Med blodvite och elektronikstrul agerade änglarna personliga tränare när jag fick lära mig att stilla mig. Reiki slår inte ut elektronik, det gjorde jag med min egen energi…

Följ med mig tillbaka i tiden. Året var 2007/2008. Det var innan jag träffade min man. Jag hade hållit på med Reiki professionellt ett par år när spelreglerna plötsligt förändrades.

”Du måste jorda dig.” Jag avskydde att alla andliga människor alltid sa samma sak. ”Du måste jorda dig, du måste jorda dig.” Jag tyckte att jordning var tråkigt. Jättetråkigt faktiskt. Och än tråkigare var det att alla fortsatte att tjata om det. Pratade andliga människor aldrig om någonting annat? Jag hade förstås testat de där visualiseringarna när man skulle dra in röd energi genom sina fötter och förankra den i rotchakrat och höfterna. Men jag tyckte inte att det fungerade. Och så igång var jag ju faktiskt inte! De fick det att låta som jag var okontrollerbar, men det var jag ju definitivt inte!

Fyrverkeri
Märkliga saker började hända runt mig

Tekniken gick amok

Plötsligt började det hända konstiga saker runt mig. Det var fullständigt absurda saker. Jag kunde exempelvis sitta på jobbet vid datorn (på den tiden hade jag firman som en bisyssla och hade ett lönearbete där jag satt i en reception) och vara på exceptionellt bra humör när tangentbordet plötsligt slutade fungera. Medan jag skrev ändrades inställningarna. Plötsligt fungerade inte knapparna å, ä och ö. Det tog mig en halvtimme innan jag förstod att datorn hade bytt språk. Nu var den inställd på engelska istället för svenska. I engelskan finns inte å, ä och ö.

Nästa gång tangentbordet slutade fungera gick jag direkt in i språkinställningarna. Men, den var ju fortfarande inställd på svenska? Denna gång var det Num lock knappen som hade låst sig. Jag hade ingen susning om att detta kunde hända.

Det mest häpnadsväckande var dock när hela datorns operativsystem roterade 90grader. Denna gång satt jag inte ens vid datorn, utan en meter ifrån. Du vet den där menyraden som alltid finns i botten av skärmen? Den var längs med högerkanten. Jag var tvungen att tippa huvudet till vänster för att ”få skärmen åt rätt håll”.

Det här var saker som hände när jag var på bra humör… Vad tror du hände när jag var irriterad?

Ilskan gjorde hål i plånboken

När jag var irriterad fungerade ingenting. Ju mer irriterad jag var, desto värre blev det. Jag upptäckte snabbt att det kunde kosta mig många tusenlappar om jag blev förbannad på skrivaren. Det var inte bara så att den inte fungerade. Min ilska verkade slå ut säkringar och förstöra saker. Jag var chockad över min förmåga till förstörelse. Jag hade ju alltid varit snäll och foglig, inte alls som de personer som kastar saker runt sig när de är arga.

Jag tvingades ge upp min intensiva glädje

Vid det här laget var jag omtöcknad och förstod situationens allvar. Allt det här hände förstås bara mig. Om jag försökte förklara det för någon hade de inte en susning om vad jag pratade om. Den enda grej som jag ”fick bevisad” var när dataskärmen roterade 90 grader. Då hade jag en arbetskamrat vid min sida.

”Du är märklig. Jag är rädd för dig.” sa hon.

Mycket andligt upplyftande, eller hur?

Sakta men säkert accepterade jag att jag behövde stilla mig. Det var hemskt, som att behöva lämna sin bästa vän. Jag hade förstått det om jag hade varit arg (men det var jag ju ”bara” på skrivaren när den inte fungerade) men jag var ju bara glad? Hur kan man behöva ”sluta vara för glad?” Det kändes som om livet tog ifrån mig mitt livselixir. Så jag behöll lite av min glädje.

sprakande kvinna
Energin jag känner går ut i sakerna runt omkring mig…

Slog ut en kassaapparat med min sprakande energi

Nådestöten kom år 2011. Jag hade suttit och jobbat vid datorn i flera timmar och var så pass igång att datorn började bli märklig och svaja. Det var min signal för att jag började vara för igång. Jag gick till Ica för att handla lunch.

När jag skulle betala visade det sig att kassan inte fungerade.

”Märkligt” sa kassören.

”Äh, det är nog jag.” svarade jag.

”VA?”

”Oj, jag menar… Äh, elektroniken har en tendens att bete sig märkligt runt mig.”

”Okej. Men vi måste gå till den andra kassan.”

När jag hade betalt och gått därifrån skämdes jag lite. Varför hade jag sagt så där? Det var väl onödigt?

Nästa gång jag handlade satt samma kassör i kassan. Han tittade ifrågasättande på mig. Han verkade inte arg, men skeptisk och undrande.

Han sa inte hej. Däremot sa han:

”Kassan började inte fungera förrän på eftermiddagen.”

