Långledigt och familjen samlad. Tidpunkten är perfekt för handpåläggning och Reiki till dina familjemedlemmar. Här kommer tips på hur du går till väga.

1. Gå in i ett avskilt rum

Reikienergin hittar alltid sin väg till det perfekta helandet. Du kan ge Reiki även när det är mycket folk runt om kring. Tevesoffan framför en julfilm funkar utmärkt. Men för att få uppleva den där djupavslappnade, harmoniska känslan är ett avskild rum att rekommendera.

2. Se till att mottagaren ligger bekvämt och att du kan sitta avslappnat

När mottagaren ligger bekvämt har hen lättare för att slappna av. När du sitter bekvämt kan du kanalisera Reikienergin lättare. Spänningar bromsar flödet. Om du har en behandlingsbrits är den förstås att rekommendera. Annars funkar en säng också bra. Se till att mottagaren ligger så pass nära långsidan att du med lätthet kommer åt att behandla. Beroende av säng kan det vara lättare att komma åt, speciellt huvudområdet, om mottagaren ligger med huvudet mot fotändan. Utgå ifrån förutsättningarna där du befinner dig – var lite kreativ.

3. Be om att inte få någon andlig information

Att göra avläsningar är ett helt kapitel i sig själv och är det gäller Reiki till familjemedlemmar har vill jag rekommendera: undvik avläsningar! I samband med att du kopplar upp dig kan du be att mottagaren ska få det mest perfekta helandet där ni båda får vila i Reikienergin – och att du inte får någon andlig information under behandlingen.

När vi gör avläsningar känner vi in de energier som kommer till oss, vilka vi tolkar genom vår egen erfarenhet. Det är svårt att göra en partisk, villkorslös avläsning på våra familjemedlemmar eftersom det är lätt att blanda in våra egna förhoppningar. Dessutom är sannolikheten stor att vi på något sätt är iblandade i det som sker. Det är många mediala som säger att de inte får några budskap för sina familjemedlemmar. Det finns en anledning till detta. Gå inte in i något som riskerar att bli en känslomässig soppa. Behandlingen är till för att ge lugn och läkning. Undvik sådant som går att misstolka.

4. Sträva efter fritt flöde

När du ger Reiki vill du att energin ska med lätthet flöda genom hela kroppen, utan att fastna längs vägen. Med ett fritt flöde kan kroppens egna självläkande krafter fungera optimalt. Gör med fördel alla de handpositioner som du fick lära dig på Reiki steg 1. Här får du också en behandlings variant som på relativt kort tid skapar fritt flöde.

Balanseringsbehandling

Balanseringsbehandlingen behandlar hela kroppen och skapar ett jämt flöde. Den är lika praktisk när du behandlar andra som när du behandlar dig själv. På 20–30 minuter har du behandlat hela kroppen. En fantastisk daglig påfyllare. Denna kan du med fördel göra på dig själv!

Under en Reikibehandling ligger mottagaren fullt påklädd under en filt. En kudde under knäna gör det lättare att slappna av. Lägg dina händer mjukt på mottagaren och låt Reikienergin hitta sin egen väg till det mest perfekta helandet just nu. Be Reiki till personen framför dig.

Börja med de ”yttersta” chakrorna och vandra stegvis inåt. När du behandlar andra kan du med fördel avsluta med att behandla anklarna. Då ”drar du ut” energin så att den även sträcker sig över ben och fötter. Håll varje position till du känner samma energipuls i båda händerna, eller i ungefär 5 minuter. Pulsen kan kännas som en vågrörelse, ungefär som en evighetsåtta.

Reikiposition med en hand i ljumskarna och den andra mitt på hjässan.
Balansera rotchakrat mot kronchakrat
I optimal balans är vi där vi vill vara

Rotchakra – Kronchakra

Håll ena handen mitt på hjässan och den andra i ljumsken. Byt sedan sida och flytta handen till den andra ljumsken. Du kan också hålla på svanskotan eller ovanför underlivet.

Rotchakrat ligger i svanskotan, men du kommer också åt det genom ljumskarna. Här har vi vår bas och stabilitet. I roten finns tryggheten ifrån vårt hem, hus, ekonomi och familj. Ju mer du vill utveckla din andlighet och ditt kronchakra, desto viktigare är det med djupa, kraftfulla rötter.

Kronchakrat är mitt på hjässan. Här har vi vår kontakt med vårt högre jag. När vi har flöde i kronchakrat känner vi meningsfullhet.

I optimal balans är vi där vi vill vara.

Reikiposition med en hand på mitt på magen och den andra i pannan.
Balansera navelchakrat mot 3:e ögat
I optimal balans ser vi samma sak som vi känner

Navelchakra – 3:e ögat

Håll den ena handen mitt på pannan och den andra mitt på den ”putigaste” delen av magen (ca fyra fingerbredder under naveln)

Navelchakrat är vårt känslocenter. Här smälter vi de känslor och upplevelser som vi kommit i kontakt med, så att de kan bli ny näring i kretsloppet.

I vårt 3:e öga finns intuition, inre seende och logik. Med ett öppet 3:e öga ser vi världen precis som den är, utan förvanskningar och vanföreställningar.

I optimal balans ser vi samma sak som vi känner.

Reikipositon med en hand på solarplexus och en över halschakrat.
Balansera solarplexus mot halschakrat
I opimal balans uttrycker vi det vi kan, varken mer eller mindre

Solarplexus – Halschakra

Håll din hand på bröstbenet så att din handlov precis täcker den lilla gropen i struphuvudet, undvik tryck på den känsliga halsen. Solarplexus hittar du i revbensbågen.

Solarplexus innehåller vår kunskap, nyfikenhet på livet och vår kraft.

Halschakrat representerar vår förmåga att uttrycka oss, och viktigast av allt – att bli förstådd. 

I optimal balans uttrycker vi det vi kan, varken mer eller mindre.

Hjärtchakrat har ingen balanspunkt, utan är balanserat i sig själv
Hjärtchakrat representerar vår förmåga att ge och ta emot kärlek.

Hjärtchakra

Mitt på bröstbenet hittar du hjärtchakrat. Lägg en hand mitt emellan bysten och den andra på bröstbenet. Du kan även hålla en hand på bröstbenet och den andra på kroppens baksida och mellan skulderbladen.

Hjärtchakrat representerar vår förmåga att ge och ta emot kärlek.

5. Superpositionen

Efter att ha balanserat chakrorna brukar jag “dra ned” energin i ben och fötter genom att behandla anklarna. Denna position har genom åren blivit alltmer en favoritposition. Den kommer åt exakt hela kroppen. Den är speciellt praktisk vid sömnsvårigheter, mental stress och huvudvärk. Om denna position används separat (utan att först behandlat hela kroppen) kan du behöva hålla positionen i ca 20-30 minuter.

Genom att behandla anklarna (hälsenan) kommer du åt hela kroppen
Positionen skapar balans

Anklar

Genom att hålla runt anklarna behandlar du hela kroppen. Du kan förnimma hur energin flödar upp genom vänster kroppshalva och ned genom höger.

Positionen skapar balans. Universalpunkt som balanserar hela kroppen.

En riktigt God Jul och ett fridefullt Julfirande önskar jag dig och de dina.

Må Reikienergin vara med er!

Ps! Bokmärk denna sida så att du hittar igen den när du vill påminna dig om handpositionerna!

Prenumerera på söndagsbloggen! – länk i längre ned på sidan.

Skriven-av-AnnaSofia-2019