När jag kom i kontakt med Reiki längtade jag efter ett eget barn, men jag hade inte fått något (än). Eftersom mitt barn skulle komma att få en ofantlig mängd Reikienergi (det blir liksom så om man lever tillsammans med en sådan som jag) törstade jag efter inspiration efter hur familjelivet skulle komma att se ut. Hur är egentligen en Reikimamma? Vad skiljer denna typ av mamma från en vanlig mamma?

Jag hade hållit på med Reiki i fem år när jag, ungefär år 2010, kom i kontakt med boken Light on the Origins of Reiki av Tadao Yamaguchi. Det var häpnadsväckande. Tadaos mamma hade nämligen lärt sig Reiki av Dr. Hayashi! Mikao Usuis efterträdare! Han som drev Usuis Reikiklinik och utbildande den västerländska Reikimodern Takata. Vi snackar originalet!

Och Tadao hade själv fått Reiki kontinuerligt under hela sin uppväxt! Jag var lyrisk över att hitta en vuxen person som haft Reikin med sig under exakt hela livet! De växer inte på träd.

En varm Reikifamn som läker småskador

I den boken hittade jag många fina citat. Några textrader fastnade, och har varit min ledstjärna ända sedan dess. På sida 34 ”Alla mina barn var pojkar, och ibland blev de sjuka. Närhelst något hände dem hjälpte Reikin. Det var verkligen förtröstande för en ung mamma på den tiden. Det är som de vuxit upp med Reikin.”

Jag såg framför mig en varm Reikifamn och en mamma som gav Reiki på skrubbsår och mot huvudvärk. En mamma som kunde hjälpa till med småskador. En lugn, läkande stund efter ett fall. Jag längtade efter att få använda denna stillsamma behandlingsmetod i vårt eget familjeliv.

Ge Reiki till familjemedlemmar.

Vår underbara son kom till oss, och nog hade jag rätt i att han fått vara extremt mycket i Reikienergi. Du vet hur vissa saker kan påminna dig om en tidigare gång där du gjorde sammas sak? Varje gång jag gör en initiering under Reikikurs tänker jag på min tid som höggravid, där jag knäböjde framför var och en av mina Reikielever, med sonen i magen.

När det värsta händer, då har Reikin varit mirakulös

Det är flera gånger jag tackat vår lyckliga stjärna för att jag som småbarnsförälder har tillgång till Reikienergin. Vår son är försiktig av sig, så han har inte fått så mycket skador. Men när något hänt… Du som är förälder vet. Då stannar liksom hjärtat. Man känner sig som världens mest oaktsamma förälder. Allt stannar upp. Och jag ger honom Reiki. Och efteråt… Ärligt talat, jag förstår inte hur småbarnsföräldrar klarar sig utan Reiki?

  • När han greppade tag i min plattång – efter Reiki hade han inte ett endaste märke!
  • När mardrömmen hände! När han fick en fick en tekopp med brännhett vatten över sig. Oj vad han skrek! Farmor baddade honom med blöta handdukar. Och jag satte honom i famnen, slog på barnprogram på paddan och Reikade i långt över en timme. Dagen efter hade han endast ett litet rött märke på bröstbenet. Ett litet streck!? Jag vill inte ens tänka på hur det kunnat bli. Det har inte blivit några ärr. Det syns faktiskt ingenting alls.
  • När han klämde fingret i dörren! Oj vad det gjorde ont! Att ge Reiki till en vuxen en timme är att ge mycket Reiki. Att ge Reiki till en treåring i två timmar är enorma mängder Reiki. Han förstås även en kyllinda med krossad is runt fingret. Dagen efter var han blå på fingertoppen, men han kunde obehindrat använda fingret, som om det inte gjorde ont alls. Bara några dagar senare hade hela blånaden försvunnit.

    Jag tycker att var och en av dessa tillfällen är ett mirakel.
Mamma och son som blåser såpbubblor.

Det ultimata helandet – förhindra att skadan befäster sig

När en vuxen använder Reiki handlar helandet om att återställa sig själv till den man var, om inte skadan hade hänt. För att backa bandet krävs utrensningar och att man släpper taget om de mindset som kommit ifrån sår och sjukdom. I min Reikiutbildning av Carina Twofeathers fick jag lära mig att Reikin fungerade vid chock. Hon sa att det finns sjukvårdspersonal som ger Reiki till kundernas solarplexus för att lösa upp chock efter trauma. Jag kan inte annat än att hålla med. Det här tror jag är den stora grejen när vi integrerar Reiki med den traditionella vården! Vid ödesskiftande scener kan Reikin förhindra att skadan sker. Man läker förebyggande.

Här var det tänkt att detta inlägg skulle sluta, kanske med något trevligt citat som skulle påminna dig om att använda Reiki på dina familjemedlemmar. Men…

Boken Light on the Originals of Reiki.

Jag hade missat Reikins betydelse i min egen favorit-Reiki-bok!

När jag läste om Light on the Origins of Reiki av Tadao Yamaguchi nästan tio år senare upptäckte jag att jag, när jag läste boken första gången, fullständigt missat grejen. Du har säkert upplevt detsamma. Du har läst om en bok, och ser helt andra saker. Detta sker eftersom vi enbart kan bara ta emot information utifrån den nuvarande kunskapsnivån. När vi lärt oss mer, kan vi också ta in annan typ av information.

Mina ben skakade, trots att jag satt ned. Herregud! Det handlade ju inte ”bara” om Reiki i familjelivet. Det helande som beskrevs var ju saker som kunnat vara ödesskiftande! Hur kunde jag missa det här?

