Vill du bli mer intuitiv? I detta inlägg reder vi ut vanliga missförstånd, och visar dig outnyttjad potential, så du kan ta stormsteg i din andliga utveckling. Ju mer du lär dig om intuitionen och hur den fungerar, desto lättare blir det för dig att kunna lita på den.

Missförstånd 1: Vi är förmögna att se ALLT på intuitiv väg

Intuition uppstår när vi befinner oss i en välbekant situation. Den bygger på vår tidigare erfarenhet. Men detta betyder att vi intuitivt endast kan se sådant som vi känner igen. Det som är oss främmande är fortfarande osynligt för våra ögon. Varje dag kommer vi i kontakt med en uppsjö intryck som vi överhuvudtaget inte lägger märke till. Om du någon gång lärt dig något, varpå du sedan börjar se världen med helt nya ögon, har du upplevt detta. Det finns fortfarande oändligt många utvecklingsområden, vilket gör att intuitionen alltid kommer att kunna utvecklas. ”Ju mer jag tränar, desto mer tur har jag” är ett talesätt som är lika sant för träning som för intuition. Ta in information och reflektera är nycklar som tränar intuition och det inre seendet.

Missförstånd 2: Om vi kan se det för vår inre syn kommer det att hända

Oavsett du ser något efterlängtat, eller ett mardrömsscenario, för din inre syn, så innebär inte visionen att det du ser måste hända. Drömmar behöver handling för att kunna förverkligas. Ofta behöver de dessutom GRIT (uthållighet och medveten träning) under många år innan färdigheten kunnat förfinas och det du längtar efter kan ske. På samma sätt innebär ett mardrömsscenario inte att det värsta måste hända. Det kan hända saker längs vägen vilka förändrar situationen! Och du behöver inte hoppas på slumpen. När du medvetet skapar dessa förändringar, då kommer du garanterat att förändra riktningen och slutdestinationen. Börja gå. Längs vägen har du har gott om tid att ta ut kursen på nytt, och på nytt, och på nytt…

Outnyttjad potential 1: Du kan det redan! (Det gäller bara att göra det…)

Du är redan mer intuitiv än vad du tror! Det intuitiva seendet handlar om det sätt vi ser på världen. Ofta tror vi att intuitionen ska vara något mer och framförallt annorlunda än det vi redan kan, har och gör. Men det handlar om att göra det som fungerar oftare. Du har lättare att känna av din intuition om du stannar upp och känner efter. Ju mer du mediterar och skickar Reiki desto lättare är det för dig att landa i dig själv, och då växer också din intuition.

Outnyttjad potential 2: Förstå en sak, förstå tio tusen

Håll i dig, för nu tar jag tillfället i akt och presenterar dig för en av mina stora inspirationskällor. Det är en bok som blivit en klassiker inom… Kampsport! Ja, det stämmer. Är det någon som använder sin träning och sin intuition fullt ut så är det ninjor och samurajer. Det var kanske inte något du hade förväntat dig av en Reikiterapeut och andlig vägledare? Men för att förstå orsak och verkan har jag behövt studera de som förfinat färdigheterna.

I fem ringars bok berättar den obesegrade samurajen Miyamoto Musashi om sitt framgångsrika mindset. Han säger: ”Från en sak förstå tio tusen. När man lär sig krigarkonstens principer blir man förmögen att förstå allting”.

Läs nu texten nedan. Känn efter. Tänk efter. Sätt detta samman med den text som står i inlägget ovanför. Intuitionen kommer till oss när vi stannar upp, skapar utrymme, och låter pusselbitarna falla på plats.

Det finns rytm i allting, men krigarkonstens rytm är något som inte kan bemästras utan övning.

Rytmen i dansens väg, hos trubadurerna, hos blås- och stränginstrument, är bland de mest kända och uppenbara. Inom krigskonsten finns också rytm och välvalda ögonblick för avfyrning av pilar och kulor, likaså för hästrutt. Inte i någon konst får rytmen försummas.

Det finns även en rytm i tomhet.

För krigaren finns en rytm i ökad befogenhet och en i minskad befogenhet, en rytm för att lyckas med sina föresatser och en i att ej uppnå vad man föresatt sig. Också inom köpenskapen finns den rytm i vilken man blir välbärgad och den rytm med vilka den välbärgade ruineras.

På varje väg finns en rytm för medgång och motgång. Man måste se skillnad på rytmen med vilken saker utvecklas och rytmen med vilken de förfaller.

Fem ringars bok Miyamoto Musashi

Finns det något i detta inlägg som är nytt för dig? Berätta! Och passa på att dela inlägget direkt till en vän som du tror skulle få nytta av det!

Och kom ihåg att anmäla dig till nyhetsbrevet och söndagsbloggen! Få andlig inspiration varje vecka!

Skriven av AnnaSofia