Lästips

Har du någon gång läst en bok som förändrat ditt liv? Det var livet före boken, och livet efter. Det handlar om kunskaper som resonerat med din själ och blivit en ny sanning. Här har vi samlat de böcker som haft den effekten på oss… 

Här har Anna-Sofia samlat sina favoritböcker! De är indelade i olika kategorier, och listas i bokstavsordning. Have fun!

Ps! Har du läst något som Anna-Sofia skrivit?

Bild från boklanseringen i Skellefteå 2015.
Bild från boklanseringen av Hur kärlek tar bort smärta, Skellefteå 2015

Healing

Bays, BrandonResan En klassiker inom helandevärlden. Bays berättar om sitt helande, men mellan raderna kan läsaren ana hur det känns när vi upplevt djupavslappning, hur vi kan hantera smärthändelser och hur det kan kännas att helas.

Browne, SylviaDin drömguide & Livet på andra sidan. Alla har vi vårt favoritmedium. Det här är Anna-Sofias. Många av hennes förklaringsmodeller har sitt ursprung i mrs Brownes.

Chopra, Deepak; Ford, Debbie och Williamson MarianneSkuggeffekten Mycket intressant om de sidor som vi inte vill se hos oss själva. Finns även som film.

Ehdin, SannaDen självläkande människan Klassiker inom alternativterapi. Handlar mycket om kost.

Gamborg, Helen Det osynliga i healing Ganska avancerad, men lättläst, bok om olika healingtekniker och dess syfte. Perfekt som kurslitteratur.

Giese Vesterlund, Anna-SofiaHur kärlek tar bort smärta Healing- och Reikibok som läses av de som vill förstå hur helande fungerar.  Används i hela Sverige som kurslitteratur. Går att köpa i samband med behandling.

Hay, Louise Du kan hela ditt liv Klassiker inom helande. Beskriver tankar, känslor och affirmationer och hur de påverkar kroppen.

Holm, Jette och Andersen, MartineDin personliga färgkod Det var den här boken som till sist fick Anna-Sofia att begripa hur chakrorna fungerade! Jette Holm höll workshop i Känslas lokaler i Skellefteå 2012.

Horan, PaulaKraft genom Reiki Det var denna Reikibok som fick Anna-Sofia att börja med Reiki.

Kerry, Mira Bortom tidigare liv : vad parallella verkligheter kan lära oss om relationer, läkning och förändring En spännande fortsättningsbok för dig som är intresserad av tidigare liv. Här möter du tanken på att tidigare liv inte är något som varit i det förflutna, utan att alla liv (tidigare, nuvarande och kommande) sker just nu.

Linn, Denise Strängar av energi – allt du behöver veta om energiförbindelser och hur de kan ge dig kraft i livet En klargörande bok som hjälper en att förstå de energibindningar vi har till varandra. Inom AngelicReiki arbetar man mycket med att frigöra sig ifrån energibindningar, och den här boken hjälper en att förstå varför detta är värdefullt när vi arbetar med vår personliga utveckling. 

Pennebacker, James Writing to heal. Fantastisk bok som handlar om skrivandet som teknik för helande.

Myss, CarolineAndens anatomi Klassiker som handlar om chakrasystemet.

Yamaguchi, TadaoLight of the Origins of Reiki För den som vill veta mer om Reikins ursprung.

Kreativitet/produktivitet

Allen, David Få det gjort – svart bälte i vardagseffektivitet Listmannen som anser att huvudet är till för att tänkas med. Teknikerna han lär ut är förslag för att lyfta tankar ur huvudet så att vi ska kunna använda hjärnan för att tänka istället för att minnas. Allen har förstått hela Zen-buddisternas tänk och applicerat det i en västerländsk vardag.  Boken har förändrat Anna-Sofias liv. LÄS Vill du bli mer kreativ?

Cameron, JuliaKonsten att vara kreativ genom livet Håll dramat på pappret är Camerons råd till de som har mycket energi och inte vet vad de ska göra av dem. Hon är också en varm förespråkare av att fylla upp sin inre kreativitetsbägare. Mycket givande läsning för den kreativa själen.

Kingston, KarenSkapa harmoni med hjälp av Feng Shui & Rensa i röran Om du söker en bok som handlar om möbler i rum är detta ingen bok för dig. Istället handlar den om energier i rum och hur vi kan påverka dem. Rensa i röran är en spinoff från den första, och utgår ifrån ett viktigt kapitel i den boken. Borde vara kurslitteratur för alla som är intresserade av platsrensning.

Space-Clearing

Kingston, Karen Rensa i Röran med Feng Shui Du ser inte på dina saker på samma sätt efter du läst denna bok.

Kondo, Marie The Life-Changing Magic of Tidying Sedan barnsben har Marie varit intresserad av konstarten städning. Det här är det enda sättet som fungerar.

Feel-Good och inspiration

Gladwell, Malcom David och Goliat: konsten att slåss mot jättar Otroligt inspirerande!

Gladwell, Malcom Outliers: 10 000-timmarsregeln och andra framgångsfaktorer.

Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Factfulness : tio knep som hjälper dig att förstå världen
“En av de viktigaste böcker jag någonsin läst – en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen.”
– Bill Gates

Andlighet

Chih Chung, Tsai Zen talar Denna illustratör har samlat och gjort lättförståeliga serier av Zen-buddistiska talesätt. Perfekt för den som vill ha kunskap lättpaketerad.

Motoyama HirishiKarma & Reinkarnation Fortfarande den bästa boken om karma som Anna-Sofia läst. Liten och tunn bok, men kompakt.

Miyamoto MusashiFem ringars bok Andlighet är inget nytt påfund, och den finns inte bara i “helandevärlden”. Det här är en klassiker inom… kampsport! Förstå en sak, förstå tusen. Den som lärt sig krigarkonsten kan förstå allting.

Newton, Michael Själarnas resa & Själars öde Vad händer egentligen efter det att vi dött? Kan den kunskapen påverka oss idag?

Reftel, Kristina Det är aldrig kört! Samlingsvolym Tänkvärda historier som får själen att sjunga. Magisk! LÄS om sann frid

Tolle, EckartEn ny jord Andlig klassiker

Villoldo, AlbertoSchamansk healing Klassiker inom just schamanism. Mycket läsvärd. Anna Larsson, Anna-Sofias samarbetspartner i Skellefteå, har gått dessa utbildningar.

Företagande/mindset

Clason, GeorgeThe Richest Man in Babylon Denna klassiska bok handlar om ärbarhet, rikedom och lärande. Den passar dig som vill utveckla din syn på pengar och rikedom.

Collins, Jim Good to great, Great by choice och Hur jättarna faller Bibeln inom företagande. Inte teorier, utan förklaringar om skillnader.
Läs Gör som mästarföretagen, skjut provskott, sedan kanonkulor >

Duckworth, AngelaGrit – the power of passion Är det talang eller träningsflit som ger de stora resultaten? Det verkar som det inte finns några genvägar.

Eklund, Fredrik Sälj Den första säljbok som fick polletten att falla ned. Det är klart att ett fint omslag gör innehållet ännu finare.

Ericsson, Anders; Pool, RobertPeak – Secrets from the new science of expertise Känner du till 10 000 – timmars regeln, alltså att vi behöver träna 10 000 timmar innan vi blir riktigt bra på något? I denna bok berättar den svenska forskaren Anders Ericsson att det inte räcker. Det är inte timmarna som gör oss duktiga, utan hur vi använder dem. Vi blir riktigt duktiga på något först när vi använder oss av medveten träning där vi systematiskt utvecklar våra kortkommanden.

Hill, Napoleon Think and grow rich En klassiker inom företagande. Den handlar om attraktionslagen.

Kiyosaki, RobertRich dad poor dad & Innan du säger upp dig Också en bok som förändrade Anna-Sofias liv. Den handlar om skillnad mellan fattigsomstänk och entreprenörstänk. Anna-Sofia använde den för att lära sig och andra vikten av att investera sin energi på sådant som ger mer energi, och inte sådant som bara tömmer.

Sinek, Simon Start with Why

Söderpalm, Max Den rätta gnistan, Tvärt om och Det är i backarna man rycker Vill du ha inspiration i ditt sälj är denna kunskap ovärderlig.

Anna-Sofia och Jette Holm, april 2012. Jette är författare till klassikern Kristallnyckeln och även Din personliga färgkod.
Anna-Sofia och Jette Holm, april 2012. Jette är författare till klassikern Kristallnyckeln och även Din personliga färgkod.

Skönlitterärt

Cogan, PriscillaDagbräckning & Hjärtats kompass Skönlitterära böcker som hjälper läsaren att förstå schamanism.

David Mann, John; Bach, David The latte factor – Why you don´t have to be Rich to Live Rich Lättläst, mycket tänkvärld bok som handlar om synsätt på pengar.

Doty, R, JamesDen magiska butiken Välskriven och spännande biografi om hjärnkirurgen Dotys klass- och andliga resa. Gåshudsvarning.

Relationer

Gray, JohnMän är från Mars, kvinnor från Venus. Mycket tänkvärt om kvinnliga och manliga personlighetsdrag. Har fått Anna-Sofia att leta tecken på omtänksamhet istället för att förvänta sig ord, något som hon anser gett henne kärleksfulla relationer.

Hallqvist, Janne AyurVeda Är du en person med mycket eld, luft eller jord? Hur formar elementet din personlighet? Vilka styrkor får du? Vilka utmaningar möter du? Denna bok är mycket lättförståelig och klargörande.

Tannen, DeborahVad folk säger och vad de menar Boken har nu många år på nacken, men den förtjänar att vara med i denna lista eftersom den förändrade Anna-Sofias sätt att kommunicera. Insiktsfull.

Har du mycket inom dig som behöver helas? Vi rekommenderar helande i denna ordning >


Liten handbok i att må bra

Finns i pdf för kostnadsfri nedladdning. Liten handbok i att ma bra

Liten handbok i att må bra!

Här har du din vitaliserande utbildare>