Livet är större än vad vi förstår, vissa saker SKA vara ödesskiftande!

Här vill jag bara flika in en brasklapp. En bitter sanning om livet. Det finns händelser, smärtor och problem SOM SKA FÖRÄNDRA VÅRA LIV! Det gör att vi inte kan hela bort vissa sker, hur mycket Reiki vi än tillför! Min son har exempelvis fått ett litet jack över sitt ögonbryn (han skar sig på platteven när han var dryga året) vilket inte läkt ut?! Det ser ut som en krigsskada, vilket ser malplacerat, och lite grymt, ut på en liten pojke. Detta kan låta obetydligt i sammanhanget, men det är det inte! Det finns alltid en anledning till att saker kommer till oss. Om vi kan läka ut det, då fanns det alternativet tillgängligt. Men om det är meningen att vi ska få bestående men, då kommer så att ske. Hur mycket vi än försöker kämpa emot. Det finns större krafter i livet än vad vi någonsin kan föreställa oss. Med Reiki kan vi hela mer än vad vi någonsin kan föreställa oss, men vi kan inte hela allt.

Tadaos mamma såg sina familjemedlemmar läka från dödlig sjukdom

När jag läste boken första gången tänkte jag inte på varför Tadaos mamma hade kommit i kontakt med Reikin. Men det visade sig vara hennes farbror, vars hem hon levde i, som var engagerad i Reiki. Väldigt engagerad. Till den nivå att det var han som hade tagit Reikin till deras hemby.

Farbrodern börjde med Reiki eftersom han var i sorg över att ha förlorat sina barn i TBC. När han kom i kontakt med Reiki 1928, och fick känna den ljuvliga känslan av Reiki, blev han hänförd. Han lärde sig Reiki, och kom att bli blev god vän med Hayashi Sensei (Reikigrundaren Mikao Usuis efterträdare).

Strax efter blev farbroderns fru sjuk i TBC. En obotbar sjukdom på den tiden. Kan ni tänka er skräcken? Först tappa sina barn i sjukdomen… Och sedan blir frun sjuk? Och här kommer Reikimiraklet. Farbrodern och Hayashi gav henne regelbundna Reikibehandlingar, OCH HON BLEV FRISK! Snacka om att undvika ett skifte i öde! Hur stor skillnad tror du att det hade varit i en ung kvinnas liv om hon hade förlorat sin bonusmamma i TBC vilket hade hänt om Reikin inte hade varit inblandat, eller fick ha henne kvar i livet, frisk? Det var här som mina ben började skaka… Det här är på en helt annan nivå än att läka ett skrubbsår…

Tadao och hans mamma Chiyok Yamaguchi

Men det här visade sig vara bara början på det som hände tack vare Reiki…

Tadaos pappa kom hem ifrån kriget med en allvarlig hjärnskada. Familjen fick veta att han aldrig skulle bli som sig själv igen, och aldrig kunna ha ett jobb och ta hand om sin familj. Och så fick han Reiki av sin fru (och han gav sig själv också Reiki, för han hade också blivit initierad). Gång på gång fick han Reiki. OCH HAN BLEV ÅTERSTÄLLD! Även det här hade jag missat! Jag hade inte stannat upp och funderat över hur annorlunda familjelivet om barnen hade vuxit upp med en ”vanlig pappa” eller en pappa som var fysiskt och mentalt skadad för livet! Det Reikin gjorde var enormt!

Och Tadao själv, han visade sig vara ett barn som fick många sjukdomar. Vem vet hur han hade mått och vad han hade gjort om han inte hade haft en mamma som kunde Reiki? Istället för att vara beroende av läkemedel var han i sitt livs bästa form vid tjugo års ålder.

Det helande som skett är så makalöst att det är svårt att få det att sjunka in! Som sagt, jag missade detta fullständigt första gången!

Bröllopspar

Reikiutbildning = den bästa brudgåvan

Den tacksamhet jag känner för att jag, som småbarnsförälder jag, har Reiki är oändlig. Jag förstår verkligen hur farbrodern resonerade när han betalade för bonusdotterns Reikiutbildning.

När Tadaos mamma lärde sig Reiki som 17-åring under tidigt 1900-tal var Reikiutbildningen väldigt dyr. Så dyr att den i många fall kostade en hel månadslön. Men farbrorn ville gärna betala en sådan utbildning för sin bonusdotter för ”Reiki skulle vara väldigt nyttig och vara en underbar brudgåva till hennes mans familj.”

Ja, vad kan man säga. Med tanke på att Reikin räddade livet på hennes faster, hjälpte hennes hjärnskadade man tillbaka till ett normalfungerande liv (och familjeliv) och gjorde att sonen Tadao fick ett rikt liv istället för ett liv i sjuksäng, så måste det ha varit den mest värdefulla investeringen någonsin. Och jag som blev tokimponerad över att Reiki fungerar på skrubbsår och huvudvärk!

Så du som har Reiki! KOM IHÅG ATT ANVÄNDA DEN!

Själv håller jag tummarna för att det enda jag ska behöva använda Reikin på hemmavid är skrubbsår… Fast det är klart att jag skickar Reiki på var och en av mina familjemedlemmar – varje dag! För att jag kan! Det är som att be för dem man älskar. Jag vill att de alltid ska känna sig älskade och alltid vara i sitt bästa jag.

Missa inte nästa inlägg. Prenumerera på söndagsbloggen! Länk längre ned på sidan!

Skriven av AnnaSofia