FAQ – Reikikurs

Här kommer svaren på de vanligaste frågorna för Reiki steg 1

Jag har fått höra att jag har andliga gåvor, kommer denna kurs att hjälpa mig att utveckla dessa?

Ja, det är många som går Reiki just för att utveckla sina andliga gåvor. Andliga gåvor handlar till vardags om det som gör oss unik, vårt sätt att tänka, vår kreativitet och vårt sätt att se på världen. När vi utvecklar våra andliga gåvor känns det som att komma hem. Reikin stärker dina andliga gåvor. Reiki steg 1 handlar framförallt om att få kontakt med energin, hitta tillbaka till sitt högre jag, och skapa intellektuell förståelse för helandet. Många som ”är naturliga helare” går Reiki för att få hjälp av Reikikanalen (som du får via initieringen) som alltid erbjuder ren, villkorslös livsenergi i outsinliga mängder. Istället för att ge av sin egen energi, vilket tyvärr fortfarande är vanligt och dränerar oss. De andliga gåvorna utvecklas framförallt i kommande kurser. I fortsättningskursen, Reiki steg 2, breddar vi energikanalen fyra gånger, tränar vi din intuition och hjälper dig att förstå begrepp som själsbitar och andliga skador.  

Jag känner mig utmattad, nästintill dränerad. Är detta verkligen en kurs för mig?

Ja, absolut! Reikienergin ger dig mer mängd livsenergi! Du blir som pojken med guldbyxorna, varje gång du sätter ned händerna i fickan får du upp en guldpeng. Varje gång du lägger dina händer på dig själv så får du mer mängd livsenergi. Dessutom vitaliserar Reikinitieringen alla dina chakran. Reiki gör det mycket lättare för dig att återfå energin. Om du känner att du längtar efter kursen, då är timingen perfekt!

Är det en kurs i stresshantering?

Nja, Reikienergin är otroligt avslappnande i sig själv, men själva kursen väcker kroppens egna självläkande krafter. Vilket kan, om man har mycket inom sig, göra att sådant som begränsar en kommer till ytan. Utrensningarna kan i sig själv skapa känslomässig stress. Det som bubblar upp under utrensningarna är alltid välkänt. De flesta vet att de skjutit på något som de hade mått bra av att ta tag i. Men är det framförallt avslappningen som är syftet, då rekommenderar vi behandlingar och andlig vägledning i första hand. Är det svåra saker rekommenderar vi till och med en mix av avslappnande tekniker, andlig vägledning och samtal hos en skicklig terapeut. Det är viktigt att du som har mycket inom dig förstår dig på problematiken och får en handfast modell som hjälper dig att läka.

Jag har redan gått Reiki steg 1, men jag är nyfiken på kursen. Går det att repetera?

Absolut! Har du någon gång läst en och samma bok två gånger? Har du sett olika saker i den båda gångerna? Det har att göra med att vi enbart kan ta emot det vi är redo att ta emot. När vi går om en Reikikurs blir vi varse om helt andra saker än vad vi uppmärksammade den första. Även olika lärare presenterar olika information. På Inner Peace by Känsla har vi alltid repetitionskostnad för de som går om en Reikikurs. Det handlar om 1350 kr/kurs (istället för ordinarie pris 3295 kr). Detta gäller även om man gått hos en annan Reikilärare.

Jag har gått Reiki för dig, men det var ett tag sedan. Har det tillkommit något nytt i kursen?

I samband med vårt tioårsjubileum för kurser 2018 har vi uppdaterat kursmanualer och kursinnehållet. Kursboken för Reiki steg 1 har gått ifrån att vara 34 sidor till 50 sidor. Du kommer med stor sannolikhet att lära dig något som du inte fick med dig tidigare.

Jag har inte sett att du haft distanskurser förut, är det något nytt?

Distanskurserna kom i samband med 10-årsjubileumet för Reikikurser år 2018. Utbildningsformen har gjort att Reikikurser blivit tillgängliga till fler. Onlinekursen passar den som inte har möjlighet att resa till en fysisk kurs liksom den som gärna lär sig hemma, i lugn och ro, hemma på kammaren.

Jag vill gå kursen, men hade inte räknat med extrautgiften. Går det att få kursen på avbetalning?

ABSOLUT! Givetvis kan du kursen på avbetalning. Välj mellan 2, 3 och 4 avbetalningar. Tillkommer 45 kr/faktura i administrativ avgift.

Nöjd kund garanti

Nöjda, trygga och välmående kunder är vårt signum. Vi gör vårt allra yttersta för att säkerställa att du blir så nöjd med din utbildning! Vi finns där för dig, ger dig svar och skapar förståelse. När du köper en produkt kan du lämna igen produkten och ditt liv återvänder exakt såsom det var innan du köpte produkten. Så är det inte med en Reikikurs. När du kliver in i energin så börjar den arbeta för dig och aktiverar din egen kropps självläkande krafter. Reiki fungerar verkligen, därför kan livet inte heller gå tillbaka som det har varit. Om du, oavsett anledning, väljer att avbryta din utbildning när du fått reda på lite mer om vad Reiki är, men innan du fått initieringen så får du alla pengar tillbaka. Vi gör alltid det yttersta för att du ska kunna tillgodogöra dig kursinnehållet på ett sätt som sätter dig i kontakt med dig själv och ditt eget högre jag. När du verkligen längtar efter kursen, och den passar perfekt i ditt liv just nu, då är det perfekt förutsättningar för att gå den.

LÄS Reikikurs >

Har du någon fråga som inte är besvarad ovan? Skicka ett mail till annasofia@kansla.nu

Anmäl ditt intresse till Reikikurs!

Vill du gå i grupp i Luleå? Anmäl dig i Bokadirekt.
Detta namn kommer att stå på ditt diplom
Kursmaterialet kommer till denna adress
Du får ett sms före och efter initieringen
Du kan gå Reiki steg 1, Reiki steg 2 och Reikimaster Online. Varje kurs består av fem lektioner. (Förutom Reikimastern som består av fem kurser á fem lektioner) Du får hur mycket hjälp och support som du önskar. Kursen är textbaserad och du får den som pdf direkt till din mailbox varje måndag i fem veckor. Ett inspirerande sätt att börja den nya veckan. BONUS: Till varje kurs följer ett antal ljudinspelningar (på behandlingar) som du kan ladda till din telefon.

Känner du att det hela låter intressant, men inte just nu? Säkerställ att du prenumererar på söndagsbloggen. Då får du inspirerande andlig kunskap varje vecka. Och du blir den första som får veta när nästa kurs kommer.