Lästips

Få fler insikter

Läsandet ger insikter, vilka i sin tur öppnar nya dörrar. På Känsla arbetar vi flitigt med det skrivna ordet. Följ vår blogg KänslaEducation och låt dig inspireras av vår lästipslista.


Kostnadsfria e-böcker

Liten handbok i att må bra

Finns i pdf för kostnadsfri nedladdning. Liten handbok i att ma bra

Baksidestext: Hur känns din kropp när den mår bra? Att må bra, i en tillvaro fylld av måste, borde och skulle, är inte det allra enklaste. Vi slungas hit och dit av välmenande tips och råd. Trots att vi har alla svar inom oss själva! Hur vi når svaren? Vi lär oss lyssna på oss själva! I denna lilla må-bra-handbok kan du läsa om hur kropp och tanke samarbetar. Varför det är viktigt att städa bland känslorna och varför det är värdefullt att bevara (och öka) sin egen energi. Texten är lättläst och varvad med enkla och roliga övningar som hjälper dig att bli mer medveten om din kropp och i dina tankar för att ge dig välmående. Anna-Sofia Giese arbetar med välmående och personlig utveckling genom energiöverföringsbehandlingar. Hon är dessutom en omtyckt föreläsare.


Lästips

Många hör av sig till Känsla och ber om lästips. Här listar Anna-Sofia några av sina favoritböcker.

Allen, David Få det gjort – svart bälte i vardagseffektivitet Listmannen som anser att huvudet är till för att tänkas med. Teknikerna han lär ut är förslag för att lyfta tankar ur huvudet så att vi ska kunna använda hjärnan för att tänka istället för att minnas. Allen har förstått hela Zen-buddisternas tänk och applicerat det i en västerländsk vardag.  Boken har förändrat Anna-Sofias liv.

Al-Khalili Jim och McFadden Johnjoe Kvantbiologi Aningen mastig, men skickligt skriven. Den handlar om livets ursprung.

Bays, Brandon Resan En klassiker inom helandevärlden. Bays berättar om sitt helande, men mellan raderna kan läsaren ana hur det känns när vi upplevt djupavslappning, hur vi kan hantera smärthändelser och hur det kan kännas att helas.

Browne, Sylvia Din drömguide & Livet på andra sidan. Alla har vi vårt favoritmedium. Det här är Anna-Sofias. Många av hennes förklaringsmodeller har sitt ursprung i mrs Brownes.

Urklipp från tidningen Nära. Oktober 2015.

Cameron, Julia Konsten att vara kreativ genom livet Håll dramat på pappret är Camerons råd till de som har mycket energi och inte vet vad de ska göra av dem. Hon är också en varm förespråkare av att fylla upp sin inre kreativitetsbägare. Mycket givande läsning för den kreativa själen.

Chopra, Deepak; Ford, Debbie och Williamson Marianne Skuggeffekten Mycket intressant om de sidor som vi inte vill se hos oss själva. Finns även som film.

Chih Chung, Tsai Zen talar Denna illustratör har samlat och gjort lättförståeliga serier av Zen-buddistiska talesätt. Perfekt för den som vill ha kunskap lättpaketerad.

Clason, George The Richest Man in Babylon Denna klassiska bok handlar om ärbarhet, rikedom och lärande. Den passar dig som vill utveckla din syn på pengar och rikedom.

Cogan, Priscilla Dagbräckning & Hjärtats kompass Skönlitterära böcker som hjälper läsaren att förstå schamanism.

Collins, Jim Good to great, Great by choice och Hur jättarna faller Bibeln inom företagande. Inte teorier, utan förklaringar om skillnader.

Doty, R, James Den magiska butiken Välskriven och spännande biografi om hjärnkirurgen Dotys klass- och andliga resa. Gåshudsvarning.

Duckworth, Angela Grit – the power of passion Är det talang eller träningsflit som ger de stora resultaten? Det verkar som det inte finns några genvägar.

Ehdin, Sanna Den självläkande människan Klassiker inom alternativterapi. Handlar mycket om kost.

Ericsson, Anders; Pool, Robert Peak – Secrets from the new science of expertise Känner du till 10 000 – timmars regeln, alltså att vi behöver träna 10 000 timmar innan vi blir riktigt bra på något? I denna bok berättar den svenska forskaren Anders Ericsson att det inte räcker. Det är inte timmarna som gör oss duktiga, utan hur vi använder dem. Vi blir riktigt duktiga på något först när vi använder oss av medveten träning där vi systematiskt utvecklar våra kortkommanden.

Gamborg, Helen Det osynliga i healing Ganska avancerad, men lättläst, bok om olika healingtekniker och dess syfte. Perfekt som kurslitteratur.

Giese Vesterlund, Anna-Sofia Hur kärlek tar bort smärta Healing- och Reikibok som läses av de som vill förstå hur helande fungerar.  Används i hela Sverige som kurslitteratur. Går att köpa i samband med behandling.