Det fanns ingenting som bevisade att det var min energi som slog ut hela kassan. Men om det var så, och jag kunde förstöra saker i min omgivning endast genom att vara för trött, glad och pressad…? Hur skulle det se ut om jag slog ut all elektronik i alla de butiker som jag gick in i? Det var ju skadegörelse!

Bild på en full känslobägare
Stort mängd tung energi på insidan har en uppdämpande funktion. Det vi känner, tänker eller gör absorberas i det tunga – och märks inte av. Attraktionslagen fungerar sämre när vi har mycket inom oss.

Med stora krafter kommer stort ansvar

Vid det här läget hade jag accepterat faktum. Jag hade dessutom fått förklaringar till varför det hände mig, och varför det hände först efter det att jag varit i energin ett par år.

När vi löser upp tung energi från insidan blir vi mer och mer energiren. Detta gör att vår intention blir allt mer kraftfull. Attraktionslagen fungerar mycket snabbare när vi inte har någon dämpande funktion i energisystemet som motverkar det vi vill ha. Med klarhet kommer kraft. Men energin värderar inte. Den skapar det vi känner, oavsett om det är något som är bra för oss eller inte.

Jag behövde se för att förstå

Det var inte Reikienergin som slog ut den elektroniska utrustningen. Det var min egen energi som gjorde det. Reikienergin rensade upp min inre känslobägare vilket gjorde att mina tankar och känslor blev tydligare. Mina guider bad mig att stilla mig – så att jag inte skulle motverka mina egna önskningar. Det var egentligen detta som de andliga personerna ville säga till mig när de berättade om jordning. Jag behövde bara se det med egna ögon för att förstå det.

Det här med att lägga i en extraväxel och pressa när energin inte räckte till – det motverkade det jag ville ha – även om jag “bara var intensivt glad”. Jag hade allt att vinna på en energi som var lugn, trygg och förutsägbar.

En tom känslobägare ger kraft att skapa.
Med klarhet kommer kraft. När vi har mindre motstånd och tung energi på insidan kommer verkar attraktionslagen mycket snabbare – MEN då gäller det också att vara MEDVETEN OM VAD VI SKICKAR UT FÖR ENERGIER! Ju mindre vi har inom oss, desto snabbare kommer vi att manifestera det vi känner.

Personlig träning med blodvite

När livet började träna mig i att sluta köra över mig själv var de benhårda. Jag hann knappt tänka tanken ”nu hade det varit skönt att sätta sig, MEN jag ska bara…” förrän jag hade bränt mig på ugnen eller krossat ett glas och skurit sönder fingrarna. Det har förstås handlat om småsaker, men tro mig. Jag begrep att livet menade allvar. En gång föll en strykbräda i ansiktet på mig och gjorde ett jack 1 cm ifrån ögat. Jag kunde ha blivit blind. Detta hade aldrig hänt om jag inte fortsatt att pressa mig trots att jag inte orkade.

Men vill du veta vad jag fick för besväret?

Detta var vad jag fick genom att stilla mig:

  • Jag träffade min man. Han tycker om lugn och ro och hade inte alls uppskattat mig när jag var som allra mest igång (och ja, så här efteråt kan jag förstå att jag verkligen var speedad).
  • Intuitionen ökade påtagligt. Med inre lugn kan vi känna in betydligt fler energier.
  • Jag blev en person med ständig tur. När jag inte längre hade massa tung energi som motverkade blev livet betydligt lättare.
  • Människor började se på mig med en helt annan respekt.
  • Jag slutade att slå ut elektronik (har dock initierat all elektronisk utrustning så den inte får en chock när jag jobbar)
  • Det fanns ett substitut för intensiv glädje som fungerade ännu bättre! Tacksamhet. Jag fick lära mig att känna översvallande, kärleksfull tacksamhet dagarna i ända.
  • Dessutom fick jag förmånen att kunna hjälpa människor energimässigt på en helt annan nivå. Bara min Reiki steg 1 utbildning har idag högre energimässig nivå än vad mina första masterutbildningar hade.

Om jag hade vetat vad jag hade att vinna på dessa förändringar hade jag klivit in i dem helhjärtat från första stund!

Det var förstås jätteobehagligt när allt drog igång. Men jag kände mig väldigt sedd och uppbackad. Jag är helt övertygad om att änglarna hade flera personliga assistenter som var med mig i allt jag gjorde – och slog mig på fingrarna i samma stund som jag körde över mig själv. Aldrig tidigare har jag blivit så andligt vägledd som då. Jag kände mig trygg hela tiden. Förnärmad – ja. Men trygg. Kärleksfullt uppläxad.

Har du varit med om något liknande? Berätta!

Ps. Säkerställ att du får alla inlägg från söndagsbloggen direkt i din mailbox. Prenumerationslänk längre ned på sidan.

Skriven-av-AnnaSofia-2019