Jag tänker inte påstå att jag är kärringen mot strömmen, för det är jag inte. Jag är bara en person som haft mycket i mig som behövt läkas. Av anledningar som inte kan spåras till detta liv har jag haft ett överdrivet stort behov av att förstå orsak och verkan. Min egen inre skeptiker har både räddat mig flera gånger, men också satt käppar i hjulet för mig ÄNNU fler gånger. För att healing ska fungera måste man nämligen ha tillit, och ta emot.

Så när jag började undervisa ville jag förstås berätta ALLT! Och detta har påverkat hela verksamheten och förklarar varför utbildningarna ser ut som de gör. För mig är det inte tillräckligt att följa traditionen, jag vill skapa något som ger människor kraft att medvetet skapa sitt eget liv.

Detta inlägg är hämtat ifrån Inner Peace by Känslas masterutbildning, första kursmodulen (av fem). Här berättar jag ärligt om vad som format Reikimasterutbildningen. Jag kan också erkänna att jag hade tvivel hela förra året. Jag lade masterutbildningen på elden (en schamansk ceremoni) för att låta den återskapa sig själv i en ny form. Utbildningen håller sig nämligen inte inom ramarna för vad man kan förvänta sig av en Reikimasterutbildning. Jag har tryckt in motsvarande NIO UTBILDNINGAR i EN! Och dessutom lär jag ut symboler (vilka jag tycker är helt fantastiska och som får djupare och viktigare betydelse varje år jag håller Reikimasterutbildningen) men som tagits fram av andra. Och grundarna presenterar dem dessutom på ett lite annorlunda sätt än vad jag gör!

Men trots att jag släppte taget om hela utbildningen, så jag valde jag tillbaka den i sin helhet – dessutom med tillägg! Jag kan liksom inte föreställa mig att en kund inte ska få lära sig allt det här! Kursinnehållet kan du läsa på själv kurssidan. Här berättar jag istället hur utbildningen kom till mig!

Pojke som håller i en rislykta

Jag bestämmer mig för att släppa verksamheten

Året var 2007. Jag hade haft Reikimottagning i två år. Jag hade själv gått Reiki Steg 2 (min första master kunde inte lära ut till Reikimästernivå). Jag hade hunnit hyra in mig i AyurVedas lokaler på Stationsgatan under ett år och därefter fått ett eget mottagningsrum på butiken Capella där jag arbetade halvtid. Jag hade också haft företagsfriskvård på en organisation i Luleå (var på plats och gav behandlingar varje vecka under två års tid), men nu började kontraktet löpa ut.

Jag tror det var oktober. Det var i alla fall en lördag. Min chef, min arbetsgivare, min hyresvärd och stöttepelare i Reiki kom in tillsammans med sin man när jag jobbade i butiken. Hon berättade att hon inte orkade driva butiken längre. Hon skulle sälja. Jag skulle bli utan lokal och arbete.

Musten gick ur mig. Varenda cell i hela kroppen skrek. Jag orkade bara inte “starta upp” verksamheten en gång till. Det var lika bra att lägga ned.

Kommande tisdag var jag och tränade. Det var ett boxpass, när man slog mot en stående boxsäck i takt med musik. Utanför satt Peter som var kund på butiken som jag arbetade på. Jag visste att han arbetade med utbildning på Sensus. Vi småpratade om något helt annat, jag berättade inte ens om förändringen med butiken eller att jag funderade på att avveckla.

”Du har inte funderat på att bli lärare?” frågade han mig helt apropå. ”Du har varit redo länge nu.

Jag? Lärare? På Sensus? Nja, det var väl ändå inre riktigt min grej?

Men jag hade missförstått. Han pratade om att bli lärare i Reiki.

”Ja, det hade jag gärna gjort. Men jag känner ingen som kan lära mig. Min lärare lär inte ut till master.”

”Jag kan lära dig.”

”Du?”

”Javisst, säg bara till så kör vi.”

”Kan du på lördag?”

