Lästips

Få fler insikter

Många hör av sig till Känsla och ber om lästips. Här listar Anna-Sofia några av sina favoritböcker.

Allen, David Få det gjort – svart bälte i vardagseffektivitet Listmannen som anser att huvudet är till för att tänkas med. Teknikerna han lär ut är förslag för att lyfta tankar ur huvudet så att vi ska kunna använda hjärnan för att tänka istället för att minnas. Allen har förstått hela Zen-buddisternas tänk och applicerat det i en västerländsk vardag.  Boken har förändrat Anna-Sofias liv.

Al-Khalili Jim och McFadden Johnjoe Kvantbiologi Aningen mastig, men skickligt skriven. Den handlar om livets ursprung.

Bays, Brandon Resan En klassiker inom helandevärlden. Bays berättar om sitt helande, men mellan raderna kan läsaren ana hur det känns när vi upplevt djupavslappning, hur vi kan hantera smärthändelser och hur det kan kännas att helas.

Browne, Sylvia Din drömguide & Livet på andra sidan. Alla har vi vårt favoritmedium. Det här är Anna-Sofias. Många av hennes förklaringsmodeller har sitt ursprung i mrs Brownes.

Urklipp från tidningen Nära. Oktober 2015.

Cameron, Julia Konsten att vara kreativ genom livet Håll dramat på pappret är Camerons råd till de som har mycket energi och inte vet vad de ska göra av dem. Hon är också en varm förespråkare av att fylla upp sin inre kreativitetsbägare. Mycket givande läsning för den kreativa själen.

Chopra, Deepak; Ford, Debbie och Williamson Marianne Skuggeffekten Mycket intressant om de sidor som vi inte vill se hos oss själva. Finns även som film.

Chih Chung, Tsai Zen talar Denna illustratör har samlat och gjort lättförståeliga serier av Zen-buddistiska talesätt. Perfekt för den som vill ha kunskap lättpaketerad.

Cogan, Priscilla Dagbräckning & Hjärtats kompass Skönlitterära böcker som hjälper läsaren att förstå schamanism.

Collins, Jim Good to great, Great by choice och Hur jättarna faller Bibeln inom företagande. Inte teorier, utan förklaringar om skillnader.

Doty, R, James Den magiska butiken Välskriven och spännande biografi om hjärnkirurgen Dotys klass- och andliga resa. Gåshudsvarning.

Duckworth, Angela Grit – the power of passion Är det talang eller träningsflit som ger de stora resultaten? Det verkar som det inte finns några genvägar.

Ehdin, Sanna Den självläkande människan Klassiker inom alternativterapi. Handlar mycket om kost.

Gamborg, Helen Det osynliga i healing Ganska avancerad, men lättläst, bok om olika healingtekniker och dess syfte. Perfekt som kurslitteratur.

Giese Vesterlund, Anna-Sofia Hur kärlek tar bort smärta Healing- och Reikibok som läses av de som vill förstå hur helande fungerar.  Används i hela Sverige som kurslitteratur.

Gray, John Män är från Mars, kvinnor från Venus. Mycket tänkvärt om kvinnliga och manliga personlighetsdrag. Har fått Anna-Sofia att leta tecken på omtänksamhet istället för att förvänta sig ord, något som hon anser gett henne kärleksfulla relationer.

Hallqvist, Janne AyurVeda Är du en person med mycket eld, luft eller jord? Hur formar elementet din personlighet? Vilka styrkor får du? Vilka utmaningar möter du? Denna bok är mycket lättförståelig och klargörande.

Hay, Louise Du kan hela ditt liv Klassiker inom helande. Beskriver tankar, känslor och affirmationer och hur de påverkar kroppen.

Holm, Jette och Andersen, Martine Din personliga färgkod Det var den här boken som till sist fick Anna-Sofia att begripa hur chakrorna fungerade! Jette Holm höll workshop i Känslas lokaler i Skellefteå 2012.

Anna-Sofia och Jette Holm, Skellefteå april 2012

Horan, Paula Kraft genom Reiki Det var denna Reikibok som fick Anna-Sofia att börja med Reiki.

Kiyosaki, Robert Rich dad poor dad & Innan du säger upp dig Också en bok som förändrade Anna-Sofias liv. Den handlar om skillnad mellan fattigsomstänk och entreprenörstänk. Anna-Sofia använde den för att lära sig och andra vikten av att investera sin energi på sådant som ger mer energi, och inte sådant som bara tömmer.

Kingston, Karen Skapa harmoni med hjälp av Feng Shui & Rensa i röran Om du söker en bok som handlar om möbler i rum är detta ingen bok för dig. Istället handlar den om energier i rum och hur vi kan påverka dem. Rensa i röran är en spinoff från den första, och utgår ifrån ett viktigt kapitel i den boken. Borde vara kurslitteratur för alla som är intresserade av platsrensning.

Motoyama Hirishi Karma & Reinkarnation Fortfarande den bästa boken om karma som Anna-Sofia läst. Liten och tunn bok, men kompakt.

Miyamoto Musashi Fem ringars bok Andlighet är inget nytt påfund, och den finns inte bara i ”helandevärlden”. Det här är en klassiker inom… kampsport! Förstå en sak, förstå tusen. Den som lärt sig krigarkonsten kan förstå allting.

Myss, Caroline Andens anatomi Klassiker som handlar om chakrasystemet

Newton, Michael Själarnas resa & Själars öde Vad händer egentligen efter det att vi dött? Kan den kunskapen påverka oss idag?

Tannen, Deborah Vad folk säger och vad de menar Boken har nu många år på nacken, men den förtjänar att vara med i denna lista eftersom den förändrade Anna-Sofias sätt att kommunicera. Insiktsfull.

Tolle, Eckart En ny jord Andlig klassiker

Yamaguchi, Tadao Light of the Origins of Reiki För den som vill veta mer om Reikins ursprung.

Villoldo, Alberto Schamansk healing Klassiker inom just schamanism. Mycket läsvärd. Anna Larsson, Anna-Sofias samarbetspartner i Skellefteå, har gått dessa utbildningar.