Enkelheten är något jag både fascineras av och har haft svårt för när det handlar om helande energi. Att förstå är värdefullt, men för att få resultat räcker det med att bara vara i den för att det ska fungera. I Angelic Reiki ® är detta extra tydligt. Hela poängen med utbildningen är att få vara i energierna. Det är som att befinna sig i ett kärleksfullt reningsbad. Det är därför personer vill gå utbildningen igen och igen.

Jag är en person som tycker om att förstå. När jag gav mig in i den andliga världen gjorde jag det av en enda anledning. Jag ville förstå skillnaden mellan vilka tankar som lyfte upp oss och vilka som raserade marken under våra fötter. Det var alltså jakten på tankar tankar, inte energier, som drev mig in i den andliga världen.

Som man frågar får man svar. Jag fick mycket riktigt de svar jag behövde. När man lär sig att se de osynliga krafterna som påverkar oss blir världen begriplig. ”Det är ju logiskt” är den i topp tre för den vanligaste kommentaren hos kursdeltagare och behandlingskunder. De andra vanliga kommentarerna är: ”Vad skönt det känns” och ”Det där hände mig senast i veckan.”  

Men ju mer jag började förstå, desto mer gick det upp för mig att det faktiskt inte handlar om att förstå. Det handlar om att vara i energierna. Känsla är viktigare än tanke.

Motståndet hindar utvecklingen

Med klarhet kommer kraft. Ju mer motstånd och ifrågasättande vi bär på, desto mindre kraft får vi tillgång till. I värsta fall motverkat motståndet att vi överhuvudtaget kommer framåt. Det är som stenar som dämpar flödet i livets flod. Den intellektuella förståelsen hjälper oss övervinna vårt inre motstånd så att vi kan ta emot energin. Men riktningen framåt kommer när vi tillåter oss att bara vara i energin.

Många av mina kunder har någon slags utbildning, eller ett intresse för, människor och psykologi. Kundernas intresse gör att de har samlat på sig teoretiska förklaringsmodeller. Dessa modeller gör att de mycket snabbt förstår vad jag beskriver. De har nämligen hört talas om det förut, fast i andra ord. ”Avdomnad? Sublimering säger vi psykologer.”

Pepparkaksdeg
Lyfter du bort delar av, eller all din, inre smärta?

”Pepparkaksdegen”

Det jag beskriver nu är sådant jag själv fått till mig när jag gett behandlingar. Jag vet inte någon som forskat i det. Jag vet inte ens om det är etiskt korrekt att forska i det, för hur fastställer man kriterierna?

Första gången jag såg detta vara jag lite chockad. Jag hade en person framför mig på bristen. På energiplan såg jag något som påminner om en utkavlad pepparkaksdeg. Hela energikroppen var täckt av ett tjockt lager av tung energi (smärta, sorg, besvikelser). Förutom på ett ställe. Där hade något försvunnit. Exakt det var kunde jag inte svara på, det var ju borta. Men utifrån formen av det kunde jag gissa ungefär vad det var. Jag såg ju konturerna av det som försvunnit, ungefär som någon stansat en pepparkaksgumma och lyft bort den ifrån degen.

Den andra gången av jag lite mer beredd. Denna person hade arbetat med sig själv i ungefär tjugo år. Denna gång såg pepparkaksdegen rörig, nästintill misshandlad ut. Det var stansat formar över nästan hela degen. På vissa stället var det stansat och innehållet var borttaget. På andra ställen var det stansat och innehållet låg kvar. När kunden lämnade behandlingen hade all pepparkaksdeg försvunnit. Kundens energi var ren och klar. Hur detta känns för kunden? Som det mest naturliga i hela världen. Först har hon jobbat för det och sedan har hon fått det hon jobbat för. Känslan är välbekant. För den vi blir när vi löser upp vår tunga energi och lyfter bort pepparkaksdegen, är oss själva. Det vi tar bort är sådant som ändå inte är vi.

Glittrande vit
En person som arbetat mycket med sig på energiplan känns glittrande och vit.

Bara vara = lyfter bort pepparkaksdegen

När en person länge och regelbundet hållit på med Reiki, yoga eller meditation kommer på behandling (alla dessa tekniker går ut på samma sak) – ser det helt annorlunda ut på energiplan. Det är rent. Klart. Gnistrande vitt. Ingen pepparkaksdeg på energiplan. Inte ens lite kvarvarande smulor eller mjölrester.

En dag fick jag en sådan person på min behandlingsbrits. Hela energikroppen strålande av vitt ljus. ”Du har verkligen arbetat på dig själv på energiplan – det märks!” sa jag åt honom. Då berättade han att han var en före detta alkoholist. Han hade varit på väg att supa ihjäl sig. Så hittade han healingen. Han hade gått fler healingkurser än vad jag har gått. Det hade förstås varit en lång väg, men han hade varit nykter i nästan tjugo år. När han berättade ansträngde jag mig, men trots att jag visste vad jag letade efter kunde jag kunde inte urskilja den sammanbitna energin som många alkoholister har. Den var verkligen borta.

Varje gång jag får en sådan klient på bristen fascineras jag över vilken skillnad det blir när vi tillåter oss att vara i energier.

Vad Reikin gör?

Reikin tar bort pepparkaksdegen ifrån energikroppen. Den stansar inte ut vissa delar och lämnar kvar andra. Den löser upp allt! Medan terapi belyser vissa utvalda delar sköljer den helande energin igenom rubbet! Reikienergin löser upp både sådant som vi är medvetna om och sådant som vi är omedvetna om.

Fördel Reiki

Löser upp tung energi

Ger läkning på orsaksnivå

Tar bort även sådant som vi inte medvetet arbetar med eller belyser

Nackdel Reiki

Kan vara svår att förstå sig på

Blir så omfattande att det känns flummigt

Färgspel i himlen
I Angelic Reiki bjuder vi in olika energier som stärker och hjälper oss på olika sätt.

Fördel intellektuell förståelse

Hjälper oss att förstå orsak och verkan

Begränsar läkandet till det vi fokuserar på – vilket bromsar förändringsfarten och gör att vi kan fokusera på sakfrågan istället för att hantera den förändring som sker när vi läker

Nackdel intellektuell förståelse

Tar långt tid att skapa varaktig förändring

Fördel ”ta bort pepparkaksdegen”

Blir en lättare känsla på insidan

Nackdel ”ta bort pepparkaksdegen”

Du byter vibration, blir av med problemet en gång för alla och förändras.

När du är redo – kliv in i energin

Varje gång du tar emot en Reikibehandling löser energin upp tung energi på sin insida.

Varje gång du är på Reikikurs befinner du dig i helande energier i 16 timmar. I AngelicReiki, den är 19 timmar.

Jag har nichat den klassiska Reikin så att den innehåller stor del intellektuell förståelse – samtidigt som du är i höga energier.

AngelicReikin är som ett enda långt ljusbad. Reningarna i AngelicReiki är extremt djupgående och sträcker sig in i vår karma, våra släktkarman och in i våra tidigare liv.

Vilket är ditt favoritsätt att bara vara i energin?

Prenumerera på söndagsbloggen

Skriven-av-AnnaSofia-2019