Du har varit på Reikibehandling. Upplevelsen var ljuvlig. Du slappnade av på ett sätt som du inte brukar kunna uppleva på egen hand. Du tänkte på saker som du inte tänker på vanligtvis. Men vad kan du egentligen förvänta dig efter behandlingen?

Upplevelsen efter en Reikibehandling är vanligtvis avslappning och mer energi. Men inte alltid. När du tar emot Reikibehandling regelbundet (eller ger dig själv Reiki på en regelbunden basis) upptäcker du att du mestadels känner dig:

  • Mer samlad, lugn, alert och glad

Detta eftersom Reikienergin fyller upp våra inre energidepåer, hjälper oss att landa i oss själv och sätter oss i kontakt med vårt högre jag. Ofta är veckorna efter Reikibehandlingen fulla av kreativitet och insikter. 

Men det finns också tillfällen när du känner dig:

  • Tröttare än vanligt

Detta sker när du varit stressad under en längre tid eller förbrukat mer energi än vad du haft råd att förbruka. Det är inte Reikin som gjort dig trött. Tvärtom. Reikienergin ger dig mer mängd energi så att du ska kunna ta dig ur det trötta tillståndet. Det handlar snarare om att du, när du får landa, känner hur du verkligen mår. Det kan också vara smärtor som du ”plötsligt” börjar känna av. Det som bubblar upp är det som du redan bär inom dig. Ingenting annat.

I detta läge är det fördel att ta emot flera Reikibehandlingar i följd. Så att du får fylla upp energi i de områden där det varit tomt så att du kommer på banan igen.

Samlad, avslappnad och harmonisk – de vanligaste känslorna efter Reikibehandling

Det tredje alternativet

Det finns också ett tredje alternativ. Detta är ganska ovanligt och händer framförallt de som arbetat mycket med sig själv och är redo för att läkas på orsaksnivå.

  • Något riktigt jobbigt bubblar upp

När något stort, svidande och jobbigt bubblar upp är det för att vi äntligen är redo att läka det – en gång för alla. I detta fall kan du vara arg, besviken och grymt irriterad efter behandlingen. Även här är lösningen att ge dig själv flera behandlingar i följd. Kanske behöver du också ta hjälp ifrån andra behandlingsmetoder, läsa böcker eller på annat sätt lösa problemet så du kommer vidare en gång för alla.

Förändrad upplevelse över tid

Jag som varit i Reikienergi dagligen (vanligtvis flera gånger om dagen) i snart 15 år kan berätta att min känsla kring Reikibehandlingen förändrats över tid.

Nu för tiden så är jag i det första läget, där jag känner mig mer samlad, lugn, alert och glad, ungefär 99% av Reikitiden. Mellanläget, när jag blir trött, det upplever jag extremt sällan. Då är det nästan vanligare att något riktigt jobbigt bubblar upp. Vilket det kanske gör 1% av tiden.

Förr, när jag började med Reiki, var jag nästan alltid i mellanläget. Jag blev trött av behandlingen. Men samtidigt kände jag vilken skillnad den gjorde, så jag fortsatte att behandla och behandla. Och jag mådde också bättre och bättre.

Hur just du reagerar på Reiki, det beror alltså på vad du bär inom dig. Det som sker är alltid det som din kropp behöver mest just nu.

Skriven-av-AnnaSofia-2019