Vill du veta något märkligt? När folk googlar på Reiki söker de inte efter Reikins positiva effekter. De söker inte ens inspiration av hur de ska använda Reiki.  Istället är det en helt annan fråga som man söker svar på. Något som bottnar i rädsla.

För mig och de hundratals personer som gått Reiki blir denna rädsla ett problem. Många vill inte berätta att de är utövare, och hur mycket hjälp de får av Reikin. Detta gör att mediabilden av Reiki blir fullständigt snedvriden. När ingen berättar om de bra sakerna får rädslan dominera marknaden.

I denna artikel avslöjar jag hur det verkligen är. Utan att linda in någonting. Frågan folk söker svar på: Är Reiki farlig?

Reiki skapar nya vägar, de är välbekanta för de överensstämmer med ens högre jag. Men de är nya, för det finns en anledning till varför man inte varit i kontakt med dem tidigare.
Reiki skapar nya vägar. Vägarna är välbekanta för de överensstämmer med ens högre jag. Men de är nya, för det finns en anledning till varför man inte varit i kontakt med dem tidigare.

Väcker Reiki jobbiga känslor?

JA! Reiki väcker jobbiga känslor. Och DET ÄR DET SOM ÄR POÄNGEN! Det är klart att det hade varit bekvämare om det jobbiga bara slutade att kännas.  Det är därför vi har en förkärlek till “botemedel” som gör oss avdomnade och gör symtomen lättare att hantera. Kruxet är bara att vi kommer att fortsätta att dra till oss händelser, människor och situationer som matchar det vi bär inom oss. Så länge vi har kvar “roten till det onda” så kommer historien att fortsätta upprepa sig. 

Reiki är en teknik som, framförallt när man blir initierad och lär sig Reiki, aktiverar kroppens egna självläkande förmågor. Kroppen vill inte ha begränsningar inom sig. Det är kroppens egna självläkande förmågor (inte Reikin) som driver upp problemet till ytan så vi kan hitta en lösning en gång för alla! Reikin ger oss bara mer energi att ta i tu med problemet. För den som är redo att ta itu med orsaken till problemet är Reiki en gudagåva vilket ger en ordentlig skjuts framåt. Är man osäker på om man verkligen vill läka, då är det faktiskt bättre att sysselsätta sig med något annat än just Reiki. Prova inte för att ”se om det fungerar”.

När vi väckt kroppens längtan vill den löpa linan ut

När du väl väckt kroppens egen längtan kommer kroppen att vilja följa den. Och när man väl satt igång läkningen då är den igång. Detta är inte farligt, men det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke. Det är just denna dragningskraft framåt som tilltalar de personer som börjar med Reiki. De är beredd att göra jobbet, för de vill ha en varaktig lösning. De vill bli av med problemet en gång för alla. Och det är det som sker med Reiki. 

Handlar Reiki bara om utrensningar?

Utrensningar är när känslor, tankar och smärtor bubblar upp till ytan, för att lämna kroppen – en gång för alla. Utrensningar är (tyvärr) en naturlig del av helandet. Åtminstone för de personer som samlat på sig smärtor, trauman och jobbiga känslor. Den som inte samlat på något som behöver helas får inte heller några utrensningar. Varför? Jo, om det inte finns något som hämmar kroppens egna självläkande krafter finns det ingenting som behöver släppa taget. Det bästa helandet är de problem som aldrig uppstår.

Reiki består av villkorslös kärlek. När vi får Reiki blir vi djupt avslappnade, känner en inre frid och landar i oss själv. Det är fullständigt ljuvlig känsla. Det är också en känsla som vi kan få känna varje dag i resten av våra liv. Men vi kan inte känna detta avslappnade, upprymda tillstånd samtidigt som vi håller kvar i vår ilska, sorg och smärta. Vill vi må bra behöver vi släppa taget om det som får oss att må dåligt!

Att helas betyder ofta att förändras.
Att helas innebär att förändras. Åtminstone om vi levt med smärtan under en lång tid och vant oss med tillståndet. Om vi kan hantera det som händer, när det händer, blir inte upplevelsen lika ödesskiftande.

Det ÄR jobbigt att helas!

