Det är många som får lära sig att de inte får skicka Reiki till personer utan deras tillstånd. Men det är faktiskt så att du inte kan skicka Reiki till personer som inte vill ha energi. Det är nämligen så att Reikienergi i praktiken inte skickas, utan tas emot. Reikiutövaren är bara en kanal som tillhandahåller energin. Men det är mottagaren som väljer om, hur mycket och när hen tar emot.

Med detta sagt kan jag erkänna att jag skickar Reiki till hur många människor som helst som inte bett om Reiki. Jag ber om Reiki till tiggaren utanför Ica. Jag ber om Reiki till mina vänner när de har det svårt. Jag ber till och med om Reiki på de mina vänners närhet som har det svårt. Och jag skickar Reiki på mina samarbetspartners arbete. Till och med på mitt bostadsområde. Förutom på alla kunder som behöver extra stöd just nu. Förstås.

Att skicka Reiki gör att människor omges av kärlek, men det betyder inte att mottagaren tar emot

När jag skickar Reiki är jag fullt medveten om att kan skicka hur mycket som helst, utan att mottagaren tar emot minsta lilla mängd. Om jag är alltför intensiv kan jag till och med irritera människor, trots att jag egentligen bara vill väl. Du har säkert känt det någon gång själv. Det är som om någon tittar väldigt intensivt på dig. Och du känner dig inte alls sedd med kärlek och villkorslös. Istället undrar du: ”Vad vill du?!” Jag vill inte vara irriterande. Jag vill vara kärleksfull och stödjande.

Jag skickar Reiki för att jag vill att människor ska vara omgivna av kärleksfull energi. Detta gäller oavsett om de väljer att ta emot av energin eller inte. Jag ger kärlek villkorslöst, för jag vill vara en medmänniska till alla personer i min omgivning. Oavsett vad de skickar ut. (Fast det är klart, ibland får jag kämpa för det, vissa gör det svårt att visa omtänksamhet)

Människor som sprider ilska ber aldrig om tillåtelse

Det är inte helt enkelt att hitta en nivå där man ser på människor med villkorslös kärlek och endast vill deras allra bästa utifrån deras högre jag. Jag tycker faktiskt att det är lite märkligt att de som vill gott för sina medmänniskor ska behöva be om tillåtelse?! De som gör motsatsen ber aldrig om tillåtelse. Jag har aldrig hört någon som kontaktar en annan och frågar: ”Får jag tänka på dig på ett negativt sätt?” En arg person tycker att det är deras mänskliga rättighet att skrika, håna eller kränka. Så varför ska de som vill sprida omsorg och kärlek behöva be om tillåtelse?

När någon vill ta emot helande, då går det fram mer än hundra gånger mer energi

Ur behandlingssynpunkt fungerar inte ”Att skicka Reiki till personer som är ovetandes”. Om jag skickar till någon som inte vet att jag skickar, då kanske de tar emot 0 – 0,5% av energin. När någon vill ha energi, och är beredd, så går det fram nästintill 100% av Reikienergin. Skillnaden i den mängd som går fram är alltså över hundra gånger mer, när en person faktiskt vill ha energin.

Det är därför som jag alltid bokar tid med de kunder som vill ha distansskick. Det är ju mycket bättre att de får ligga ned och ta emot, hellre än att energin studsar av för de är fullt upptagna med något annat?

Se dina medmänniskor som helade personer som kan ta hand om sig själv  

Det kan däremot vara så att hela den här frågeställningen egentligen bottnar sig i något annat. Att det är ett kärleksfullt sätt att säga till Reikiutövaren ”Gå inte runt och önska helande för människor runt omkring dig.”

Va? Stod det verkligen så?

Ja, det stod: önska INTE helande för människorna i din omgivning.

Men varför inte det? Det här är en dubbelbottnad sak, mer komplext än vad vi kanske tror vid första anblick. Jag tycker det är lättare att förklara om jag utgår ifrån AngelicReikins sätt att skicka helande. I AngelicReiki vill man alltid visualisera en person som fullständigt frisk, på alla nivåer, när man skickar helande. Man fokuserar alltså inte på sjukdomen, utan på hälsan och det vitala.

Det vi ser är det vi förstärker. Om vi ser människorna i vår omgivning som starka, fria individer som är kapabla att ta hand om sig själv, förstärker vi dessa delar hos dem. Om vi istället ser människorna i vår omgivning som trasiga, svaga stackare som behöver hjälp, då förstärker vi dessa delar hos dem. Detta sätt att se på människor pratas inte om i helandevärlden, men det borde det göras. För det här är superviktigt och påverkar mer än vad vi tror.

