Alla som börjar med Reiki, healing eller andlighet gör det för sin egen skull. De har ett problem som de vill bli av med. På sin väg till sitt eget personligt helande kan de hjälpa andra.

Det har tagit mig lång tid att själv förstå hur annorlunda jag är i den andliga världen. Den inre bild som drivit mig är något annat än vad man kanske kan förvänta sig av en andlig vägledare. Bilden är en taoistisk munk – i västvärlden – som lever som ett västerländskt liv med arbete och familj. Orden som följer med denna inre bild är: ”Utmaningen är att leva ett andligt upplyst liv – i västvärlden. På västvärldens premisser.”

Inga ogrundade önsketänkanden – Sanningen tack!

Jag har alltid strävat efter att integrera andligheten i allt som jag gör. Jag vill liksom inte ha en andlig värld och en vanlig värld, på samma sätt som helgandlig inte är något som intresserar mig. Jag har inte sökt mig till andligheten för att hitta en drömvärld som hjälper mig att fly ifrån den vanliga världen. Jag har behövt den osynliga världen för att förstå och kunna leva ett fritt liv den fysiska världen. För mig har det varit skarpt läge från första dagen. Jag har inte testat den andliga vägen för att se om det eventuellt kan vara något för mig. Min ingång har varit: om inte jag lär mig det här så kommer jag att dö! Jag ville inte ha några ogrundade önsketänkanden och förhoppningar. Jag ville ha sanningen!

Alla andliga lärare har sin egen anledning till att vara verksam

När du lyssnar på andra andliga lärare så upptäcker du samma sak. Inte att de har som målsättning att integrera andligheten i det vanliga livet. Utan att de hade något inom dem som de behövde få reda på – för sin egen skull. Det kan handla om otäcka varsel som kom till dem och skrämde skiten ut dem – så därför bestämde de sig för att lära sig. Det kan hända att de upplevde nattliga besök, och ville veta vilka dessa var och hur de skulle få bort dem. Det kan hända att de behövde lära sig att välja in livets skönhet. Alla gör det andliga arbetet för sin egen skull.

En lärare kan lära dig vissa saker, men inte allt du behöver. Det finns svar som du måste hitta själv.
En lärare kan lära dig vissa saker, men inte allt du behöver. Det finns svar som du måste hitta själv.

Det finns inte en enda lärare som har alla dina svar

Alla andliga lärare har sin bakgrund, sin historia och sin avsikt med att vara verksam som healer. Och här kommer det viktigaste:

Det finns inte någon andlig lärare som kan möta alla dina behov och ge dig alla dina svar serverade på silverbricka. Även om du möter en andlig lärare som är den skickligaste av dem alla, så kommer fortfarande den läraren att sakna viktiga saker som du behöver svar på. Även om ni kommer ifrån samma plats, har haft liknande uppväxt och liknande andliga upplevelser som barn, så kommer ni att vara olika och därför behöva olika saker. Även om ni är så extremt lika att hela 70% är direkt jämförbart så är det fortfarande hela 30 % är olikt och som endast finns i dig. Jag tror förresten att likheten, även när vi känner extrem samhörighet, maximalt är 25%, i någon av våra tusentals inre arketyper. Vi är mer olika än vad vi tror. Till och med enäggstvillingar har ju två vilt skilda personligheter.

Har du funderat över varför andra andliga lärare är verksamma? Gör gärna det. Du kommer att bli fascinerad över hur olika utövarna faktiskt är! Och vad de egentligen jobbar för!

Kalla tillbaka dina förhoppningar på andra lärare

Tyvärr möter jag då och då personer som skickar ut sina andliga förhoppningar i mig som andlig lärare. De hoppas att jag ska göra något som de inte vågar göra själv. I dessa lägen är det alltid en tidsfråga innan personen blir besviken. Det är omöjligt för mig att göra något på en annan persons villkor. Jag kan endast skapa utifrån mig.

Folk brukar ändå inte vilja göra det jag gör…

Jag tror faktiskt inte att någon skulle vilja ha mitt liv. Jag tror att de skulle uppleva det alldeles för organiserat och arbetsstyrt. Jag ser mig själv som en elitidrottsman, fast inom företagsvärlden och andligheten. Min arbetsdag börjar kl 05:15 och jag går helst och lägger mig kl 21. Jag förhåller mig till fester som andra förhåller sig till sitt arbete: jag måste peppa upp mig ordentligt och det tar ifrån mig värdefull arbetstid. En fest kan ju paja två arbetsdagar! Då gäller det att välja fester med omsorg! De är dyrköpa!

Fånga dagen

Varenda minut är en helig stund

Hela mitt liv är uppbyggt kring andligheten, kreativa uttryck, nya kunskaper och familjen. Tiden är min viktigaste tillgång och jag tar vara på varenda sekund varje dag. ”Varenda minut är ju en helig stund för dig” muttrade min man häromdagen, på tal om Carpe Diem och att fånga dagen. Han menade det inte som en komplimang, som om jag var duktig på att ta vara på tiden. Utan att jag alltid gör någonting. När jag hör hushållsarbete brukar jag exempelvis slappna av och jorda mig. Inte kan väl jag prata i telefon då? Då tappar jag ju återhämtningen! Om jag inte får pauser, när ska jag då få min mentala vila? Jag är oändligt tacksam över att jag kunnat bygga upp hela mitt liv utifrån mina behov och det som jag mår bra utav.