Det ÄR jobbigt att helas! Så är det bara. Det är inte farligt, men det är skitjobbigt! Det är så krävande att de flesta av oss som helas känt att vi inte har något annat val innan vi tar klivet och väljer in vårt eget läkande. Så var det för mig också. I mitt liv innan Reiki var jag på väg till en plats där kroppen slog ut mig dagligdags, men det märkte jag inte för jag var fullt sysselsatt med att köra över den – för annars fungerade jag ju inte!? Hade inte jag haft Reikin hade jag troligen varit ensam och helt sängliggande med kroniska smärtor vid det här laget. Allt jag har idag: en underbar son, en kärleksfull man, givande relationer med släkt och vänner, en blomstrande firma, en pigg kropp… Allt detta har kommit tack vare Reikin och för att jag varit beredd att göra mig av med allt som hållit mig tillbaka. Det har varit ett långt och medvetet arbete. Jag har valt in mitt eget helande flera gånger, vid flera olika tillfällen.

Jag har några stamkunder som följt mig under nästan alla verksamhetsår, och jag är oändligt tacksam över dem, på många plan. De är de enda personer som verkligen sett vilket mirakel Reiki kan innebära – för den som är beredd att göra jobbet! De minns hur stressad jag var i mitt väsen. Jag minns hur en stamkund sa ”Oj vad du blivit kraftfull.” när hon kom tillbaka på behandling efter ett uppehåll på några år. Hon kunde se skillnaden för hon hade minnen från det förflutna. Alla nya kunder tror förstås ”att jag alltid varit så här”, som man gör när man träffar någon första gången. Jag tror jag föddes för att sprida Reiki, men helande har jag behövt gå igenom själv för att kunna förstå det.

Helande förändrar allt!

Det finns alltid en anledning till att vi samlat på oss smärtan istället för att läka ut den när den uppstod. På ett sätt är det lättare att hela sina barndomstrauman när vi har nått en mogen ålder och fått livserfarenhet som hjälper oss att sätta det som hänt i ett sammanhang, men känslan vi behöver läka ut är jobbig oavsett hur gammal vi är. Och tyvärr kan den ha fått följdsymtom som även de behöver läka, vilket gör att mängden som vi behöver släppa taget om är betydligt större än om vi hade haft kapacitet att läka smärtan när den uppstod.  Dessutom förändrar helande vår syn på oss själv och alla människor runtomkring oss. Det är krävande att förändra sin världssyn, även om denna nya syn innebär positiva saker som medkänsla, acceptans och förlåtelse. Helande är inte farligt, men det förändrar allt!

Det finns många vägar till helande, ta emot all den hjälp du kan få

Anledningen till att man pratar om utrensningar när man pratar om Reiki är för att utrensningarna kan vara krävande och man behöver vara beredd på dem. Helande kommer enbart i doser som man kan klara av, men det är alltid värdefullt att ta emot hjälp under utrensningarna. En del av helandet kan faktiskt vara att komma i kontakt med en person som hjälper en, ramla över en bok som ger förståelse, eller till och med hitta en ny medicin? Ibland kan man till och med behöva möta sin värsta mardröm, bara för att hitta sin egen styrka.

Det är superjobbigt, men sedan, när man gått igenom det och läkt. Då tycker man att det var värt det! Tyvärr finns det inga genvägar, annat än Reikin som löser upp tung energi, ger en mer kraft att komma vidare och som återskapar kontakten med det högre jaget. Man måste vilja sitt eget helande, vara beredd på att släppa det som hämmar oss, och bjuda in sin egen kraft för att det ska fungera. Om man kämpar emot sitt eget helande kommer det inte att fungera lika bra. Sedan kan jag ärligt erkänna att utrensningarna blir avsevärt mycket lättare med tiden! Ju mindre man har inom sig, desto mildare blir utrensningarna. Nu för tiden orkar jag göra mer idag när jag när jag har en sjukdag än vad jag förut orkade göra när jag hade en frisk dag.

Andlig solnedgång

Det helande tillståndet känns inte!

I sammanhanget kan det också vara värdefull att påminna sig om att det helandet tillståndet inte känns! Det gör att vi, när blockeringen släppt, känner oss som oss själv och inte tänker på hur det var förut. Vi bloggar inte om det. Vi gör inte inlägg på sociala medier om det. Det gör att vi inte blir informerade över hur bra det blev eller vilka insikter som klickade. Hur ofta brukar du skriva “jag mår super och alla spår av min tidigare knäskada är som bortblåsta” på sociala medier? Det är därför som Reikiutövare inte skriver om det helande tillståndet och den läkning de fått. De tänker inte på det helt enkelt. Att må bra är naturligt. Och i samma stund som vi börjar må bra, då tar vi oss an nya utmaningar.

Hur har du påverkats av medias uppfattning av Reiki? Berätta!

Och visst har du anmält dig till Söndagsbloggen? Då får du alla inlägg direkt till din mailbox. Länk finns längre ned på sidan.

Skriven av AnnaSofia