Vi befann oss 119 mil hemifrån och skulle börja vår resa hemåt. När jag vred nyckeln i tändningslåset hände ingenting. Bilen hade urladdat under natten. Något som skulle ha varit avslaget hade varit på, vilket tömt batteriet från ström. Så nu stod vi där vi stod. Oförmögna att komma vidare.

Natten är till för återhämtning. När vi sover hjälper vi kroppen att sortera intryck och bygga upp sig. Det finns en anledning till att vi säger att vi vill sova på saken när vi står inför ett stort beslut eller varför vi säger att barn växer när de sover. Under sömnen slår vi av intellektet och låter kroppens egna självläkande krafter arbeta ostört.

I mitt liv innan Reiki hade jag problem med huvudvärk. Många har spänningshuvudvärk. De vaknar utvilade men känner allteftersom dagen utvecklar sig hur huvudvärken kommer smygande. Så var det inte för mig. Jag hade huvudvärk redan innan jag slog upp ögonen på morgonen. Morgontreon var lika självklar som morgonkaffet.

Kvinna som sover
Hjälp det undermedvetna att bearbeta alla intryck. Sitt still till tankarna blivit helt stilla.

Förändringen kom smygande

När jag började med Reiki började huvudvärken gradvis att minska. Jag upptäckte det förstås inte på en gång. Det krävs medvetenhet för att upptäcka att huvudvärken minskat från sju dagar i veckan till sex dagar i veckan. Eller att det gått en vecka längre tid mellan skoven än vanligt. Det var först när huvudvärken minskat till två dagar i veckan som jag började uppmärksamma den positiva förändringen, och började uppskatta de huvudvärksfria dagarna – istället för att bryta ihop när huvudvärken kom tillbaka.

Plötsligt visade sig ett mönster

Det var först när huvudvärken började släppa taget som jag upptäckte ett mönster. När jag var avslappnad på kvällen redan innan jag lade mig i sängen vaknade jag ofta morgonen därefter utan huvudvärk. Men om vi hade haft sena aktiviteter, eller om jag hade varit aktiv till strax innan sängdags, då hade jag huvudvärk på morgonen. Nu började jag förstå orsaken till problemet.

Om jag inte själv tömmer huvudet från tankar, tvingar jag mitt undermedvetna att göra jobbet

Natten är kroppens tid att utföra uppbyggnadsarbete och försätta kroppen i ett bättre läge än dagen innan. Men för att kunna göra det behöver ”vardagsarbetet” vara avklarat redan innan jag lägger mig i sängen. Om jag fortfarande har mental stress och mycket att bearbeta tvingar jag kroppen att ta hand om min stress och sortera mina obearbetade intryck, istället för att läka sig själv under natten. Det är som en anställd som inte hinner klart med sina arbetsuppgifter på sin arbetsdag. Arbetet behöver fortfarande göras. Om inte den anställde gör dem, tvingas någon annan att jobba dubbelt – och både göra sina egna arbetsuppgifter och den anställdes. Denna någon var mitt huvud, och eftersom huvudet inte orkade jobba nonstop både dag och natt fick jag huvudvärk.

Sitt still till tankarna upphört

Jag bestämde mig att själv ta kontroll över sådant som jag kunde kontrollera. De kvällar som jag hade alltför mycket inom mig började jag därför meditera/skicka Reiki till det var fullständigt lugnt på insidan. I vanliga fall brukade jag ligga ned, lägga Reikihänderna på mig och somna. Men det här var något annat. Jag ville hålla mig vaken för att själv tömma huvudet från tankar. Så jag satte mig i lotusställning i stängen och lät tankarna gå till det blev tomt. Det tog ofta en 45 minuter eller så, och jag fick disciplinera mig själv ifrån att krypa ned under det varma täcket för att få sova.  Det skulle vara fullständigt tomt från tankar – sedan var jag redo för nattsömn.

Belöningen kom redan första morgonen. Jag vaknade utvilad en morgon där jag vanligtvis brukade ha huvudvärk. Och detta trots att jag i praktiken sovit en timme kortare än vanligt (jag satt ju och mediterade/skickade Reiki istället för att sova). Metoden fungerade i princip varje gång. Tricket var att själv tömma mitt huvud från dagens tankar så att kroppen och de självläkande krafterna kunde göra sitt jobb istället för mitt jobb.

Men vad hände egentligen med bilen i början av detta inlägg?

Kvinna som kör bil

Flax i oflaxet

Vi hade tur i oturen. Det fanns en annan bil i närheten som vi kunde låna. Biltema öppnade redan kl 09, trots att det var söndag. Vi fick till och med barnvakt (lånebilen hade ingen bilbarnstol). Med nytt batteri startade bilen på första försöket. En timme senare än planerat kunde vi börja vår resa hem.

Under ett stopp under resan upptäckte vi “av en slump” vad problemet var. Det var ingen lampa som hade varit på, vilket vi först trodde. Det var en fläkt som inte slog av som den skulle. Google berättade att andra haft samma problem. Andra hade löst problemet genom att dra ut säkringen. Det fungerade även för oss när vi testade samma lösning.

Manuellt tvinga fläkten att slå av

I väntan på reparation på verkstaden fick jag och maken dra ut en säkring ur bilen varje gång vi parkerade. Anledningen till att bilen inte startade var för att en fläkt inte slog av när i stängde av motorn. Fläkten fortsatte att gå, och drog ur strömmen ur motorn. När vi skulle köra bilen fick vi sätta i säkringen igen. Vi fick manuellt tvinga alla delar i bilen att slå av, trots att det borde ske automatiskt.

Tillvägagångssättet fick mig att minnas hur jag brukade meditera innan sänggående för att tvinga min hjärna att slå av. Det är liksom same same, but different.

Har du upplevt något liknande någon gång?

Är du Reikiutövare och vill använda Reikin mer systematiskt för att återhämta dig själv? På tisdag börjar 7 dagar med Reiki. Läs mer >

Ps. Kom ihåg att prenumerera på söndagsbloggen.  

Skriven-av-AnnaSofia-2019