Jag tycker förstås att jag lever mitt drömliv. Jag får lägga hundra procent av min energi på det som är viktigt för mig! Jag är omgiven av personer jag älskar, får skriva två-tre timmar om dagen, och möter dagligen spännande personer som får mitt hjärta att sjunga. Jag har  jag ständigt en mängd utmanande och inspirerade projekt som jag får hänge mig åt. Förutom att jag är i Reikienergi typ jämt! Drömlivet!

Skapa själv det liv som du vill ha

Men om du skulle testa mitt liv hade du omedelbart velat byta ut vissa saker, och vips hade hela tillvaron sett annorlunda ut. Det går inte att kopiera någon annan. Det funkar bara inte! För vi vill egentligen inte gå i någon annans skor.  

Lägg din energi, kärlek och omsorg på dig själv. Skapa ditt eget liv såsom du vill ha det, utifrån dina förutsättningar. Om jag kan inspirera dig lite längs vägen så gläder det mig. Men det är ingen idé att du försöker kopiera helheten! Du kommer ändå inte gilla den.

Jag inspireras av dig!

Men du kan ge dig tusan på att jag kommer att tokälska DITT sätt att leva livet! Jag inspireras mer av dig än vad du kan föreställa dig! Tack snälla för att du delar med dig och bjuder in mig för att ta del av din livsberättelse. Andra ser på Netflix, följer serier och blir inspirerade av karaktärer. Jag följer mina kunder och vänner, och blir inspirerade av dem. Jag blir inspirerad av dig! I verkligheten är historien inte lika lätt att följa och den är inte lika dramaturgiskt upplagd. Men jag älskar det! På samma sätt som jag älskar kriminalserier, ledtrådar och att hittar orsak och verkan. Det är spännande att se hur historien vävs samman.

Under distansreikiutbildningar lär jag ut den första Hon Sha Ze Sho Nen som jag fått lära mig. Det finns fler varianter av symbolen, och om du testar några olika symboler kommer du att upptäcka att alla fungerar! Välj den variant som du tycker mest om.
Under distansreikiutbildningar lär jag ut den första Hon Sha Ze Sho Nen som jag fått lära mig. Det finns fler varianter av symbolen, och om du testar några olika symboler kommer du att upptäcka att alla fungerar! Välj den variant som du tycker mest om.

För att förstärka särprägeln har jag valt min första Hon Sha Ze Sho Nen

Eftersom jag är unik, min verksamhet är unik och det finns en uppsjö av varianter av distansreikisymbolen Hon Sha Ze Sho Nen, har jag valt att sprida den första Hon Sha Ze Sho Nen, som jag fick lära mig av min första Reikilärare Carina TwoFeathers i Överkalix. Jag har valt denna eftersom den väcker djupa känslor i mig. Dessutom tycker jag att den är otroligt vacker. Jag är stolt över att få föra den vidare.

Sanningen är att det finns en uppsjö av disansreikisymboler i omlopp – och alla fungerar! Det är som en telefon. Det finns massor av märken, modeller och till och med funktioner – men alla går att ringa med! Egentligen behöver man bara välja en av alla symboler, vilken som, och den kommer att fungera. Men det känns mer sant, rätt och kärleksfullt att sprida den symbol som jag fått lära mig och som har förändrat mitt liv. Än att ta någon annans symbol, som inte har samma känslomässiga laddning för mig.

Om du har lärt dig en annan variant av distansreikisymbolen och kommer på utbildning hos mig kommer jag att uppmuntra dig att använda den symbol som du tycker mest om. På samma sätt som du får koppla upp dig på energin på det sätt som du trivs bäst med. Det finns inte ett sätt som är bättre än något annat. Ditt sätt är det bästa sättet för dig!  

Kom ihåg:

  • Din andliga resa är unik, viktig och betydelsefull. Inte bara för dig, utan även för andra. Ingen annan kan dansa din dans. Ingen annan kan sjunga din sång. Om du inte uttrycker det du har inom dig så kommer det att gå förlorat för alltid.
  • Det finns alltid plats för en till! Det finns ingen konkurrens. Det är inte så att en Reikilärare tar platsen ifrån en annan. Varje person kommer att attrahera just de kunderna, mötena och upplevelserna som de behöver.
  • Ju fler Reikiutövare – desto större intresse. Om en kund googlar på Reiki och hittar mig, då googlar hen för att någon annan som berättat om Reiki för dem. Ju fler utövare vi är, desto fler kommer att höra talas om Reiki och desto fler kommer att kunna hitta sin Inner Peace, läka sina inre sår och utveckla sin andlighet. Fler utövare är en win-win.
  • Ingen kan hjälpa alla. Det finns inte någon lärare som kan hjälpa alla och ge alla svar. Genom att dela med oss av vår kunskap kan vi växeldra. Själv försöker jag fungera som en telefonväxel som för ihop behov med lösningar. Det här är några av alla de böcker jag haft enorm nytta av.

Med andra ord: JAG BEHÖVER DIG OCH DIN KUNSKAP, SÅ ATT JAG KAN TIPSA MINA KUNDER OM DET DU KAN! När du följer ditt eget hjärta, sprider du glädje till mig.

Har du ett nyhetsbrev som jag kan prenumerera på? I sidfoten på sidan kan du prenumerera på mitt…

Skriven-av-AnnaSofia-2019