Han funderade en stund.

”Ja, det kan jag.”

Sedan gick vi in och boxades med varandra. Fast det var en boxsäck emellan. Efter passet satt vi i lotusposition i stretchhörnan och pratade detaljer. Jag tyckte det hela var extremt surrealistiskt. Både timingen och kontrasterna.

Meditera, chakra, aura

Jag blir hel – Jag blir Reikimaster

Att säga att jag var glad är en överdrift. Jag var lyrisk! Jag skulle bli Reikilärare! Jag skulle få lära ut till andra! Glöm det här med att avveckla, jag skulle ju satsa istället!

Samtidigt började jag känna mig halv. Det var som min aura, som ska ligga som ett äggskal runt hela kroppen, bara gick till höften. ”Ägget” räckte inte hela vägen ned till fötterna. Det kändes jättemärkligt, men jag rationaliserade bort det hela. ”Äh, jag kommer att bli hel när jag går Reikimastern. Den kommer att göra mig hel.”

Reikimastern bestod av två lördagar, med en vecka emellan. Jag fick Reikimastersymbolerna, lära mig initieringen och alla KarunaReiki-symboler. Peter och hans hustru var oändligt generösa. Det kändes som om de ville ge mig allt som de själva kunde. Och jag blev hel. För varje dag som gick vandrade min aura allt längre ned. Två veckor efter det jag blivit master låg den över hela kroppen, precis som den ska ligga.

Jag tar fram utbildningsmaterial för Reiki steg 1 och steg 2

Jag började omedelbart skissa på utbildningen för Reiki 1 och 2. Peter hade visat mig att det egentligen inte fanns något hinder alls för att lära ut även till masternivå, men för egen del vill jag vara en erfaren kursledare innan jag började lära ut till mästare. Jag ville avvakta med masterutbildning till jag kunde hålla den höga kursnivå som jag längtade efter. Dessutom var jag ännu inte helt säker på att de där märkliga initieringarna verkligen fungerade.

Egenföretagare och erfaren psykolog på första Reikikursen

Min första Reikikurs var efterfrågad. Jag höll den under våren 2008. Jag hade sex elever, varav tre egenföretagare och en psykolog med tjugo års erfarenhet. Att säga att jag var nervös var en underdrift. Jag kände att ribban var tokhög, och jag gjorde allt i min makt för att klara av den. Psykologen gjorde klart för mig att hon bara gick kursen på grund av mig. ”Du är så trovärdig. Jag hade inte gått Reiki för någon annan.” Jag hade hört liknande saker tidigare. ”Jag kommer bara till dig för att du inte bär batik” sa en person som även kom att bli en ny vän.

Allt gick bra. Och mina egna tvivel försvann. Initieringen fungerade faktiskt! (Ja, jag hade absolut funderingar på detta innan kursen. Seriöst, hur är det möjligt att “bygga in en energikanal” som ger helande händer). Alla kände att de fick helande händer (vilket var mer än vad jag kände när jag lärde mig Reiki). Kursdeltagarna var supernöjda och jag fick mycket beröm för min undervisning. Tryggheten i undervisningen har jag fått av min mamma som var lärare i matematik, biologi och fysik.

IcaraReikin gjorde Reikimastern komplett

Efter ett par år började jag fundera över nästa nivå. Reikimasternivån. Intuitivt visste jag att jag saknade något. Den utbildning jag hade fått var bra, men den behövde ett lyft. Via Peter kom jag i kontakt med Förenade Reikiförbundet i Sverige, där jag gjorde medlemstidningen i tre år (2009-2011) tillsammans med en person som håller på med Reiki. Hon hade kanaliserat symboler i ett system som hon kallade IcaraReiki.

Jag älskade IcaraReikin redan vid första anblick. I samma stund som jag fick initieringarna visste jag att jag hade hittat innehållet till min Reikimaster. Nu hade jag de fyra energisteg som jag längtat efter.

