR att lära mig uppskatta en lugnare tillvaro. När andevärden berättade att detta var mitt nästa steg så protesterade jag. Jag älskade mina adrenalinpåslag! ”Det måste ju finnas ett annat sätt”. Men det gjorde inte det. Och sedan jag lärt mig skillnaden har mina preferenser förändrats. Nu tycker jag det är alldeles dyrt att leva i 110 km/h. Jag tycker inte ens om att gå och lägga mig för sent en endaste kväll – då missar jag ju skrivtiden morgonen efter!

Visste du att medium (de som kommunicerar med avlidna släktingar) ofta börjar en seans med att meditera. Detta gör de för att stilla sitt eget sinne och bli en ren kanal för andekontakten. Om de inte mediterar innan, då hör de inte den osynliga världen lika bra. Och när man kanaliserar stannar man kvar i det meditativa tillståndet.

Det måste ju finnas andra sätt?

Jag vet vad du tänker, för jag tänkte exakt samma sak för tio år sedan. MEN DET MÅSTE JU FINNAS ANDRA SÄTT! Kan du inte komma med en lista med tio punkter som jag kan gör istället?

Nej, tyvärr. Det finns inget annat sätt.

Men jag har inte tid, min vardag är så stressig, jag har familj och måsten…

Ja, jag vet. Men det är tyvärr det enda sättet.

Ta emot hjälp!

Som tur är finns det mycket draghjälp av personer som lärt sig att varva ned. Det finns rena Reikibehandlingar. Det finns massörer som kan Reiki. Det finns meditation. Yoga. Mindfulnes. Det finns guidade meditationer på youtube. Och om du kan Reiki, använd din Reiki! Har du upptäckt att du blir lika härligt avslappnad om du ger till andra som om du ger till sig själv?

Kvinna som solar

Var som vatten

Inom Zen-buddism talar man om att:

Du kan inte se klart genom ett grumligt vatten. Låt sanden lägga sig, så ser du klart.

På samma sätt ser man på sinnet. Är sinnet grumligt, då kan vi inte se klart. Först när alla tankar lagt sig, då kan vi se klart.

Och det är så det fungerar med den inre rösten också.

Bara vara

Om den inre rösten är grumlig, då behöver du uppleva fullständig avslappning.

Ju mer du befinner dig i avslappning, desto lättare är det för dig att höra din inre röst.

Om du inte kan höra den inre rösten, då behöver du tid att bara vara. Så att du kan tänka klart. Fylla upp de inre energidepåerna. Och börja lyssna igen.

Namaste

Prenumerera på söndagsbloggen! Anmäl dig i länken nedan.

Skriven av AnnaSofia