De ord som sägs under påverkan av Reikienergi är inte slumpmässiga. Reikienergin driver upp det som är viktigt. Energin flyttar saker från det omedvetnas rum till det medvetna.

När vi befinner oss i Reikienergi är det ingen slump att det som bubblar upp kommer till ytan. Den högfrekventa universella livsenergin är starkt läkande. Energin vill lyfta bort smärtor och medvetenhetsgöra låsningar – så vi kan hitta nya lösningar som gör att kroppens egen livsenergi kan flöda fritt.

Sätt en avsikt

Har du hört att du ska sätta en avsikt innan Reikibehandling? I AngelicReiki ägnar man de första tjugo minuterna till att prata med klienten. Själv börjar jag varje coachningssamtal eller behandling med att fråga kunden vad de vill att vi ska rikta energin till.

Ger energimässigt tillträde

Genom att sätta en avsikt kommer behandlingen att få ett ännu bättre resultat. Detta beror på vår fria vilja. Ingen, absolut ingen (inte Reikienergin och inte ens våra egna skyddsänglar) kan tvinga oss att ta emot något vi inte vill ha. Om vi är hästen, så kan våra skyddsänglar leda oss till vatten, men den kan inte få oss att dricka.

En avsikt är detsamma som att tänka och känna efter: ”det här vill jag ha just nu”. Detta ger energimässigt tillträde och gör att vi också tar emot av energin på ett djupare plan.

Men om vi ännu inte vet vad vi vill ha?

Eller om vi tror att vi vill ha något – men vi vill egentligen ha något annat?

Då kommer Reikienergin att visa oss det. Det är därför vi stundtals kan bli förvånade över vad vi pratar om under Reikibehandlingen.

Vad är du omedveten om - som är uppenbart för andra?
Vad är du omedveten om – som är uppenbart för andra?

Det medvetna och det omedvetnas hus

Har du hört talas om det medvetna och det omedvetnas hus? Detta hus representerar information som finns i vårt medvetna respektive vårt omedvetna.

I det medvetna och omedvetnas hus finns det fyra olika rum.

De fyra rummen är:

1. Vad du är medveten om, och vad din omgivning är medvetna om Detta är karaktärsdrag och beteenden som är uppenbara för alla. Du vet om dem. Personer i din omgivning vet om dem.

2. Vad du är medveten om, men vad din omgivning är omedveten om. Detta handlar inte bara om hemligheter eller lögner. Vi har alla positiva sidor inom oss som ännu inte fått uttryck. Det handlar om sådant du vet om dig själv, men som andra ännu inte vet.

De dolda sidorna

De sista två rummen är ännu mer spännande!

3. Vad du är omedveten om, men vad din omgivning är medveten om. Har du någon gång blivit överraskad över att din chef ger dig beröm, trots att du själv inte tyckte att du gjorde ett överdrivet bra jobb? Då handlar det om saker som du är omedveten om, men som är uppenbar för alla andra.

4. Vad du är omedveten om, och din omgivning är omedveten om. Sedan finns det sådant som är outvecklat, dolt eller hemligt för alla. Här finns många spännande guldkorn – eller blockeringar.

Du varken kan, eller behöver, ha koll på vad som finns i respektive rum. Men livets osynliga krafter har alltid full koll. Livet kommunicerar med dig via din vibration och matchar det du skickar ut, oavsett om du är medveten om vad du skickar ut eller ej. För att hjälpa dig vill livets osynliga krafter flytta information från det omedvetnas rum till det medvetna. 

Ps. Om du är nyfiken om det medvetnas hus kan du läsa mer om den i Johari-fönstret. Anledningen till att det här beskrivs som ett hus är för att jag lärde mig modellen beskriven som ett hus när jag läste psykologi. Dessutom tycker jag det finns något fascinerande i begreppet hemliga rum i ett hus...

Reikienergin flyttar saker från det omedvetna till det medvetnas rum.
Reikienergin flyttar saker från det omedvetna till det medvetnas rum.

Det du är medveten om kan du förändra

Oavsett om du vill förstärka något positivt eller lösa upp något negativt har du fördel av att vara medveten. Vi kan bara förändra det vi är medvetna om. Sådant vi förnekar för oss själv kommer att fortsätta upprepa sig, och vi får bara fler saker att blunda för. Det gäller också sådant som vi är så van vid att vi tar det för givet. Genom att bli medveten får vi tillbaka vår egen kraft.

Reikienergin driver upp det vi behöver se just nu ifrån det omedvetnas rum.

Livets osynliga krafter flyttar saker från det omedvetnas rum till det medvetna, så att du ska förstå vad du har att göra med – så att du ska veta vad du behöver rikta energi till och belysa med Reikienergi.

Det är ingen slump att det som bubblar upp under, innan eller strax efter Reiki kommer just nu.  

  • Du börjar prata om din dotter och upptäcker ett mönster som kommer ifrån din mormor.
  • Du börjar prata om ett mål du arbetat för länge, och upptäcker att du inte längre vill ha det.
  • Du kommer på att du ger råd till andra som du inte lever efter själv.
  • Eller klassikern: En person gör något som triggar dig precis innan du ska på behandling.

Energi till det man pratar om, men också anledningen till att man pratar om det man gör

Under samtalet under Reiki så går energin till det som man pratar om, men Reikienergin driver också upp själva samtalsämnet till ytan.

Visst är det läckert?

Har du upplevt det någon gång?

Vill du testa? Då kan vi tipsa om Reikicoachningen

Visst prenumererar du på söndagsbloggen? Då är du den första som får veta när nästa coachningserbjudande blir! Länk längre ned på sidan!

Skriven-av-AnnaSofia-2019