Jag vävde samman det material jag fått av den person som tagit fram IcaraReikin tillsammans med det jag fått av Peter. Icaragrundaren var med mig under skrivandeprocessen. Hon sa att hon tyckte mycket om kursboken.

Göra något bra bättre

Från början bestod mastern av fyra kursdagar, med två veckor mellan. Men det blev alltid bråttom att hinna igenom kursinnehållet, så efter ett par år valde jag att dubbla antalet kursdagar på Reikimastern. Nu blev det istället fyra kurshelger med två månader emellan (men fortfarande på samma energinivå, och fyra ordentliga energilyft). Jag älskade det nya upplägget. Det gav verkligen det där lilla extra. Nu hann man verkligen gå in i energin på ett helt annat sätt!

Men jag var omedveten om att jag fortfarande saknade vissa pusselbitar.

För flera år tidigare hade jag läst Alberto Villoldos bok Shamansk healing. Jag tyckte den var bra, men den var inte som Paula Horans Kraft genom Reiki där varenda hårstrå reste sig och jag bara visste att jag hade hittat det jag skulle arbeta med. Shamansk healing var väl som vilken annan bok, bra och givande. Men inte riktigt min grej.

Jag vet inte om det var då jag skrev på min Bucket List (lista med saker jag skulle vilja göra innan jag dör) eller om det var tidigare. Men några år efter det jag lärt känna shamanen Anna Larsson i Skellefteå, och genom henne fått lära mig Munai Ki, hittade jag igen min Bucket List i en låda. På listan stod, klart och tydligt: Gå Munai Ki.

Läs Välj in med Vision Board – så funkar det >

Schamanska tillägg utöver Reikin

Shamansk healing hade varit för Anna som Kraft genom Reiki var för mig. När hon läste boken kände hon intuitivt att hon hittat hem. Hon hade utbildningar för elever till Villoldo och höll utbildningar i shamanism och Munai Ki. Vi började samarbeta i Skellefteålokalen. Vi höll bland annat föreläsningar varannan vecka. Varannan gång pratade jag om helade och Reiki. Nästa gång pratade Anna om Schamanism. Det var en fantastisk tid och jag lärde mig mycket, på väldigt många nivåer. Anna kan berätta betydligt mer om shamanismen än vad jag kan återberätta. Men det här med själsbitar! Det var något som var så viktigt att det bara måste in i Reikimasterutbildningen också. De letar vi upp under det fjärde kursblocket.

Öppet-skylt

Det här med att driva egen Reikimottagning?!

Det enda som nu saknades i min Reikimaster var själva företagsdelen: hur man driver eget och är professionell Reikiterapeut.

Anledningen till att dessa bitar inte funnits med berodde på de kunder jag hade haft! Grejen var att de redan var företagare! Det kändes som bortkastad tid att prata företagande (Åtminstone på den nivå som jag själv fått lära mig om företagande i healingvärden. Att det företagande varit en av de områden jag varit mest nyfiken på och fördjupat mig i är en helt annan fråga. För guds skull – jag är utbildad Civilekonom! Men det har ändå tagit mig tio år att knäcka företagskoden, så jag kan berätta om det som verkligen fungerar!)

Dessutom kan man som terapeut “bara” lyfta klienter till den nivå man är på själv! Egen personlig utveckling är nyckeln för att få djupgående resultat. Eftersom kunderna uttryckligen gick utbildningen för att utveckla sig själv… Tja, då valde jag att “hoppa över” de företagsdelar som en Reikimaster egentligen ska innehålla. Och tipsa om Nyföretagarcentum och ALMI istället.

Nu vill kunderna ta steget till Reikimottagning!

Idag, tio år senare, är situationen något helt annat! Mina kunder är fortfarande redan företagare! Men de VILL VERKLIGEN INFÖRLIVA REIKIN! De vill ge behandlingar. De vill arbeta på energiplan i grupper! Även i Förenade Reikiförbundet märks samma uppsving! Den nya tidens Reikiutövare vill leva Reikin fullt ut! På alla sätt!

