Detta inlägg kan vara lite känsligt, men det är det av en bra anledning. Den bästa anledningen faktiskt! Din! Många tycker att de står still och inte kommer vidare i sin tillvaro. Och det kan faktiskt beror på det här!

Själv fick jag en smärre liten chock när jag upptäckte det här sambandet. Det handlar om attraktionslagen. Om du förnekar en känsla som du egentligen vill ha (som vi kan göra med avundsjuka) och vägrar att känna den, då kan vi inte heller attrahera den. Avundsjukan blockerar det du innerst inne vill ha! Så fånga upp din avundsjuka!

Jag trodde inte att jag var en särskilt avundsjuk person. Jag går inte runt och tänker negativa tankar om folk. Om någon vill tävla, så låter jag dem vinna. Jag tycker snarare att folk får kämpa hårt för sin framgång. Och att alla människor har sina utmaningar… Så avundsjuk, det är liksom inte en känsla som jag identifierar mig med.

Klipper energin som gör det möjligt

Men så upptäckte jag något! När jag verkligen vill ha något. När folk gör något som jag vill ha. Då gör jag en skiljelinje mellan mig och dem. De måste ju färdigheter som jag saknar, inte kan väl jag? Eller så blir jag kritisk: Det där är väl inte tillräckligt bra? Båda dessa försvarsmekanismer fungerar som en giljotin mellan mig och det jag skulle vilja ha och vara. Den andra personen kommer förstås att ohämmat fortsätta framåt, men energimässigt kommer jag ur flödet och kastas ut gatan! Den enda som blir straffad av min avundsjuka – är jag! Surt sa räven om rönnbären, och gav upp.

Med detta inlägg vill jag inspirera dig till att stanna upp när du känner att du blir provocerad av andra människor och medvetet rikta Reiki till det som triggar dig. Jag föreslår att du skickar skick efter skick… Ända till du känner en genuin glädje över andras framgång. För sanningen är att när du ger andra tillåtelse att lyckas, ger du automatiskt dig själv tillåtelse att lyckas. 

Att andra lyckas är en bra sak – för dig alltså!

Att någon lyckas är en bra sak. Även för dig! Skulle du vilja gå till en mentor som inte har den framgång som du själv längtar efter? De som lyckas visar att det är möjligt, många gånger är de dessutom så generösa att de berättar om vägen till framgång. Dessutom påverkar deras flöde dig – på ett positivt sätt!

Folk ger folk

Inom butiksvärlden finns det ett uttryck som lyder: Folk ger folk. Du kommer att ha betydligt större chans att sälja bra om du befinner dig i en välbesökt galleria, hellre än en ödslig och tom galleria. Eller om det kommer mycket folk till din butik, hellre än om det knappt kommer någon. Är det för tomt säger folk: “Varför är det ingen där? Det måste vara något fel.”  Detsamma gäller för alla branscher, i alla områden. Ju fler aktörer, desto större intresse och desto fler presumtiva kunder. Ta de kunder som kommer till mig för att de googlat på Reiki till exempel. Varför googlar de på Reiki? Jo för att NÅGON ANNAN pratat om Reiki och gjort dem intresserade! Någon annans engagemang har gett ringar på vattnet ända till mig! Folk ger folk.

Att odla god majs

Det finns en liten historia som förklarar hur generositet kommer tillbaka till en mångdubbelt. Jag älskar hur en historia kan förklara så mycket, i bara ett par rader. Undrar om den kommer ifrån Det är aldrig kört! (Boken jag hittills inte fixat läsa utan att gråta en skvätt glädjetårar)

En amerikansk bonde odlade mängder av fin majs på sin gård. Varje år anmälde han sin majs till delstatens tävling för bästa grödor, och varje år vann han.

Ett år intervjuades han av en reporter som ville få reda på hemligheten bakom den prisbelönta majsen. Svaret gjorde reportern mycket förbluffad. Bonden berättade att han alltid delade med sig av säden till sina grannar.

“Men hur kan du ge bort säd till dina konkurrenter?” frågade reportern.