Gray, John Män är från Mars, kvinnor från Venus. Mycket tänkvärt om kvinnliga och manliga personlighetsdrag. Har fått Anna-Sofia att leta tecken på omtänksamhet istället för att förvänta sig ord, något som hon anser gett henne kärleksfulla relationer.

Hallqvist, Janne AyurVeda Är du en person med mycket eld, luft eller jord? Hur formar elementet din personlighet? Vilka styrkor får du? Vilka utmaningar möter du? Denna bok är mycket lättförståelig och klargörande.

Hay, Louise Du kan hela ditt liv Klassiker inom helande. Beskriver tankar, känslor och affirmationer och hur de påverkar kroppen.

Holm, Jette och Andersen, Martine Din personliga färgkod Det var den här boken som till sist fick Anna-Sofia att begripa hur chakrorna fungerade! Jette Holm höll workshop i Känslas lokaler i Skellefteå 2012.

Anna-Sofia och Jette Holm, Skellefteå april 2012

Horan, Paula Kraft genom Reiki Det var denna Reikibok som fick Anna-Sofia att börja med Reiki.

Kiyosaki, Robert Rich dad poor dad & Innan du säger upp dig Också en bok som förändrade Anna-Sofias liv. Den handlar om skillnad mellan fattigsomstänk och entreprenörstänk. Anna-Sofia använde den för att lära sig och andra vikten av att investera sin energi på sådant som ger mer energi, och inte sådant som bara tömmer.

Kingston, Karen Skapa harmoni med hjälp av Feng Shui & Rensa i röran Om du söker en bok som handlar om möbler i rum är detta ingen bok för dig. Istället handlar den om energier i rum och hur vi kan påverka dem. Rensa i röran är en spinoff från den första, och utgår ifrån ett viktigt kapitel i den boken. Borde vara kurslitteratur för alla som är intresserade av platsrensning.

Linn, Denise Strängar av energi – allt du behöver veta om energiförbindelser och hur de kan ge dig kraft i livet En klargörande bok som hjälper en att förstå de energibindningar vi har till varandra. Inom AngelicReiki arbetar man mycket med att frigöra sig ifrån energibindningar, och den här boken hjälper en att förstå varför detta är värdefullt när vi arbetar med vår personliga utveckling. 

Motoyama Hirishi Karma & Reinkarnation Fortfarande den bästa boken om karma som Anna-Sofia läst. Liten och tunn bok, men kompakt.

Miyamoto Musashi Fem ringars bok Andlighet är inget nytt påfund, och den finns inte bara i “helandevärlden”. Det här är en klassiker inom… kampsport! Förstå en sak, förstå tusen. Den som lärt sig krigarkonsten kan förstå allting.

Myss, Caroline Andens anatomi Klassiker som handlar om chakrasystemet

Newton, Michael Själarnas resa & Själars öde Vad händer egentligen efter det att vi dött? Kan den kunskapen påverka oss idag?

Tannen, Deborah Vad folk säger och vad de menar Boken har nu många år på nacken, men den förtjänar att vara med i denna lista eftersom den förändrade Anna-Sofias sätt att kommunicera. Insiktsfull.

Tolle, Eckart En ny jord Andlig klassiker

Yamaguchi, Tadao Light of the Origins of Reiki För den som vill veta mer om Reikins ursprung.

Villoldo, Alberto Schamansk healing Klassiker inom just schamanism. Mycket läsvärd. Anna Larsson, Anna-Sofias samarbetspartner i Skellefteå, har gått dessa utbildningar.

Manifestera med månmagi

Finns i pdf för kostnadsfri nedladdning. Manifestera med Månmagi

Baksidetext: Genom manifestera med månmagi kommer du att få följa en måncykel, från nymåne till nymåne. Denna bok (som är inspirerad av Månologi av Yasmin Boland) är till för att göra dig medveten om förändringar i månens faser och vad dessa kan innebära för dig. Troligen kommer du att upptäcka att du redan intuitivt följt månens cykler, även om du inte varit medveten om det. Skillnaden blir istället att du blir mer medveten om den naturliga rytmen, så att du både kan surfa på den och få draghjälp av den.När vi följer en måncykel från nymåne till nymåne följer vi den rytm som bygger allt från muskler, till mental styrka och fysiska manifestationer. Rytmen finns överallt, men det är inte alltid vi är medvetna om dem. Alltför ofta fokuserar vi bara på en av rytmen, och glömmer den andra, vilket leder oss ur balans. Rytmens delar heter aktivitet och vila. Eller, som de kallas inom månmagi, tilltagande energi och avtagande energi. När månen går från ny till full känner vi av den tilltagande energin. När månen går ifrån full till ny känner vi istället av den avtagande energin. Är du redo?

Här hittar du en länk till vår kostnadsfria kunskapsbank

Läs mer om Känsla