Så jag lyssnar förstås! Att få väva in företagandet i Reikin… Det är egentligen det jag LÄNGTAT EFTER HELA TIDEN! Det är en dröm som blivit sann!

För den som nu inte vill driva mottagning finns det fortfarande gobitar i Reikimasterutbildningen! Dels har jag lagt till förståelse kring gruppdynamik och vad som sker när man arbetar på energiplan med grupper (ligger i första kursmodulen). Och själva verksamhetsdelen, den ligger som ett fristående FEMTE KURSBLOCK! Man får alltså fortfarande all den värdefulla personliga utvecklingen OCH en hel helg i att fördjupa sig i vad som är en professionell terapeut. Här har jag hämtat mycket information i andra branscher. Om skapandekrafter, attraktionslagen och allt man behöver för att manifestera, det ligger i kursmodul tre och fyra. Dessa kan man använda sig av även om man inte är, eller vill bli, företagare.

Så, därför ser det ut som det gör.

Utformningen av utbildningen har varit en lång dynamisk, och fortfarande pågående process, med att hjälpa människor att bli mästare av sitt eget liv. Det bästa och viktigaste jag vet, kanske jag kan tillägga.

Få nästa inlägg direkt i din mailbox! Anmäl dig till söndagsbloggen! Länk längre ned på sidan!

Just nu är det flera av mina Reikimastrar som öppnar eget!

Många tror att ju fler Reikiutövare det blir desto större blir konkurrensen. Så är det inte! Alla har sin unika nich! Utövarna har sina speciella fördjupningsområden, och attraherar sina unika kunder. Dessutom bidrar fler utövare till större intresse för Reikin, eftersom fler får höra talas om att den finns!

Nu i augusti 2019 är det två företagare i Luleå som utökar sitt utbud med Reikibehandlingar.

Det är Jonna på Lockrop, som även är utbildad inom KBT.

Och KärleksLinda på Kärleksbutiken som både har Reiki och shamanism!

HURRA! HURRA! HURRA!

Hurra!

HURRA Luleå – som får fler Reikimottagningar! Det är nu många kunder som kommer att få möta Reikin för första gången! Jag är så tacksam för deras läkning!

Och HURRA för den spännande resa som väntar Jonna och Linda! Det är fantastiskt att bjuda in Reikienergin på det sätt som man gör som professionell Reikiutövare. Jag har försökt att beskriva alla insikter och all synkronisitet som hänt mig sedan jag blev företagare inom Reiki. Efter 900 boksidor gav jag upp! En liten del av det kan du läsa genom detta blogginlägg!

Kursomslag

Vill du gå Reikimastern? I grupp är den redan överfull! Men den är GULD ONLINE! Den är så mäktig att man liksom behöver fem veckor per kursblock för att ta emot hela innehållet!

Eftersom Onlinekursen är så bra kommer årets gruppdeltagare få fler hemuppgifter än någonsin! De måste ju få hänga med i pedagogiken! Online börjar kursen redan om två veckor, måndag 9/9 2019. Nästa omgång blir nästa höst, för den börjar bara en gång per år.

Anmäl dig här:

Vill du gå i grupp i Luleå? Anmäl dig i Bokadirekt.
Detta namn kommer att stå på ditt diplom
Kursmaterialet kommer till denna adress
Du får ett sms före och efter initieringen
Du kan gå Reiki steg 1, Reiki steg 2 och Reikimaster Online. Varje kurs består av fem lektioner. (Förutom Reikimastern som består av fem kurser á fem lektioner) Du får hur mycket hjälp och support som du önskar. Kursen är textbaserad och du får den som pdf direkt till din mailbox varje måndag i fem veckor. Ett inspirerande sätt att börja den nya veckan. BONUS: Till varje kurs följer ett antal ljudinspelningar (på behandlingar) som du kan ladda till din telefon.
Skriven av Anna-Sofia