“Åh”, sa bonden, ”det är väl inte så svårt att förstå? Vinden fångar upp pollen och för den från fält till fält. Om mina grannar odlar undermålig majs, kommer korspollineringen att göra att min majs gradvis försämras den också. Om jag vill odla god majs måste jag därför hjälpa mina grannar

Sparringspartner

Förvånansvärt ofta har storartade saker skett när två personer försökt överträffa varandra. Vi har sett det i Pepsi möter Coca Cola och Steven Jobs utmanar Bill Gates. Det är inte så enkelt att vara genialisk hemma på kammaren, utan stimuli eller någon som driver frågan vidare. Att bli lite lagom triggad, och vilja överträffa någon annan, kan vara en kreativ guldgruva. Genom att vilja överträffa kan vi hitta en skapandepotential som vi inte hade kunnat få tag i på annat sätt!

Gör så här!

För att frigöra dig ifrån avundsjuka behöver du två saker! Du behöver

1. Lösa upp den tunga energin. Släpp taget om ilskan, besvikelsen, hånet, kritiken. Använda Reiki. Gå in i universums överflöd istället.

2. Känn den känsla som du vill attrahera Känn att det är DU som fått allt som den andra personen har fått. Hur känns det? Känn känslan i varje cell i hela din kropp? Använd din kreativitet.

Du kan också behöva förändra ditt mindset. Leta efter historier och inspiratörer som lever i överflöd och har det du vill ha, och ta reda på hur de tänker. Deras minset kanske skiljer sig en hel del ifrån det du blivit lärd, och troligtvis även från dina vänner och från normen. Du har all rätt i världen att tänka precis som du vill! Men är det inte roligare att tänka på ett sätt som ger dig det du vill ha?

Massage på ömma punkter

Triggers

Oavsett om du medvetet strävar efter dina drömmar, eller om du lever på default, så kommer du att komma i kontakt med personer som triggar dig. Jag kommer i kontakt med sådana nästan varje dag! Ja, FORTFARANDE! Jag känner igen dem när hjärtat börjar slå lite hårdare och jag går igång känslomässigt. ”Men, det där kommer väl inte att fungera?”

Varje person som kommer till mig är en budbärare. Hen visar mig nästa steg. Genom att knäcka koden: VAD ÄR DET EGENTLIGEN JAG GÅR IGÅNG PÅ? Så får jag viktiga pusselbitar – som jag troligen behöver lägga till på min egen Vision Board. Dessutom skickar jag oändliga mängder Reiki. Troligen behöver jag även uppdatera mitt mindset.

Skicka ALLLTID Reiki på det!

Skicka Reiki på ALLT som triggar dig! Alltid! ”Jag ber om Reiki på orsaken till det som triggar mig…”

Skicka också Reiki på det du VILL ha: ”Jag ber om Reiki på min förmåga att skapa ….

När andra är avundsjuka på dig

Vad du än gör, hur du än gör det, riskerar du alltid att trigga någon, i något område. Om du säger något, kan du trigga någon som blir provocerad av dina ord. Om du inte säger något, kan du trigga någon som blir provocerad av din tystnad. Det är omöjligt att bli så intetsägande att du aldrig triggar något hos någon. Så sträva inte efter att behaga andra människor. Sträva efter att leva det liv du längtar efter.

Om någon är avundsjuk på dig, så finns det något i dig som går igång på deras avundsjuka. Detta är en trigger. Bara det faktum att du har en trigger visar att du har en osäkerhet inom dig. Denna osäkerhet bygger in en skörhet i ditt skapande. Ju snabbare du synar osäkerheten, desto stabilare blir det du skapar.

Kvinna och natur

Du strävar efter klarhet

När du synat alla dessa ifrågasättande, och är fullständigt trygg i det du gör, då har du nått klarhet (Clarity). Klarhet ger kraft. Då finns det inte någon som helst krok för andras osäkerhet haka tag i dig. Så rinner alla andra människors åsikter, tankar, funderingar och rädslor av dig som vatten på en gås – hur avundsjuk de än är. Du har redan synat det argumentet, det är inte sant. Åtminstone inte för dig. Använd Reiki för att nå klarhet, och gå in i allt som triggar dig – för att rensa bort ditt eget inre ifrågasättande och tvivel.

Vad säger du? Är det dags att våga möta din avundsjuka? Ja, det kan kännas pinsamt. Men ingen kommer att se att du är avundsjuk. Och det blir DU får alla fördelar av att möta din avundsjuka!

Du har allt att vinna! Och endast lite högmod att förlora.

Och du… Kom ihåg att prenumerera på söndagsbloggen!

Skriven av Anna-Sofia