Om detta är första gången du hör detta, då förstår jag om du reagerar känslomässigt. Det tog mig många år av att hjälpa människor, innan jag själv förstod djupet av denna fråga. Detta trots att jag faktiskt UPPLEVT DETTA I PRAKTIKEN! Vill du höra min historia?

När någon tror på dig eller utgår ifrån att du är en idiot

Jag och min första chef, vi tokklickade (det var Susanne, hon som så småningom blev min väg in till Reiki och företagandet). Jag var helt okunnig och grön, kom direkt från gymnasiet. Och Susanne såg något i mig. Hon kallade mig en oslipad diamant. Gång på gång sa hon att jag drev den lilla Thé-butiken själv, vilket jag inte höll med om för jag visste vad Susanne gjorde som jag inte gjorde och jag tyckte hon var genialisk. Men hon trodde på mig och såg fantastiska saker i mig. Givetvis ville jag tro att detta var sant. På denna arbetsplats lyckades jag med nästan allt jag företag mig.

Läs Den andliga gåvan >

Butiken såldes, och jag fick sommarjobb på en när-Ica-butik. Den chefen var något helt annat. Han utgick ifrån att alla andra människor var inkompetenta idioter. Han hade inga problem med att skrika på sina anställda. Det var på nivån att hans egen bror slutade. Själv blev jag utskälld för jag gick hem när jag hade feber.

När chefen trodde jag var oduglig lyckades jag inte med någonting

Jag var fullt medveten om kulturskillnaden, ändå blev jag chockad över hur snabbt allt förändrades. Hur mycket jag än ansträngde mig så verkade allt bli fel på Ica-butiken. Jag lyckades paja ett kassaskåp. Jag fick 657 kronor i småmynt att åka ned för bandet. När jag skulle göra tidningsreturerna kunde jag inte räkna rätt en enda gång. Så fort jag sa något var jag omständlig. När jag gjorde chefen uppmärksam på att ett visst cigarettmärke tog slut efter halva veckan, åkte chefen förbannad till grosshandlaren för att köpa tre paket till. Sedan fick jag en utskällning eftersom han var tvungen att betala mer för dessa cigarretter och tappade pengar på marginalen. Nästa vecka beställde han den vanliga mängden, vilken som vanligt tog slut efter tre dagar. Då sa jag förstås ingenting. Varför skulle jag bry mig, om inte han brydde sig?

Ica-butiken var ett sommarjobb, så jag slutade ganska omgående. Men jag var ändå skakad över hur mycket chefens inställning påverkade min arbetsprestation. Från att vara en oslipad diamant, känna enorm stolthet över det jag gjorde och driva en hel butik själv, till att avsky jobbet, strunta i om jag gjorde ett bra jobb eller inte och dessutom misslyckas med allt jag företog mig. På några månader. Tänk om det hade varit omvänt. Tänk om Ica-butiken hade varit mitt första jobb, och jag trott att det var så där det var? Hur många lever inte sina liv på detta sätt? Och allt detta beror på hur NÅGON ANNAN SER PÅ SINA MEDMÄNNISKOR!

Jag kommer alltid att se dina styrkor

Av denna anledning kommer jag alltid att se dig utifrån din fulla potential. Jag kommer att se dig som stark, frisk, välmående, kunnig, kärleksfull och omtänksam. Detta gör jag för jag vill se dig så här. Oavsett om du tar emot eller inte.

Men, om du har ett problem, då behöver du berätta det för mig – för jag ser det inte själv. Jag, som arbetar med helande, letar alltså inte problem hos mina medmänniskor. Jag letar efter folks styrkor.

Behöver du Reiki, då skickar jag på ett sätt som gör att du kan ta emot så mycket av energin som möjligt.

I allt jag gör vill jag hjälpa dig så gott jag kan!

Så på frågan om du kan skicka Reiki på människor utan deras tillåtelse kan jag bara säga:

Människor påverkas alltid av hur du ser på dem, så se dem som helade, starka och fullt kapabla att ta hand om sig själv. Detta hjälper dem mer än vi ens kan föreställa oss.

Skickar hur mycket Reiki du vill, men låt mottagaren bestämma om de vill ta emot av energin.

Och när människor ber dig om hjälp, tacka för förtroendet och hjälp dem på bästa sätt.

Få nästa inlägg direkt i din inbox! Prenumerera på söndagsbloggen!

Vill du blåsa liv i ditt Reikiutövande? Den 20:e april 2020 är det dags för Reiki steg 2 Online. När du är redo känner du längtan. Läs mer om kursinnehållet här

Skriven av AnnaSofia