Min första Reikilärare hade blivit av med lungcancer med hjälp av Reiki. Själv blev jag av med kronisk migrän. Men den stora frågan är inte vad jag blev av med – utan vad jag fick.

”Det bästa jag någonsin gjort” Varför säger en kursdeltagare i Reiki detta? Själv kan jag bara tala från egen erfarenhet.

Ett halvår innan jag ”ramlade över” Reikin sa min dåvarande sambo:

”Om du inte börjar bli mentalt närvarande när du är hemma så måste jag göra slut med dig.”

Jag svarade:

”Visst vet du att jag inte klarar det?”

När jag startade Reikiverksamhet sa en tidigare arbetsgivare (bakom min rygg):

”Ska HON hjälpa människor att slappna av? Hon har ju inte en lugn nerv i hela kroppen.”

Nu är jag lugn – och mestadels huvudvärksfri

Reikin har fullständigt förändrat mitt liv. Fysiskt. Mentalt. Precis allt jag har idag har kommit till mig genom den högvibrerande energin. Varje gång någon beskriver mig som lugn (vilket händer ganska ofta nu för tiden) minns jag den jag var förr…

Med Reikin lärde jag mig att stanna upp och lukta på blommorna…

Huvudvärken var alltid där

Före Reikin hade jag ofta huvudvärk. Smärtan var hanterbar, vilket innebar att den gick bort med tabletter. Till en början sökte jag läkarhjälp, men efter att ha besökt två-tre läkare som inte kunde hjälpa mig (de tyckte inte ens att jag hade ett problem) så konstaterade jag att läkarvetenskapen inte hade de svar jag behövde. Och struntade i saken.

Sedan började jag träna aerobics, och jag blev betydligt piggare. Men träningsvärken, den kunde ge mig huvudvärk…

Träna som du har en kronisk svaghet

En personlig tränare gav mig det bästa råd en ung kvinna kunde få. Hon sa:

”Se det som om du har en whiplash. Få ALDRIG mjölksyra i axlarna. Du ska träna, men träna lätt – helst utan vikter.”

Och det funkade. Att en fullt frisk person i samma stund började se sig själv som en kroniskt sjuk, och skör, person är en helt annan fråga…

Ur askan i elden

Gradvis började jag tillämpa en metodik som mycket snabbt tog mig från ett dåligt läge till ett katastrofalt läge. Jag upptäckte att jag hade mindre huvudvärk när jag hade mycket att göra. Så fort jag kom hem, och slappnade av, så fick jag huvudvärk. Så jag skaffade mig allt mer att göra.

Det där sista halvåret innan jag kom över Reikin studerade jag 150% och hade tre extrajobb. Dessutom gick jag två extra kurser (massageutbildning och konstnärskap). Innerst inne visste jag att jag var helt slutkörd och gick på ångorna av ångorna. Men jag visste också att om jag klev av studierna nu så skulle jag aldrig någonsin förmå mig att slutföra kurserna igen. Jag skulle inte orka. Så jag lade in en växel till…

Jag gick på adrenalin, koffein och Treo. Jag visste att jag behövde slappna av, men all min tidigare erfarenhet hade visat mig att avslappning bara gjorde att jag mådde sämre. Det var ett moment 22 av det hela, då jag behövde avslappning för att kroppen skulle läka, men eftersom jag bara mådde sämre när jag slappnade av förvägrade jag mig avslappning.

Reikins högvibrerande energi löste upp smärtan och tog bort det som gjorde mig sjuk.

Kovändning

Så kom jag i kontakt med Reiki. Reiki arbetar på orsaksnivå. Den vill bli av med problemet en gång för alla. Min situation tvärvände.

Kroppen började omedelbart att ta bort mina ”knark”, såsom den skulle göra när den höjer sin vibration och släpper taget om sådant som gör en sjuk. Jag började skaka, som om jag hade Parkinson, om jag tog en enda klunk kaffe, så det blev alldeles för obehagligt. Jag tvärslutade med kaffe. Jag tvärslutade också med aerobics – vilket kändes skönt. Jag visste innerst inne att träningen inte längre var bra för mig. Istället gav jag mig själv Reiki. Åtminstone två pass på vardera en timme – om dagen. Det bästa med att lära sig Reiki är att man kan behandla sig själv…

En ny syn på livet

Medan jag slappnade av och kroppen läkte började jag läsa böcker som handlade om andlighet och healing. Första två åren snittade jag på ungefär hundra böcker per år. Jag började hitta en mening med livet och med att möta utmaningar. Men viktigast av allt. Jag återfick min tilltro till mänskligheten och godheten i världen.

Att säga att Reikin gjorde skillnad är en underdrift. I takt med att jag började läka gick det också upp för mig hur mycket jag hade att läka ut. Vill du veta en hemlighet?

Jag skulle dö ung

När jag var tonåring ramlade jag över en Starlet-tidning. I den fanns det ett reportage: så spår du dig själv i händerna. Till min förskräckelse upptäckte jag att min livslinje var av. Jag skulle dö innan trettio.

Med bultande hjärta upptäckte jag att det fanns en annan livslinje som signalerade att jag skulle få ett mycket långt liv, men det var ett mellanrum mellan de båda linjerna. ”Äh!” bortförklarade mitt tonårsjag. ”Det är för jag ska göra en radikal livsstilsförändring” Jag drog till med något: ”Jag kommer att bli buddist.”

Linjerna i händerna förändras ständigt. De påminner oss att vårt öde kan förändras.

Det uppkom en väg mellan de båda ödeslinjerna

Kommande år studerade jag linjerna. De gled allt mer isär, men mellan dem uppstod också en tunn linje som gjorde att det gick att ta sig från den korta livslinjen till den långa.

När Reikin kom till mig kände jag att jag hade hittat det jag letat efter i hela mitt liv. Efter ett par år tittade jag på min livslinje igen. Intuitivt kände jag att jag hade förflyttat mig. Jag befann mig nu på den långa livslinjen.

”Men? Har inte Reiki en buddistisk natur?”

Det kanske blev en radikal livsstilsförändring i alla fall…

Nästa vecka är det dags för Reiki steg 1. Känner du längtan? I så fall är det dags att anmäla dig. Längtan är själens språk. Utbildning i grupp bokas genom BokaDirekt. Utbildning Online via formuläret på hemsidan. Hör av dig till Anna-Sofia om det är minsta fråga: annasofia@kansla.nu.

Skriven-av-AnnaSofia-2019