”Jag vill gå en utbildning för henne och jag vill gå det tuffaste hon har!” tänkte jag efter trummresan med schamanen Carina Twofeathers. Jag tog fram hennes informationsblad. ”Reiki?” Det ska jag gå! Undrar vad det är för något?!”

Det var januari. Året var 2005. Jag hade några veckor kvar av mina studier. Sedan skulle jag vara färdig civilekonom. Varför jag valt att läsa till just ekonom var något som till och med förvånade mig. Egentligen ville jag arbeta med hälsa. Jag ville göra något som gjorde påtaglig skillnad för människor. Jag ville också göra något som var alltid var sant, att jämföra med en trend som kommer och går.  

Jag satt i sängen och plockade upp den bok som jag köpt med mig hem ifrån jobbet. Det var Paula Horans Kraft genom Reiki. Om den boken visade att Reiki var något bra, då skulle jag gå Carinas kurs.

Nyckeln till Reiki är dess enkelhet. Medan andra typer av terapi kräver månader och år av utbildning för utövaren kan Reiki läras ut under ett veckoslut. […]. Den verkliga skillnaden är själva initieringsprocessen. Jag tänker inte säga att jag förstod, för det gjorde jag definitivt inte. Men jag fortsatte att läsa.

Initieringen skapar en energikanal genom vilken Reikienergi flödar tjugofyra timmar om dygnet. I den klassiska initieringen skapar man en kanal genom de fyra övre chakrorna och händerna. På Inner Peace by Känsla förlänger vi energikanalen så att energin flödar genom samtliga av kroppens sju chakran, handflator och fotsulor. Med en grundlig jordning går det att öka energimängden. (Bild från Hur kärlek tar bort smärta)

Vad är initieringar?

Initieringar är själva grunden i Usuis naturliga healing. Reiki är det japanska ordet för universell livsenergi, något som alla människor är födda med. Alla kan lägga sina händer på en annan människa och förmedla magnetisk livskraftsenergi.

Det som gör Usuis metod unik är initieringsprocessen, som kan beskrivas som en serie initieringar där en Reikimästare använder en gammal tibetansk teknik och förmedlar energin till eleven på ett mycket starkt sätt.

Energin agerar på ett sådant sätt att den skapar en öppen kanal för kosmisk energi att flöda genom elevens hjässa, genom de övre energicentren och ut genom händerna för att användas vid framtida behandlingar. Dessutom förstärks energinivån i kroppen och sätter igång en tre veckor lång utrensningsprodess till följd av att negativa mönster och blockeringar släpper genom förhöjningen av personernas energinivå.

Mycket märkligt, tänkte jag. Hur kan man göra något sådant? OM det fungerar, så är det ganska genialt.

Men, det är ju det här jag ska jobba med?

Jag läser vidare. Plötsligt reser sig vartenda hårstrå över hela kroppen. Jag tittar på boken. Det är bara en vanlig bok. Jag tittar mig runt i rummet. Det är samma sovrum som det brukar vara. Ändå känns allting annorlunda.

Känslan är så märklig att jag skrattar högt. Varenda cell i hela min kropp VET att jag precis har hittat det jag letat efter i hela mitt liv. Det här är grejen. Här är det som kan förändra livet för människor till det positiva för all framtid.

Jag behöver inte läsa längre, för jag är vet redan att jag hittat rätt.

Men jag har liksom ändå inget annat att göra, så jag läser vidare.

Initieringen höjer kroppens vibration permanent. Energier som håller en lägre energinivå kommer att falla bort. (Bild från Hur kärlek tar bort smärta)

Den 21 dagar långa utrensningsprocessen

Efter initieringsprocessen i något av de tre Reiki-stegen kommer eleven att genomgå en 21 dagar lång utrensningsprodess. Genom den förhöjda vibrationsnivån på den fysiska och eteriska kroppen tvingas gammal ”tät” energi upp till ytan för att rensas ut. […]

När vi får en serie med Reiki-initieringar sätter den plötsliga energihöjningen av vibrationsnivå igång en accelererande utrensning av negativa täta energier i våra system, som inte överensstämmer med de finare vibrationer som initieringarna gett oss. Eftersom din energinivå justeras så snabbt, sker en reaktion vilken tillåter gamla uppdämda känslor och minnen att rensas ut, vilket är nödvändigt för det fortsätta växandet. […]

Några typiska yttre tecken som du kan märka av i ditt liv som resultat av denna utrensningsprocess är diverse drömmar, ”märkliga känslor”, känslomässiga förändringar, fysiska förändringar, gifter som rensas ut, gamla vanor eller favoritmat som förlorar sin betydelse för dig. Dessa är bara ett fåtal av de möjliga symtomen på förändring som kan uppstå på olika nivåer av de fysiska och eteriska kropparna. En del reaktioner, när de negativa energierna kommer upp till ytan, kan först verka obehagliga, men genom att bara säga ”ja” till varje upplevelse, acceptera den och låta bli att bry sig så mycket, kommer var och en av dem att lätt passera iväg.  

Jag vill ha helande på orsaksnivå!

Jag älskade idén om helande på orsaksnivå. Helande på icket orsaksnivå hade jag redan fått uppleva. I hela mitt liv hade jag sett en nära anhörig som gradvis blivit lite sämre för varje år. Detta trots att hen fått allt som samhället kunnat erbjuda: samtal – medicin – och ekonomiskt stöd. Jag ville arbeta med något som gick på djupet. Så jag anmälde mig till Reikikursen.

Dagligen fascineras jag över HUR MYCKET som är möjligt när man arbetar på energiplan.

Frågan var egentligen inte OM det fungerade. Den fråga du behöver ställa dig är: Hur djupt helande är du beredd att ta emot?

Hur det du att DU är redo? Du längtar!

När du ser framemot att släppa taget om det gamla och längtar efter det nya – då är timingen perfekt!

Läs mer om Reikikurser >

Skriven-av-AnnaSofia-2019