Steg för steg leder attraktionslagen till det du innerst inne längtar efter. Det du behöver kommer till dig i ett naturligt nästa steg.

Under tre-fyra år hade jag hört min kund prata om drömjobbet. De första gångerna nämnde hon en tjänst som hon väldigt gärna ville ha. Några år senare hade tjänsten blivit ledig. Då pratade hon hur hon skulle gå till väga när hon sökte den. Det blev intervju. Min kund blev kallad.

När jag mötte kunden som hastigast på stan berättade hon att det nu stod mellan henne och en annan sökande. Jag smittades av hennes iver. Men det var något annat också. Något jag ännu var omedveten om. Jag skulle strax förstå hur attraktionslagen fungerade.

Jag kunde inte släppa tankarna på min kund och drömjobbet. Kunden var ju perfekt för det! Som klippt och skuren.

Det var en krävande position, som krävde ledarskap, ett gott kontaktnät och förmåga att stå stadigt när det blåste. Min kund hade övat sig i vart och ett av dessa områden. Det var som om alla tidigare arbetserfarenheter hade kommit till henne med drömjobbet i åtanke. Snacka om en röd tråd!

Och vet du vad? Hon fick jobbet!

Alla små steg gör skillnad.
Alla små steg gör skillnad.

Det vi söker söker oss

Jag kan förstås inte svara på om det var drömjobbet som hade dragit in lärdomarna längs vägen, eller om min kund följt det naturliga flödet och intuitivt känt sitt nästa steg. Men det är verkligen fascinerande att se hur röd tråden är när man tittar i backspegeln. Det vi söker söker också oss. Det vi längtar efter kommer till oss.

Attraktionslagen verkar i små steg

Du har säkert hört att du ska dela upp alla stora mål i små delmål för att göra dem mer överskådliga. Du kan göra detta genom att lägga ihop alla delar till en stor, eller till att gradvis öka maningen. Då här:

 • Om du vill gå tio mil – gå fem kilometer tjugo gånger

eller:

 • Om du vill lyfta hundra kilo – lyft så mycket du orkar i dagsläget och höj gradvis ribban

Lek nu med tanken på att livet gör samma sak för dig. Antingen får du samla ihop din erfarenhet eller så höjer livet gradvis svårighetsgraden. Detta oavsett om du är medveten om det eller inte. Du leds alltid mot det du innerst inne längtar efter.

Om du får det kan du lyckas!

Livet kan ge dig kvanthopp, men om detta är fallet så sker det alltid av en specifik anledning: DU KLARAR AV HOPPET! Om förändringen hade varit för stor för att du ska kunna lyckas, då hade det inte hänt heller. Så bara det faktum att du har något i ditt liv betyder att du kan lyckas med det.

Steg för steg leder livet oss till det vi längtar efter...
Steg för steg leder livet oss till det vi längtar efter…

Vilket är ditt naturliga nästa steg?

Det finns ett universalknep som alltid fungerar – oavsett omständigheterna. När du är på en plats där du vill vara, då hjälper detta knep dig att njuta av det du fått. Om du istället befinner dig på en plats där du inte vill vara, då kommer samma knep att hjälpa dig att byta vibration – så du kommer att ledas till den plats som bättre överensstämmer med din inre längtan. Det är magiskt. Och det är skönt att veta att detta alltid fungerar. 

Knepet är:

Var TACKSAM för det du redan har.

Tacksamhet är 75% av lösningen!

Tacksamhet skapar en fantastisk vibration

Tacksamhet är en av de ljuvligaste känslor som finns. När du är tacksam tränar du dig i att leda din uppmärksamhet på det dina bönesvar och det du vill ha, vilket är motsatsen till vad vi annars intuitivt gör. Vilket är att hitta problemen.

Vi är programmerade för att se problem

Vi människor är skapt för att skapa. Det gör att vi är programmerade för att se problem och utvecklingsområden. Det är därför vi inte känner oss nöjd är vi får det vi vill ha, utan snarare känner tomhet. Det är som låten säger: ”Det man inte har det längtar man till, och när man fått det som man vill ja då står tiden still.”

Det är bara det att vi skapar mer av det vi uppmärksammar. Om vi ser problem – då kommer attraktionslagen att ge oss fler problem. Om vi istället ser lösningar – då kommer attraktionslagen att ge oss för lösningar. Tacksamhet ger oss mer att vara tacksam över.

Kliv in i tacksamheten

Känn tacksamhet över allt du har och som du uppskattar. Var gärna kreativ.

Känn tacksamhet över att du har tak över huvudet.

Känn tacksamhet över att du har mat på bordet.

Känn tacksamhet för att du orkar det du orkar.

Känn tacksamhet över att människor hjälper dig.

Men sedan? Vad ska du göra mer?

Tacksamhet är ungefär 75 % av lösningen, så den kan du aldrig få för mycket av. Underskatta aldrig tacksamhet. Den ger dig mer än vad du någonsin kan drömma om.

Men du kan, om du vill, förstärka resan framåt genom att ställa dig en fråga:

Vad kan du lära just nu?

Det finns ingen slump. Du har hamnat exakt där du befinner dig av en viktig anledning. Förutsättningarna är optimala. För det som du just nu håller på att lära dig.

Vad är sant för dig?

 1. Du lär dig att hitta din egen styrka.
 2. Du lär dig att hitta styrka i gemenskap.
 1. Du lär dig vad som inte fungerar – så du vet vad du ska välja bort (eller rikta Reikiljus på hos dig själv).
 2. Du skapar hävstångseffekt med hjälp av det som fungerar.
 1. Du har tömt ur det område du befinner dig i, och behöver sätta fot på ny mark.
 2. Du fördjupar dig.
 1. Du upptäcker ett mindset som begränsar andra.
 2. Du upptäcker ett mindset som begränsar dig

Så vilket är ditt naturliga nästa steg?

Ditt nästa steg bygger på det steg du redan befinner dig på.

Vad fick du till dig av frågorna du nyss svarade på? Vad gör du? Egentligen=

Övar du dig på det du just nu får lära dig? Eller hoppas du att livet ska hoppa över ett par vibrationssteg och placera dig där du önskar att du var?

 • Lyssna inåt.
 • Din vägledning ger dig allt du behöver.
 • Lyssna utåt.
 • Vad kommer till dig i formen av bönesvar.
 • Följ din vägledning.

Behöver du hjälp så finns jag är för att hjälpa dig längs vägen!

Prenumerera på söndagsbloggen. Då får du veta när nästa coachningsomgång går av stapeln. Välkommen!

Skriven-av-AnnaSofia-2019