Inner Peace

Med ett stilla sinne kan du se klart, utan att förvanska eller försköna. Då är det lättare att släppa taget om sådant som inte längre tjänar dig. Och istället rikta din uppmärksamhet på det du vill ha. med Inner Peace. Allt medvetet skapande börjar med Inner Peace.

Visa ditt bästa jag

När livet händer är det lätt att bli arg, ledsen, besviken, frustrerad och gå in i olika sorters försvar. Detta är en biologisk reflex. En försvarsmekanism. Men det är inte säkert att just denna försvarsmekanism ger det bästa utfallet. I nästan alla situationer är det bättre att stilla sig och låta upprördheten släppa taget, innan man säger något som man kanske får ångra eller fattar ogrundade beslut. Spikar är lätta att slå i, men även om man drar ut dem kommer de att lämna ett hål efter sig.

Det är alltid fördelaktigt att sitta still till stressen gått över. Och agera ifrån sitt bästa jag. Utifrån det du innerst inne känner, vet och kan.

Upplev Inner Peace

Förklaringar från Zen

Många av de förklaringsmodeller som vi använder oss av på Inner Peace kommer ifrån Zen-buddism och Zen-meditation. Du kommer också att se många likheter med de tekniker du får lära dig i Mindfulnes och genom Yoga. Reiki ger en genväg till det djupavslappnade tillståndet.

Anna-Sofia berättar:
När jag började med Reiki var jag oförmögen att slappna av. Visserligen hade jag midset som gjorde att jag höll kvar och inte vågade släppa taget. Men jag hade också systematiskt kört över min kropp i flera år. Efter att haft migrän under större delen av min uppväxt knäcktes jag av en körtelfeber. Så dålig som jag var då, hoppas jag att jag aldrig ska behöva bli igen. Efter det hade jag feber varannan vecka, under ett par års tid. Minsta lilla överbelastning slog ut mig i flera dagar. Jag hade kronisk huvudvärk och knaprade Treo som andra äter mellanmål – flera gånger om dagen. Jag hade till och med Treo i vattensflaskan när jag instruerade aerobics.

Livet var som att balansera på en knivsegg. Jag hade inga reserver alls i kroppen. Eftersom jag, trots att jag gått igenom traditionell sjukvård (där jag blev friskförklarad) och alternativ vård (där jag inte upplevde någon bättring) blev otålig upptäckte jag att jag kunde koppla in en överväxel och köra på istället.

Jag hade redan förklaringsmodellerna, men det räckte inte med intellektuell förståelse

Jag var ingen andlig nybörjare. Jag hade använt Lars-Eric Uneståhls avslappningsskivor under hela min gymnasiegång och var superförtjust i över Zen-buddismens förhållningssätt till livet. Ändå funkade det inte för mig. Jag blev bara sämre och sämre.

När jag började med Reiki var detta en kovändning på många sätt. Bakom min rygg sa en chef:

“Ska HON lära människor att slappna av? Hon har ju inte en lugn nerv i hela kroppen.”

Det var så. Jag var fysiskt och mentalt oförmögen att slappna av. Det var ingen intellektuell process längre. Kroppen var genomtrött. Jag hade ingen kraft att hantera smärtan som jag hade inom mig, vilken bubblade upp i samma stund som jag slutade tänka på jobb.

Reikin har räddat mitt liv

Allt jag har idag kommer ifrån Reikin.

Min kropp är idag starkare än någonsin. När jag var i tjugoårsåldern fick jag höra att min nacke var så känslig att jag borde se mig som en person som har Whiplash och aldrig överbelasta. Nu kan jag bära vår 16 kilo tunga son på axlarna och lyfta honom obehindrat.

Mina relationer inom familjen, med min make, och mina vänner kommer ifrån Reikin. Jag hade visserligen familj, pojkvän och vänner före också. Men relationerna ser helt olika ut. Då hade jag det “Som alla andra, varken bättre eller sämre.” Nu har jag drömrelationerna.

Jag kan fortsätta och berätta om hur många fantastiska saker som helst…

Det är ingen intellektuell process

Men det jag vill säga är: Vi behöver förstå intellektuellt för att kunna ta emot och våga kliva in i något. Men att slappna av är ingen intellektuell process. Det handlar om tillit. Tillit till den egna kroppen. Tillit till att vi kan hantera det vi behöver. Jag behövde Reikin, och känna tillit till livets osynliga krafter, för att kunna slappna av i livet och ta emot det fullt ut. Om inte jag hade fått mer mängd energi och kommit i kontakt med en teknik som TVINGADE MIG att slappna av, då hade jag aldrig klarat av att bli hel.

Det här visste jag inte när jag började med Reiki

Det kom ett läge i mitt Reikutövande som jag kallar “bromsa med gasen”. Detta kom när jag hade hållit på med Reiki ett par år, och höll i sig tills jag upptäckte hur dyrt det kunde bli.

När man har mycket inom sig så kan man gör mycket utan att det märks. Man kan liksom köra över sig själv och pressa sig så hårt att man håller på att gå sönder, och ändå så kommer man knappt framåt. Det är som om man sätter foten på gasen, samtidigt som man har fotbromsen i.

Men när man inte har lika mycket inom sig längre, då åker man framåt – och snabbt – när man sätter foten på gasen.

Min energi gick rätt ut i sakerna omkring mig

Plötsligt började datorn byta språk medan jag skrev. Skrivaren vägrade att skriva ut. Det var min ojordade och frustrerade energi som gick ut i sakerna omkring mig. Droppen var när min energi fick en kassa på Ica att låsa sig. Det tog personalen en halv dag att få igång den igen.

Pajar glödlampor

Jag har många energikänsliga kunder som slår ut glödlamporna hemma. Datorn tjorvar nästan jämt. Speciellt när det är stressigt och “bara behöver fungera”

Inner Peace är vägen

Alla människor mår bra av att hitta sitt inre lugn. Alla människor mår bra av att vara centrerade. Jordade. Och av att hålla lugnet i stressiga situationer eller i närheten av “jobbiga” personer. Inner Peace är alltid viktigt.

Men för andliga, känsliga människor som ska lära sig att hantera sin kraft är det ÄNNU VIKTIGARE!

Vad som än händer. Hur det än sker. SITT NED TILL STRESSEN GÅTT ÖVER. Använd Reiki för att få draghjälp till det avslappnade tillståndet.

LÄS Vill du bli mer kreativ? >

LÄS MER om Reikikurser >

Till bokningssidan >